АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

про роботу соціального педагога

Читайте также:
  1. А. Подготовка педагога к проведению оздоровительно-тренировочного занятия
  2. АВТОРИТЕТ ПЕДАГОГА. ПЕДАГОГИЧЕСКИЙ ТАКТ.
  3. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  4. Аналіз соціального забезпечення в сфері зайнятості населення
  5. Аналіз сучасного села як фактора соціального розвитку
  6. Анкета по результатам участия педагога в предметной методической неделе
  7. Асигнування з бюджету як організаційно-правова форма соціального забезпечення
  8. АУТОТРЕНИНГ В РАБОТЕ ПЕДАГОГА
  9. Влаштування на роботу
  10. Выступления педагога на семинарах и конференциях
  11. Графік виходу на роботу.Ознайомлення з приміщенням бару.Організація робочого місця бармена.Особиста підготовка бармена.Конструкція барної стійки базового підприємства.
  12. Державна система соціального захисту населення.

АНАЛІТИЧНИЙ ЗВІТ

Я, Яценко Олександра Вячеславівна, проходила стажерську діагностико-психокорекційну практику у Білоцерківському навчально-виховному об’єднанні «Перша білоцерківська гімназія – школа І ступеня» білоцерківської міської ради.

Першочерговим кроком у підготовці до практики була участь у настановній конференції з питань стажерської діагностико-психокорекційної практики. На цій конференції я отримала чіткі завдання щодо проходження практики, ознайомилася з правилами і нормами оформлення документації.

По прибутті на місце проходження практики, я ознайомилась зі школою, її директором Смутком Борисом Михайловичем, заступниками директора Кравченко Оксаною Павлівною, Наконечним Сергієм Павловичем, Ліснічук Аллою Станіславівною, Покотило Ларисою Миколаївною, психологом Качуровською Оленою Едуардівною та соціальним педагогом Балясниковою Катериною Андріївною. В ході подальших відвідувань гімназії я познайомилась з вчительським колективом, бібліотекарем, техпрацівниками школи, організаторами, завгоспом, робітниками шкільної їдальні та учнями школи.

Гімназія знаходиться за адресою вул. Ярослава Мудрого, 54, м. Біла Церква, Київська область, 09107. Тут працює 77 педагогів. Серед них - 2 кандидати педагогічних наук, 1 заслужений учитель України, 24 вчителі-методисти, 17 старших учителів, 56 спеціалістів вищої категорії, 9 - першої. Учителі гімназії є авторами посібників і підручників із краєзнавства, французької мови, навчальних програм спецкурсів для профільного та допрофільного навчання, публікацій із досвіду роботи на сторінках освітянської преси.
Навчально-виховний процес спрямований на створення ситуації успіху для кожного учня.
З 8 класу поглиблено вивчається українська, англійська мови, математика, біологія. При вивченні української мови класи поділяються на групи. Старшокласники навчаються за наступними профілями: історичним, української філології, іноземної філології, економічним та хіміко технологічним.
У гімназії кожен може знайти справу до душі. Учні мають змогу відвідувати хорову, вокальну, літературну, хореографічну, театральну студії, тут діє найкращий в області духовий оркестр, оркестри баяністів, бандуристок, гітаристів.
Юні журналісти створюють газету «Перша Білоцерківська гімназія».
До послуг гімназистів - сучасні футбольний та баскетбольний майданчики, два тренажерних, два спортивних зали, басейн. Усі гімназисти охоплені заняттями з плавання, відвідують різноманітні спортивні секції.
Для стимулювання учнів створена гнучка система морального й матеріального заохочення.
Перша гімназія - це стартовий майданчик для добрих починань і злетів усіх її вихованців.

Кабінет соціального педагога обладнаний технічними засобами, наочністю, науково-популярною літературою, методичними розробками на високому рівні,пакет документації, куточок індивідуальної роботи, бібліотека соціального педагога.

За мною був закріплений 9-Гклас. Насамперед я познайомилась з кожним учнем класу, їх успішністю, класний керівник дав коротку характеристику кожного учня. Я провела спостереження за учнями на уроках і виховних заходах, які провів класний керівник. Навчально-виховна робота у 9-Гкласі проводиться з урахуванням багатьох аспектів, зокрема, із отриманням учнями базової середньої освіти і вибором багатьма з них майбутньої спеціальності.

Під час проходження навчально технологічної практики була виконана значна за обсягом діагностична, психокорекційна і позакласна робота, яка проводилась згідно індивідуального плану. Учні добре сприйняли мене і сумлінно ставились до поставлених завдань, з цікавістю працювали і сприймали матеріал. Вся запланована робота була проведена, проте і виникали труднощі: недостатнє володіння корекційними прийомами необхідними для роботи. Широко використовувалась уся різноманітність дидактичних засобів і прийомів, поєднання різних підходів до учнів. Для того, щоб навчити учнів самостійно оволодівати знаннями, застосовувались індивідуальні завдання, які ставились як перед усім класом, так і перед організованими групами. Це дозволило максимально активізувати увагу учнів і викликати в них зацікавленість.

