АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проведення реанімації

Читайте также:
  1. I. Організація та проведення модульного і підсумкового контролю
  2. Випишіть військові операції часів Першої світової війни (укажіть хронологічні межі), які відбувалися на Україні. Зазначте час їх проведення.
  3. Вплив місця проведення наукового заходу на оратора
  4. Графік проведення індивідуально-консультативної роботи з навчальної дисципліни «Договірне право»
  5. ГРАФІК ПРОВЕДЕННЯ КОНСУЛЬТАЦІЙ
  6. Див.: Загальні рекомендації з проведення аудиту ефективності використання державних коштів. Затв. постановою Колегії Рахункової палати України від 12.07.2006 № 18-4.
  7. Для військових психологів щодо підготовки особового складу підрозділів і частин до участі в бою і проведення психологічної реабілітації військовослужбовців із БПТ
  8. Договір підряду на проведення проектних і досліджувальних робіт
  9. Етапи підготовки і проведення дискусії
  10. Етапи підготовки і проведення ділової бесіди
  11. Етапи підготовки і проведення зборів
  12. Етапи підготовки і проведення інтерв'ю

 

1. Забезпечити прохідність дихальних шляхів:

а) дитину покласти на спину на тверду основу;

б) під шию покласти валик і максимально запрокинути голову;

в) висунути вперед нижню щелепу;

г) очистити носову частину глотки і рот за допомогою тупфера, відсмоктувача,

груші.

2. Провести штучну вентиляцію легень за допомогою методу «рот до рота» або «рот до носа», дихального мішка чи маски наркозного апарата

Методика: зробити глибокий вдих і через хустинку або марлеву серветку, щільно прикладену до рота дитини, вдувати повітря через рот. При цьому ніс необхідно закрити. Видих здійснювати пасивно.

Якщо відкрити рот не вдається, використовують метод «рот до носа». У такому випадку губами щільно охоплюють ніс хворого і вдувають повітря. У дітей раннього віку можна застосувати метод «рот до рота» і«рот до носа» одно моментно, охоплюючи своїм ротом і рот і ніс немовляти.

Частота вдувань залежить від віку дитини:

- новонародженим – 40 за 1хв;

- дітям 1-го року – 30;

- дітям 5 років - 25

- дітям 6 – 14 років – 20;

- старшим 14 років – 16-18 разів за 1 хвилину

3. Штучну вентиляцію легень поєднують із непрямим масажем серця.

У дітей перших 3 місяців життя масаж виконують великим пальцем руки;

У дітей віком від 3 місяців до 3 років – трьома пальцями руки;

у дітей старше 8 років – двома руками, які вкладають хрест – навхрест одна на одну в ділянці нижньої третини груднини.

Виконують поштовхоподібні натискування на груднину для компресії серця між грудниною та хребтом. У новонароджених натискання на груднину проводять углиб на 1 – 1,5см, у дітей віком від 3 місяців до 2 років – на 1,5-2см, у дітей від 2 до 5 років – на 2,5см, від 5 до15 років – на 3-4см. Частота компресії 60-100 разів за 1хв залежно від віку.

На один вдих здійснюють чотири стиснення серця.

Про ефективність реанімаційних заходів свідчить поява пульсу на великих артеріях, звуження зіниць, зміна кольору шкіри, відновлення дихання.

4. Якщо можливо здійснюють інтубацію трахеї. На тлі непрямого масажу серця в/венно або внутрішньотрахеально вводять 0,1% розчин адреналіну (0,1мл-0,3мл) через кожні 3-5 хвилин, 0,1% розчин атропіну (0,1-0,3мл не більше 2 разів з інтервалом у 10 хвилин). Крім того, вводять 4% розчин натрію гідрокарбонату (4мл/кг) в/венно одноразово, допамін у дозі 5 мкг/кг за 1 хв (для стабілізації гемодинаміки), при шлуночковій тахіаритмії – лідокаїн у дозі 1-2мг/кг за 1 год.

5. Обкласти голову льодом, грілками з холодною водою, застосувати лікувальну гіпотермію.

6. Провести аспірацію вмісту трахеобронхіального дерева, підключити респіратор. Продовжувати непрямий масаж серця, повторне введення лікарських засобів.

Колапс

Гостро виникаюча судинна недостатність, яка характеризується падінням судинного тонусу та зменшення об’єму циркулюючої крові і проявляється різким зниженням артеріального та венозного тиску, ознаками гіпоксії головного мозку і пригніченням життєво важливих функцій.

Причини: гіповолемія (кровотеча, депонування крові), надниркова недостатність, больовий синдром, інфекційні захворювання, часто серцева слабість.

Клініка: характерно раптове погіршення стану дитини: виникає різка блідість шкіри з мармуровим відтінком, тіло вкривається холодним потом, з’являється ціаноз губ. Температура знижена, свідомість затьмарена або відсутня. Дихання часте, поверхневе, визначається тахікардія. Тони серця гучні, хлопаючи, вени спадаються. Тяжкість стану відповідає ступеню зниження артеріального тиску.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)