АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 2. Особливості виконання аналітичної частини (Розділ ІІ)

Читайте также:
  1. I. Розділ Загальні основи суспільного виробництва та економічного розвитку
  2. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  3. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  4. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  5. Автоматизовані банки даних (АБД), їх особливості та структура.
  6. Аналіз виконання договірних зобов’язань і реалізації продукції
  7. Аналіз та прогнозування обсягу роботи пожежно-рятувальних підрозділів.
  8. Б. РОЗДІЛИ ПСИХОЛОГІЇ
  9. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. особливості побудови банківської системи в Україн
  10. В чому полягають особливості концепції особистості Ч.Кулі – 15 б.
  11. Ваговий бал – 6 . Максимальна кількість балів за якість виконання текстової частини курсової роботи дорівнює 6 балів.
  12. Валютні системи та валютна політика. особливості формування валютної системи України

Завдання, структура і зміст аналітичної частини залежать від теми дипломної роботи і особливостей досліджуваного об’єкту. Розробка питань аналітичної частини роботи проводиться, як правило, за матеріалами, які зібрані студентом під час переддипломної практики. Наводиться загальна, технічна, організаційна, економічна, фінансова, виробнича та інші характеристики об'єкта дослідження. Аналізуються фактори макро- і мікросередовища функціонування підприємства, зокрема предметом детального аналізу можуть бути конкуренти, постачальники, маркетингові посередники, ринки збуту продукції тощо. Далі аналізують комплекс маркетингу підприємства: його товарну, цінову, збутову і комунікаційну політики. Окремі елементи комплексу маркетингу можуть бути об'єктом більш детального аналізу, якщо це визначено темою дипломної роботи.

Для конкретного аналізу маркетингової діяльності підприємства необхідно не тільки встановити та вивчити фактори, що обумовлюють досягнення підприємством певних результатів, але і кількісно виміряти вплив кожного з них і визначити при цьому найважливіші і найголовніші. Основним принципом роботи над даним розділом є поступовий перехід від загального до часткового.

Загальний аналіз основних техніко-економічних показників та оцінка діяльності підприємства проводиться за прийнятою в теоретичній частині системою показників. Основним методом аналізу показників діяльності підприємства за 5 років є метод порівняння, при чому порівнюються фактичні показники підприємства. У разі необхідності можуть порівнюватись і планові рівні відповідних показників.

Аналіз динаміки показників також може проводитись методом порівняння з визначенням базисних, ланцюгових та середніх темпів зміни і приросту. Результати аналізу динаміки показників повинні бути представлені як математично, так і графічно. Ці результати служать базою для розробки прогнозів на найближчі роки, що розраховуються методом статистичного вирівнювання динамічних рядів.

В аналітичній частині необхідно провести аналіз впливу маркетингової діяльності на окремі сторони виробничо-господарського процесу підприємства чи його структурних підрозділів. При цьому використовуються такі прийоми та методи економічного аналізу: порівняння, зведення та групування, моделювання ряду розподілу, елімінування, моделювання ряду динаміки, індексні методи, балансовий метод, суцільне та вибіркове спостереження, графічні методи, кореляційно-регресійний аналіз, економічне моделювання тощо.

В аналітичній частині дипломної роботи слід застосовувати економіко-математичні методи аналізу. Серед них: математичне програмування, теорії ігор, теорії масового обслуговування, динамічний аналіз та інші. Для більшості тем дипломного проектування особливе місце займає кореляційно-регресійному аналізу, що дає можливість визначити вплив різних факторів на досліджувану залежну ознаку.

Конкретні методи економіко-математичного аналізу узгоджуються з керівником дипломної роботи.

Висновки, які сформульовані за результатами аналізу, що виконаний в даній частині дипломної роботи, є основою для розробки рекомендацій, які пропонуються у рекомендаційній частині.

Орієнтований обсяг даної частини дипломної роботи – 30сторінок.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)