АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розбракувальне відділення

Читайте также:
  1. Антимонопольне законодавство
  2. Господарство в період державно-монополістичного розвитку суспільств європейської цивілізації (перша половина ХХ ст.)
  3. Епілепсія, пароксизми
  4. Задачі для самоперевірки
  5. Задачі на теореми складання і множення ймовірностей
  6. Збори до Фонду страхування по тимчасовій непрацездатності та порядок нарахування допомоги по тимчасовій непрацездатності
  7. Зважування дитини.
  8. Індивідуальне житлове будівництво.
  9. Конструктивне облаштування реакторів на теплових нейтронах
  10. Коротка історія факультету ветеринарної медицини Національного аграрного університету
  11. Крок М Лікувальна справа
  12. ЛЕКЦІЯ 10. ВНУТРІШНЯ ОРГАНІЗАЦІЯ ТА УПРАВЛІННЯ ОРГАНУ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ

У розбракувальному відділенні здійснюється вхідний контроль якості матеріалів, що поступили, — визначення дефектів зовнішнього вигляду, а також уточнення довжини і ширини кусків.

Як правило, цю операцію виконують з основними і підкладковими матеріалами. Матеріали прокладок (клейові і не клейові) і утеплюючих (ватин, синтепон) після розпаковування відразу ж прямують на ділянку зберігання розбракованих матеріалів — вони приймаються по метражу, вказаному в ярлику рулону.

Вхідний контроль якості здійснюється шляхом перегляду лицьової сторони матеріалів:

• на оглядових екранах розбраковочно-промірних машин;

• на промірних машинах;

• на промірних столах.

При перегляді фіксують дефекти зовнішнього вигляду. Кожен дефект зазвичай відзначають крейдою, а на кромці напроти дефекту прикріплюють кольорову або білу нитку або шматочок матеріалу.

Одночасно з контролем якості здійснюється контроль їх довжини і ширини. Ширину матеріалу вимірюють через кожних 3 м.

Дані вимірювань довжини і ширини матеріалу, а також виявлені дефекти заносяться в паспорт куска і в промірочну відомість.

Паспорт куска оформляється в двох екземплярах: перший прикріпляється до матеріалу, інший зберігається в картотеці підготовчого цеху і використовується для розрахунку кусків матеріалів.

На підставі даних паспорта куска складається промірочна відомість, в якій вказується загальна довжина партії матеріалів, довжина і ширина кожного куска по документу постачальника і за результатами вимірів. Промірочна відомість складається на кожен артикул матеріалу окремо і лише на одну партію матеріалів, що поступили, в двох екземплярах. Один екземпляр передається в бухгалтерію підприємства, інший використовується в підготовчому цеху для контролю за витратою партії матеріалів.

Устаткування, на якому проводиться кількісна і якісна оцінка матеріалів:

промірочний стіл — має кришку прямокутної форми завдовжки 3 м і шириною, що перевищує ширину матеріалу на 0,1—0,2 м. У кришці вмонтовуються дві лінійки по довжині столу для фіксації довжини через кожних 3 м і одна—по ширині для виміру ширини матеріалу;

промірочна машина МП-1 — служить для виміру довжини матеріалів. Лічильник реєструє довжину пробігу транспортних кардолент, що переміщають вимірюваний матеріал:

• промірочно - бракувальні машини — використовуються для контролю і виміру довжини і ширини матеріалів. Серед використовуваного устаткування відомі: (стр190)

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)