Велика увага була приділена важковиховуваним учням та учням з прийомних сімей, обдарованим та багатодітним. Перш за все, були виявлені такі учні у кожному класі і на протязі всього проходження навчально технологічної практики проводилася з ними посилена робота по виявленню проблем. Також проводився постійний контроль їх поведінки в колективі, з учителями та успішності. Проведені методики дозволили значно більше дізнатись про дітей,їх інтереси, уподобання, ставлення до життя, батьків, учителів,однокласників, суспільства взагалом.

У закріпленому за мною 9 класі проводилась вся необхідна діагностична та корекційна робота, яка була передбачена у індивідуальному плані. Учні свідомо та активно поставились до проведення виховних годин, були на них присутні у повному складі, приймали активну участь у підготовці та проведенні діагностик. Все це додатково підвищувало загальний рівень розвитку учнів, мотивувало навчальну діяльність та підвищувало громадську активність учнів класу. Проведення виховної роботи було б просто неможливим без активної підтримки класного керівника, яка впевнено і наполегливо доносить до дітей почуття колективізму, обов’язку, власної гідності. Основною формою колекційної роботи були виховні години.

Колектив 9-Гкласу – дружелюбний, ввічливий, діти завжди готові прийти на допомогу і з особливою відповідальністю та великим бажанням виконують різноманітні доручення з класної та суспільно-громадської роботи. Всі учні чемні, доброзичливі, акуратні, привітні, мають бажання навчатися, хочуть досягти успіху в навчанні, свідомо розуміють у цьому необхідність. До вчителів ставляться з повагою, на уроках дисципліна добра. Батьки підтримують процес виховання дітей, позитивно спрямовують їх до навчання, морального росту, духовності. Класний керівник має зі своїм класом взаєморозуміння і взаємоповагу, цікавиться та враховує індивідуальні потреби кожного з учнів класу. Діти дуже енергійні, жваві, прагнуть якнайшвидше пізнати навколишній світ. Багато учнів у вільний час відвідують гуртки і секції як при школі, так і в інших установах. За роки навчання учнівський колектив міцно згуртувався. Діти ставляться одне до одного зі взаємоповагою, допомагають однокласникам у будь-яких ситуаціях, між школярами нема вагомих суперечок, панує доброзичливість і культура поведінки. Учні охоче беруть участь у громадському житті гімназії, активно боліючи за власний колектив, прагнучи не відставати від діяльності інших класів.

Отже, проводячи діагностико-психокорекційну роботу з дітьми, я зрозуміла, що всі діти різні та індивідуальні, до кожного потрібно підбирати особливий підхід, більше спілкуватися цікавитися їхнім життям і тільки тоді можна досягнути кращих результатів. В загальному психологічний рівень учнів в нормі. Діти активні,задіянні в культурно-масовому житті школи й міста, відвідують гуртки, займаються спортом. Я задоволена, що мені випала можливість проходити навчально технологічну практику саме в даному освітньому закладі.

У 9-Гкласі проводилися виховні заходи, які були заплановані на початку практики. Теми до виховних заходів підбирала згідно особливостей характеру підлітків.На кожному із виховних заходів учні показали свої набуті знання, уміння й навички, на протязі всього навчального процесу я перш ніж провести виховну годину, підбирала відповідні матеріали, багато наочності і добре продумувала заняття.

Під час проходження стажерської діагностико-психокорекційної практики в Білоцерківському навчально-виховному об’єднанні «Перша білоцерківська гімназія – школа І ступеня» білоцерківської міської ради, я ознайомилась з статутом гімназії.

Під час проходження стажерської діагностико-психокорекційної практики в гімназії, я зрозуміла, що набуті знання в інституті я радо можу використовувати в майбутньому. Практика моя пройшла добре. Школа, в якій я проходила практику, відповідала усім вимогам щодо проходження практики. Завдяки, спеціально обладнаним, інтерактивним кабінетам моя корекційна робота була на висоті.

Отже, стажерська діагностико-психокорекційна практика поглибила, закріпила знання з психолого- педагогічних дисциплін, здобуті в університеті, та дала змогу застосувати їх на практиці. Виробила вміння проводити різні типи діагностик, застосовувати різні методи й форми роботи. Закріпила впевненість у правильності вибору професії й фаху, викликала прагнення вдосконалювати свої психолого-педагогічні здібності, розширювати свою ерудицію. Дала змогу протягом шести тижнів спостерігати за соціально-психологічною роботою в школі, аналізувати її й робити висновки.

Підводячи підсумки я можу сказати, що я задоволена практикою, тому що вже досконало ознайомилася з роботою і завданнями психолога й соціального педагога, оволоділа діагностичною і колекційною техніками, дізналася багато нового, цікавого, набула і розширила свій педагогічний досвід.

 

 

Директор _____________________________________________ Смуток Б. М


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)