АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Особливості формування додатків

Читайте также:
  1. Автоматизовані банки даних (АБД), їх особливості та структура.
  2. Автоматизовані системи управління процесом розформування составів на сортувальних гірках
  3. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. особливості побудови банківської системи в Україн
  4. Безперервність як провідний принцип реформування освітніх систем
  5. В чому полягають особливості концепції особистості Ч.Кулі – 15 б.
  6. Валютні системи та валютна політика. особливості формування валютної системи України
  7. Взаємодії в екологічних системах. Принципи формування екосистем
  8. Види рядів динаміки та їх особливості
  9. ВИДИ ТЕКСТІВ ТА ОСОБЛИВОСТІ ЇХ РЕДАГУВАННЯ
  10. Види трудових договорів. Особливості окремих видів трудових договорів.
  11. Види формування фінансових ресурсів малого підприємництва: субпідряд, лізинг, факторинг, франчайзинг, факторинг, придбання існуючого бізнесу.
  12. Визначення місії підприємства (бізнес-проекту) та формування цілей його діяльності

Завершуючи написання дипломної роботи, необхідно систематизувати ілюстративний матеріал. Ілюстрації можна подавати у тексті, а якщо вони громіздкі, або стосуються теми лише побічно – оформляти у вигляді додатків. У додатки також поміщають окремі частини тексту, що мають самостійне значення (розрахунки, методики, алгоритми тощо).

Додатки мають на меті вивільнити основний текст роботи від матеріалів допоміжного характеру, які потрібні для повноти сприйняття дипломної роботи. Ними можуть бути:

1) проміжні математичні доведення, формули та розрахунки;

2) таблиці допоміжних цифрових даних, які мало аналізуються в тексті роботи;

3) рисунки допоміжного характеру або ті, що займають повну сторінку;

4) протоколи й акти впровадження, розрахунки економічного ефекту;

5) інструкції, методики, опис алгоритмів і програм розв’язання задач на ЕОМ, які розроблені в процесі виконання дипломної роботи;

6) звітність підприємств, організацій, державних установ чи міжнародних організацій тощо.

Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими буквами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими буквами з першої великої друкується слово “Додаток …” і велика літера української абетки, наприклад “Додаток А”, “Додаток Б”. Додатки слід позначати послідовно відповідно до букв алфавіту, за винятком букв Г, Ґ, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь. Один додаток позначається як додаток А.

Текст кожного додатка може поділятись на розділи та підрозділи, які нумеруються у межах кожного додатка. У цьому разі перед кожним номером ставлять позначення додатку (літеру) і крапку, наприклад А.2 – другий розділ додатка А; В.3.1. – підрозділ перший третього розділу додатка В.

Ілюстрації, таблиці і формули у додатках нумеруються у межах кожного додатка, наприклад: рис. А.1.2. – другий рисунок першого розділу додатка А; формула (В.1) – перша формула додатка В.

Згідно з структурою дипломної роботи додатки мають такі різновиди:

1. Додатки до пояснювальної записки.

2.Додатки до захисту дипломної роботи.

У додатках до пояснювальної записки подається інформація щодо загальної характеристики підприємства (організації) бази практики та його фінансово-економічного стану, в тому числі наявність первинних фінансових документів обов’язкової звітності.

Додатки до захисту дипломної роботи оформляються у формі презентації (6-8 слайдів).

Додатки до захисту дипломної роботи позначаються не буквами, а цифрами (Додаток 1, 2…..).

Додатки до захисту дипломної роботи виконуються з дотриманням таких вимог:

· кількість демонстраційних листів (слайдів) складає 6-8 шт., які виконуються у форматі А-4, є невід’ємною складовою частиною пояснювальної записки до дипломної роботи і оформляються як Додатки до неї;

· склад і зміст листів та креслень регламентуються індивідуальним завданням, затвердженим завідувачем кафедри;

· графічні матеріали повинні у наочній формі характеризувати основні результати, висновки і рекомендації, мати певну логічну послідовність і в сукупності повністю розкривати тему і результати роботи;

· переважна кількість листів та креслень (3 – 4) має відноситись до проектної частини, причому обов’язковою вимогою є представлення демонстраційного листа з інформацією щодо економічного ефекту та ефективності, які є наслідком впровадження проектних пропозицій. Відповідно певна частина листів характеризуватимуть результати теоретичної (1-2 листи) та аналітичної (2-3 листи) частин;

· графічна інформація повинна мати комплексний характер (взаємоузгодженність показників) і відповідність до змісту і форми (назва, компоновка, графічні прийоми та показники і т.п.);

· економічні результати проектних рішень доцільно демонструвати у вигляді таблиць, графіків, діаграм тощо;

· оформлення листів та креслень(позначки, шрифти і т.п.) здійснюється відповідно до чинної системи стандартів і вимог кафедри.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)