АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання №1

Читайте также:
  1. III. Домашнє завдання
  2. IV. Домашнє завдання
  3. J Додаткові завдання
  4. V. Домашнє завдання.
  5. А) Завдання і джерела ревізій основних засобів
  6. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  7. Вимоги до виконання практичного завдання в текстовому редакторі Microsoft Word
  8. Вирішити тестові завдання
  9. Вікова фізіологія – це самостійна наука, завданням якої є вивчення закономірностей становлення і розвитку фізіологічних функцій організму в процесі онтогенезу.
  10. Вірні відповіді на тестові завдання з навчальної дисципліни «Адміністративно-деліктний процес»
  11. Вказівки до виконання завдання
  12. Вступ. Предмет і завдання курсу. Культурні джерела східних слов'ян

Під час розгляду справи Зарічним районним судом м. Суми за позовом громадянина Корюшко до ТОВ «Горобина» про відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров’я внаслідок вживання неякісної горілки, позивачем було заявлено клопотання про призначення товарознавчої експертизи. Суд задовольнив клопотання позивача. При визначенні об’єкта експертизи виникла необхідність відбору експертних зразків.

Хто з учасників цивільного процесу повинен виконати вищеназвану функцію?

Завдання №2

Герасименко звернувся до місцевого Чугуївського міського суду Харківської області з позовом до Петрова про стягнення 5000 грн., що були передані останньому за договором позики. В позовній заяві він вказав, що Петров є його родичем, він йому довіряв і тому не наполягав на видачі останнім розписки.

В судовому засіданні Герасименко заявив клопотання про прийняття і прослуховування аудіозапису за допомогою мобільного телефону SAMSUNG D 600 в якості доказу договору позики. За словами Герасименко, на диктофоні була записана розмова про передачу грошей під час укладення угоди; Петров назвав конкретний термін повернення грошей.

Відповідач Петров позову не визнав та заперечував проти прослуховування звукозапису.

Як повинен діяти суддя? Дайте поняття судових доказів.

Чи можливо розглядати звукозапис в якості доказу по справі?

Розкрийте поняття належності доказів і допустимості доказів.

Завдання №3

До місцевого суду Дворічанського району Харківської області звернулась Резнікова Н. з позовом про виселення з сумісної державної квартири її колишнього чоловіка Резнікова А. В позовній заяві вона зазначила, що Резніков А. після розірвання шлюбу зловживає спиртними напоями, вчиняє бійки, за що тричі притягався до адміністративної відповідальності.

Визначте предмет доказування по цій справі. Які факти повинна довести кожна із сторін?

Завдання №4

Підприємство звернулося з позовом до колишнього завідуючого складом Петрова про стягнення 3450 грн. недостачі, яку було виявлено в ході перевірки.

Відповідач проти позову заперечував, посилаючись на те, що недостача на суму 300 грн. дійсно має місце за результатами перевірки,але тільки лише з тієї причини, що комісія незаконно не прийняла до розгляду розхідних документів. Крім того, ряд документів на 150 грн. підписано не ним, підписи на них підроблено.

Які факти повинна довести кожна сторона? Які засоби доказування можуть бути використані по цій справі?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)