АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Військова дисципліна (в/д), її сутність і значення

Читайте также:
  1. Cтиль керівництва: сутність, вимоги у його сучасних умовах
  2. I. Сутність і види соціальних змін.
  3. III. Соціальна політика, її сутність і функції.
  4. XIV. 7. Вимірювання електрорушійних сил. Застосування методу вимірювання ЕРС для визначення різних фізико – хімічних величин
  5. А) Означення множини. Операції над множинами
  6. Автоматизоване робоче місце бухгалтера (АРМБ): призначення, функції та його рівні.
  7. Автоматизоване робоче місце бухгалтера (АРМБ): призначення, функції та його рівні.
  8. Автомобільні транспортні засоби за своїм призначенням
  9. Аналогічно обчислюють значення по інших позиціях.
  10. Аналогічно обчислюють значення по інших позиціях.
  11. Бази даних, їх призначення та основні елементи.
  12. Бази знань та їх призначення

СТАТУТИ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

КОНСПЕКТ

ПРОВЕДЕННЯ ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ

Тема № 5 Робота командира підрозділу по

Веденню дисциплінарної практики

Слайд №4

 

Навчальне питання №1.

Військова дисципліна (в/д), її сутність і значення

Міцна в/д, як і висока бойова готовність, є однією з найважливіших складових успішного виконання Пд бойових завдань.

Підтримання командиром в Пд в/д, залежить від його уміння поєднувати заходи виховання в/сs з неминучим їх покаранням за скоєні вчинки. Для цього Дисциплінарним статутом ЗСУ для кожної категорії Кs(Нs) визначений певний арсенал заохочень і дисциплінарних стягнень.

Дисциплінарна практика КПд як раз і полягає в правильному їх застосуванні до своїх підлеглих, тобто своєчасно і обв’язково заохочувати тих хто відзначився та справедливо карати винних в скоєнні правопорушення.Такого командира завжди будуть поважати підлеглі, а в його Пд буде підтримуватись міцна в/д.

 

За стан в/д в підрозділі відповідає особисто командир і він, якщо не забезпечує її додержання або не вживає заходів для її відновлення, несе встановлену законом відповідальність.

 

 

Якщо правопорушення, скоєне в/с має ознаку військового злочину, до нього застосовуються Розділ XIX “ Військові злочини”(статті 401- 435) Кримінального кодексу України.

К зобов'язаний для відновлення порядку вжити усіх передбачених законами та Статутами ЗСУ заходів примусу аж до арешту винного. Військовослужбовця, який вчинив діяння з ознаками злочину, можна тримати на гауптвахті Служби правопорядку строком до 3 діб із сповіщенням протягом доби органів, які проводять попереднє (досудове) слідство, та органів прокуратури, начальника гарнізону і відповідного органу управління Служби правопорядку.

Частина 4 статті 401 передбачає: Особа, яка скоїла злочин, що передбачений статтями 402-435 розділу XIX, відповідно до статті 44 ККУ,може бути звільнена від кримінальної відповідальності з застосуванням до нього заходів, які передбачені ДС ЗСУ.

Військова служба вимагає напруженої, наполегливої і дисциплінованої військової праці, тому військова дисципліна зобов`язує кожного військовослужбовця стійко переносити весь тягар і нестатки військової служби.

 

 

1.Здатністю о/с виконувати в повному обсязі та в строк поставлені завдання. 2. Морально-психологічним станом о/с. 3. Спроможністю командирів(К) і начальників (Н) підтримувати на належному рівні в/д. Діяльність командира щодо підтримання в/д оцінюється не кількістю накладених ним дисциплінарних стягнень, а виконанням обов'язків з додержанням вимог законів і Статутів Збройних Сил України, повним використанням дисциплінарної влади для наведення порядку і запобігання порушенням в/д.  
Стан в/д визначається (ДС ст5)

 

Слайд №5

В повсякденному житті К(Н), відносно своїх підлеглих, користується дисциплінарною владою відповідно до посади, яку він обіймає (ст.ст. 17-22, 53-61, 63-67, 70-74). Ті К(Н), посади яких ДС не визначені, користуються владою згідно з в/з передбаченим їх посадою (ДС ст.8).

 

№ з/п Військове звання Якій посаді відповідає дисципліннарна влада  
  Мол. с-т, с-т КВд
  Ст. с-т ЗКВ
  С-на, пр-к, ст. пр-к СР
  Мол. л-т, л-т, ст. л-т КВ
  К-н КР КБт)
  М-р, п/п-к КБ (КДн)
  П-к КП
  Ген. м-р КД
  Ген. Л-т КК
  Ген. п-к, ген. армії України Командувач військ ОК

Таким чином, якщо наприклад молодший лейтенант обіймає посаду заступника штабу полку (штатне військове звання за посадою – капітан), він користується дисциплінарною владою капітана, тобто командира роти.

 

 

Слайд №6


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)