АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні умови здійснення закупівлі

Читайте также:
  1. Cутність та умови застосування міжнародних розрахунків за допомогою акредитивів.
  2. Адміністративна структура БМР має три органи: загальні збори акціонерів, рада директорів і правління.
  3. Азербайджанська Республіка: загальні відомості
  4. Валютно-фінансові і платіжні умови міжнародного кредиту.
  5. Ведення відповідних записів щодо його здійснення
  6. ВИХІДНІ ДАНІ. ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ РОЗРАХУНКОВО-ГРАФІЧНОЇ РОБОТИ
  7. Грошова маса і її вимірювання. Механізм здійснення монетарної політики: регулювання обігової ставки, банківських резервів, операції на відкритому ринку.
  8. Дедуктивний умовивід
  9. Деякі загальні принципи дослідження операцій (висновки до розділу 1)
  10. Див.: Загальні рекомендації з проведення аудиту ефективності використання державних коштів. Затв. постановою Колегії Рахункової палати України від 12.07.2006 № 18-4.
  11. Дія електричного струму на організм людини. Умови враження електричним струмом
  12. Достатні умови екстремуму

Ст. 8. Публікація оголошень про здійснення закупівлі

1. Оголошення про заплановану закупівлю чи про проведення процедури попередньої кваліфікації публікуються у "Віснику державних закупівель", що видається уповноваженим органом, в інших друкованих засобах масової інформації, у відповідних міжнародних виданнях згідно з частиною третьою цієї статті.

2. Процедура закупівлі не може здійснюватися до публікації оголошення про неї у "Віснику державних закупівель", за винятком:

- здійснення закупівлі, очікувана вартість якої або частка державних коштів у якій не перевищує суму, еквівалентну 10 тисячам євро (для робіт - 40 тисячам євро);

- застосування замовником процедури закупівлі у одного виконавця чи торгів з обмеженою участю у порядку, встановленому цим Законом.

3. Оголошення про заплановану закупівлю чи про проведення процедури попередньої кваліфікації розміщуються у відповідних міжнародних виданнях чи міжнародній мережі електронного зв'язку у разі, якщо очікувана вартість предмета закупівлі перевищує суму, еквівалентну: для товарів - 200 тисячам євро; для послуг - 300 тисячам євро; для робіт - 4 мільйонам євро.

Ст. 9. Форма повідомлень під час здійснення процедур закупівлі

1. Дійсними визнаються тільки ті заяви та повідомлення, що були подані у письмовій формі, встановленій замовником.

2. Якщо під час здійснення процедур закупівлі сторони передавали інформацію в інших формах, ніж письмова, зміст такої інформації повинен бути письмово підтверджений ними.

Ст. 10. Мова, що застосовується під час здійснення процедури закупівлі

1. Оголошення про здійснення процедури закупівлі, запрошення до участі у процедурах закупівлі, повідомлення про проведення процедури попередньої кваліфікації, а також тендерна документація готуються українською мовою та однією з іноземних мов, що використовуються у міжнародній торгівлі.

2. Тендерні пропозиції подаються мовою (мовами), зазначеною

(зазначеними) замовником у тендерній документації.

Ст. 11. Відмова в участі у процедурі закупівлі

1. Рішення про відмову виконавцю в участі у процедурі закупівлі приймається у разі, якщо:

- виконавця у встановленому порядку визнано банкрутом чи стосовно нього порушено справу про банкрутство;

- замовник отримав інформацію про те, що:

- фізичну особу, яка є виконавцем, було засуджено за злочин, вчинений під час здійснення процедури закупівлі, чи інший злочин, вчинений з корисливих мотивів, судимість з якої не знято і не погашено у встановленому порядку;

- посадову особу виконавця, яку призначено ним відповідальною за здійснення процедури закупівлі, було засуджено за злочин, пов'язаний з порушенням процедури закупівлі, чи інший злочин, вчинений з корисливих мотивів, судимість з якої не знято і не погашено у встановленому порядку.

2. Причини відмови виконавцю в участі у процедурі закупівлі відповідно до цієї статті зазначаються у звіті про результати проведення процедури закупівлі і протягом семи календарних днів з дня прийняття відповідного рішення повідомляються заінтересованому виконавцю.

Ст. 12. Тендерні комітети та обмеження щодо участі в них

1. Порядок створення і головні функції тендерних комітетів визначаються окремим рішенням уповноваженого органу.

2. Особи, які є близькими родичами (подружжя та їх діти, батьки, брати, сестри, онуки) керівників або представників виконавців (юридичних, а також фізичних осіб) не можуть входити до складу тендерного комітету, а також бути експертами з питань щодо дотримання процедури закупівлі.

Ст. 13. Процедури здійснення закупівлі

Закупівля може здійснюватися шляхом таких процедур: відкритих торгів; торгів з обмеженою участю; двоступеневих торгів; запиту цінових пропозицій (котирувань); закупівлі в одного постачальника (виконавця).

Ст. 14. Умови застосування процедур закупівель

1. Основною процедурою здійснення закупівель є відкриті торги.

2. Застосування інших, ніж відкриті торги, процедур закупівлі, очікувана вартість яких дорівнює або перевищує 100 тисяч євро, потребує погодження з уповноваженим органом у встановленому ним порядку.

3. Замовник не має права ділити закупівлю на частини з метою уникнути застосування процедур, передбачених цим Законом.

Ст. 15. Кваліфікаційні вимоги до виконавців

1. Замовник може вимагати від виконавця надання інформації

щодо його відповідності таким кваліфікаційним вимогам:

- наявність відповідного дозволу або ліцензії на виконання певних робіт чи послуг;

- наявність коштів, обладнання та працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;

- сплата податків і зборів (обов'язкових платежів), передбачених законодавством України;

- здійснення підприємницької діяльності відповідно до положень його статуту;

- відсутність підстав для відмови в торгах, передбачених статтею 11 цього Закону;

- виконання аналогічних договорів.

