АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Література. 2. Удальцова И.В. Проблемы судебного признания гражданина ограничено дееспособным или недееспособным

Читайте также:
  1. Використана література
  2. Вопрос№15: Розвиток полемічна література та книгодрукування в XVI - першій половині XVII ст.
  3. Додаткова література
  4. Додаткова література
  5. Додаткова література
  6. Додаткова література
  7. Додаткова література
  8. Додаткова література
  9. Додаткова література
  10. Додаткова література
  11. Додаткова література
  12. Додаткова література

1. Барсукова В.М., Гриненко А.Д. Справи про усиновлення дітей – нова категорія справ, що розглядаються судами // Вісник Верховного Суду України. – 1997. – № 2.

2. Удальцова И.В. Проблемы судебного признания гражданина ограничено дееспособным или недееспособным. – Харьков, 1999.

3. Фурса С.Я. Окреме провадження у цивільному процесі: Навч. посіб. –К., 1999.

 

Завдання №1

У вересні 2009 р. Агрусов звернувся до суду з заявою про встановлення неправильності запису про його народження в книзі реєстрації актів цивільного стану. Своє прохання він мотивував тим, що свідоцтво про народження не збереглося, а у відновленому 29 грудня 1967 р. записі про народження вказано, що він народився 26 грудня 1950 р., але він дізнався, що насправді він народився 15 січня 1950 р. Органи РАЦСу відмовилися виправити вказану помилку.

Суддя відмовив у відкритті провадження у справі, посилаючись на те, що до юрисдикції суду не віднесено питання про встановлення віку.

Чи правильні дії суду?

 

Завдання №2

Любченко С.І. звернувся до суду із заявою про встановлення факту народження (21 листопада 1938 р.). Заявник зазначав, що про дату його народження був зроблений відповідний запис у книзі реєстрації актів цивільного стану. Це підтверджується метричною випискою, одержаною у 1962 р. В органах РАЦСу не збереглися архівні матеріали за 1938 р. Свідоцтво ж про народження потрібне для обміну паспорта, в якому неправильно зазначено дату народження (1940 р.).

Місцевий суд Ясинуватського району Донецької області 21 січня 2006 р. встановив факт народження Любченко 21 листопада 1938 р. Ухвалою апеляційного суду Донецької області від 22 березня 2006 р. це рішення скасовано і провадження в справі закрито.

Чи правильне рішення ухвалив апеляційний суд?

Завдання №3

Чусєва померла в селі Тимченки Зміївського району Харківської області. Після її смерті залишився будинок.

Як може довести Останцева, що вона є дочкою померлої, враховуючи, що у неї є свідоцтво про її народження, а паспорт та свідоцтво про шлюб нею загублені?

 

Завдання №4

Борових А.В. звернулась до суду з заявою про встановлення факту перебування її дітей на утриманні Лісового П.В., посилаючись на те, що вона з 1989 року проживала з останнім однією родиною. За цей час у них народилось троє дітей. Усі діти знаходились на утриманні Лісового П.В. до часу його смерті.

Чи може суд встановити факт перебування дітей Борових А.В. на утриманні Лісового П.В., якщо Борових А.В. в заяві зазначила, що встановлення цього факту їй необхідно для вступу в право на спадщину та отримання пенсії?

 

Завдання №5

До місцевого суду звернулась Кудряшова з проханням визнати її чоловіка померлим.

В заяві Кудряшова повідомила, що з часу проходження її чоловіком військової служби під час бойових дій в Афганістані, вона не має про нього ніяких відомостей.

Суд залишив заяву Кудряшової без розгляду до надання нею довідки про її чоловіка від райвійськомату та Міністерства оборони.

Чи правильна ухвала суду?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)