2. Кваліфікаційні вимоги, встановлені цією статтею, зазначаються у документації, необхідній для здійснення процедури попередньої кваліфікації (якщо така процедура застосовується), тендерній документації чи інших документах, пов'язаних з поданням тендерних пропозицій.

3. Замовник не повинен встановлювати дискримінаційні вимоги до виконавців.

4. Замовник відхиляє пропозицію виконавця щодо участі у процедурі закупівлі на будь-якому етапі у разі, якщо:

- виконавець надає недостовірну інформацію щодо його відповідності встановленим кваліфікаційним вимогам;

- виконавець не відповідає встановленим кваліфікаційним вимогам;

- виконавець вчиняє дії, передбачені статтею 7 цього Закону.

Ст. 16. Процедура попередньої кваліфікації виконавців

1. До оголошення про здійснення процедури закупівлі чи до надання запрошення до участі у процедурі закупівлі замовник має право здійснити процедуру попередньої кваліфікації виконавців.

2. Інформація про здійснення процедури попередньої кваліфікації підлягає публікації у "Віснику державних закупівель", у відповідних міжнародних виданнях згідно з положеннями частини третьої статті 8 цього Закону та повинна бути надіслана виконавцям не пізніше ніж за 45 календарних днів до оголошення торгів або надання запрошень до участі у процедурах закупівлі. В окремих випадках цей строк може бути скорочено до 15 календарних днів з викладенням причин зміни у звіті про результати здійснення процедури закупівлі.

3. В інформації про здійснення процедури попередньої кваліфікації обов'язково зазначаються: найменування та адреса замовника; вид, кількість та місце поставки товарів, вид та місце виконання робіт або вид та місце надання послуг; строки поставки товарів, виконання робіт, надання послуг; визначення вимог, яким повинен відповідати виконавець; місце та остаточний строк подання заявок на участь у процедурі попередньої кваліфікації; інша необхідна інформація, що обґрунтовано вимагається замовником.

4. Замовник не пізніше ніж за 14 календарних днів до остаточного строку подання заявок на участь у процедурі попередньої кваліфікації надає всім виконавцям, що виявили бажання брати участь у процедурі: інструкції щодо підготовки та подання заявок на участь у процедурі попередньої кваліфікації; стислий виклад критеріїв та процедури оцінки відповідності кваліфікаційним вимогам; інформацію про документи, необхідні виконавцю для

підтвердження відповідності поставленим вимогам; прізвища, посади та способи зв'язку з представниками замовника, відповідальними за здійснення цієї процедури.

5. Замовник здійснює відбір виконавців для подальшої участі у процедурі закупівлі виключно на підставі їх відповідності умовам, зазначеним у частинах третій та четвертій цієї статті.

6. Замовник протягом п'яти календарних днів після завершення процедури попередньої кваліфікації повідомляє кожного виконавця, що брав у ній участь, про результати її здійснення.

7. До подальшої участі у процедурі закупівлі допускаються лише ті виконавці, які пройшли відбір за результатами здійснення процедури попередньої кваліфікації.

Ст. 17. Звіт про результати здійснення процедури закупівлі

1. У звіті про результати здійснення процедури закупівлі за встановленою формою, який зберігається замовником протягом трьох років, обов'язково зазначаються:

- стислий опис предмета закупівлі;

- найменування та адреси виконавців, що подали тендерні пропозиції, заявки на участь у процедурі попередньої кваліфікації, найменування та адреса виконавця, з яким укладено договір про закупівлю, а також ціна цього договору;

- ціна і стислий опис інших основних умов кожної тендерної пропозиції та договору про закупівлю, а також додаткові умови, запропоновані виконавцями;

- стислий виклад критеріїв порівняння та оцінки тендерних пропозицій і визначення переможця процедури закупівлі;

- у разі відхилення окремих або всіх тендерних пропозицій - обґрунтування підстав відхилення;

- дата публікації оголошення про заплановану закупівлю та оголошення про результат здійсненої закупівлі у "Віснику державних закупівель";

- виклад причин і обставин, якими керувався замовник торгів під час обрання іншої процедури закупівлі, ніж процедура відкритих торгів, з обґрунтуванням її вибору;

- стислий виклад будь-яких запитів щодо роз'яснення умов здійснення процедури попередньої кваліфікації або тендерної документації, відповідей на них, а також будь-яких змін цієї документації;

- у разі якщо в результаті торгів не було укладено договір про закупівлю, - виклад підстав такого рішення;

- у разі застосування умов, передбачених статтею 6 цього Закону, - виклад підстав такого застосування;

- у разі відхилення тендерної пропозиції відповідно до положень цього Закону - виклад підстав для відхилення;

- відомості про кваліфікацію виконавців, що подали тендерні пропозиції; заявки на участь у процедурі попередньої кваліфікації або запис про відсутність таких заявок; підстави застосування процедури попередньої кваліфікації виконавців; подані оскарження, позови та результати їх розгляду; зупинення процедури закупівлі;

- склад тендерного комітету.

2. За винятком випадків, коли цього вимагає рішення суду, арбітражного суду, тендерний комітет не повинен розкривати:

- інформацію, надання якої суперечить законодавству, не відповідає державним інтересам, законним комерційним інтересам сторін чи порушує принципи чесної конкуренції;

- інформацію, що стосується розгляду, оцінки та порівняння тендерних пропозицій, крім зазначеної в абзаці шостому частини першої цієї статті.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)