АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Захист дипломної роботи

Читайте также:
  1. XV.8. Корозія і захист металів
  2. А. Рішення на застосування одного з перших трьох режимів радіаційного захисту
  3. Автоматизация и роботизация
  4. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  5. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  6. Аналіз бюджетного фінансування соціального захисту населення в регіоні (Калуський район, Івано-Франківська область)
  7. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  8. Аналіз противибухового захисту об’єкта.
  9. Аналіз роботи системи
  10. Аналіз та прогнозування обсягу роботи пожежно-рятувальних підрозділів.
  11. Б. Аварійний режим роботи трьохфазної мережі з ізольованою нейтраллю.
  12. Б. Рішення на застосування четвертого або п'ятого режимів радіаційного захисту

Захист дипломної роботи проходить на відкритому засіданні Державної екзаменаційної комісії, яке відбувається у приміщеннях. Графік роботи ДЕК оголошується дипломникам за місяць до захисту дипломних робіт.

До захисту у встановлений деканатом термін студент подає секретареві ДЕК такі матеріали:

- завершену дипломну роботу з усіма підписами;

- відзив керівника;

- рецензію на дипломну роботу.

Згідно з положенням про ДЕК порядок захисту наступний.

ДЕК заслуховує характеристику студента, надану деканатом, і надає слово дипломнику для викладу основних положень і висновків дипломної роботи. Далі дипломнику задаються питання за темою дипломної роботи як членами ДЕК, так і будь-ким з присутніх на захисті. В кінці оголошуються рецензія на дипломну роботу і відзив керівника про студента, заслуховується позиція дипломника.

Після публічного захисту дипломних робіт ДЕК на своєму закритому засіданні обговорює результати захисту, враховує отримані відзиви, рецензії, акти про впровадження, дані про успішність тощо і простою більшістю голосів виносить рішення про рівень захисту і виконання дипломних робіт, присвоєння студентам відповідної кваліфікації, видачу диплому.

У випадках, коли ДЕК приймає рішення про те, що студент не захистив дипломну роботу і отримав незадовільну оцінку, складається відповідний протокол, а студент підлягає відрахуванню з інституту з видачею йому академічної довідки встановленого зразка. До повторного захисту такий студент допускається протягом трьох років після закінчення вузу з оплатою витрат інституту.

Держана комісія встановлює, чи може цей студент подавати на повторний захист цю саму роботу з доопрацюванням, чи він зобов'язаний опрацювати нову тему. При встановленні плагіату повторний захист роботи без змін її теми не допускається.

При недостатньому рівні роботи ДЕК може в окремих випадках рекомендувати доопрацювати цю роботу і подати її до повторно захисту на наступній сесії засідань ДЕК, але не раніше, ніж через три місяці. Це рішення фіксується в протоколі засідання ДЕК і студенту видається витяг з цього протоколу.
8. Підготовка до захисту і захист дипломної роботи

 

Студент, отримавши позитивну рецензію на дипломну роботу та рішення про допуск до захисту, повинен підготувати доповідь (до 10 хвилин), у якій чітко та лаконічно викласти основні положення роботи. Головну увагу треба приділити актуальності досліджуваної проблеми, її невивченим аспектам та власним висновкам і рекомендаціям. Доповідь, зазвичай, готують у письмовій формі (орієнтовну схему виступу подано у додатку Е), але виступати потрібно вільно, не зачитуючи текст.

Доповідь студента повинна доповнюватись слайдами, які повинні чітко відображати зміст дипломної роботи. Кількість слайдів не повинна перевищувати 8.

На першому слайді повинно бути зазначено тему дипломної роботи, прізвище, ім’я та по батькові студента а також номер групи.

Другий слайд повинен відобразити теоретичну основу, що стосується теми дипломної роботи.

Починаючи з третього слайду йде представлення аналітичної частини. На аналітичну частину відводиться максимально три слайди.

Далі йде представлення рекомендаційної частини. Максимально чотири слайди. На останньому слайді студент повинен представити економічний ефект від запропонованих ним заходів.

Захист роботи відбувається за такою процедурою:

o доповідь студента;

o запитання членів комісії та осіб, присутніх на захисті до доповідача;

o відповіді доповідача на запитання;

o оголошення рецензії;

o відповіді доповідача на зауваження рецензента;

o заключне слово студента;

o рішення комісії про оцінку роботи.

Під час захисту студент повинен розкрити в усній доповіді такі важливі роботи: обґрунтування актуальності теми дослідження; мета, завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; характеристику використаних джерел; структуру роботи і основний зміст викладених питань; що вдалося встановити, виявити, довести; основні результати проведеного дослідження, обґрунтувати власні висновки, елементи новизни у теоретичних положеннях та в практичних рекомендаціях; з якими труднощами довелося зіткнутися в процесі дослідження, які положення не знайшли підтвердження; висновки студента за темою дослідження, навести рекомендації щодо практичного застосування отриманих результатів. У виступі мають міститися також відповіді на основні зауваження наукового керівника (рецензента).

Захист дипломної роботи відбувається згідно графіка, затвердженого деканатом, на прилюдному засіданні комісії, яка затверджена у встановленому порядку, в складі керівника та членів кафедри.

Завданням комісії є встановлення рівня теоретичної підготовки студента, його готовності до професійної діяльності та прийняття рішення про оцінку рівня захисту дипломної роботи. Тому під час захисту студент повинен викласти власні результати, отримані під час написання роботи, не обмежуючись переказом положень, наведених у спеціальній літературі.

Під час захисту дипломної роботи доповідач повинен використати наочний матеріал (рисунки, таблиці тощо), який слід роздрукувати на аркушах формату А 4 (подати як роздатковий матеріал для голови та членів комісії див. додаток Ж) та підготувати презентацію у Power Point і скористатись проекційною технікою. Кожна таблиця чи рисунок повинні мати змістовну назву та нумерацію.

Перед захистом дипломної роботи студент ознайомлюється із рецензією та готує відповіді на зроблені в ній зауваження.

Після доповіді члени комісії можуть ставити додаткові запитання за темою дипломної роботи з метою вияснення теоретичної підготовки студента з цієї проблеми, знання ним основної літератури, вміння викласти і обґрунтувати результати власного дослідження.

Завершивши виступ, студент зобов’язаний коротко і, разом з тим, вичерпно відповісти на питання, поставлені членами комісії та іншими присутніми, а також на зауваження, зроблені в рецензії та виступах на захисті. Питання можуть стосуватися як теми дипломної роботи безпосередньо, так і розділів економічної науки з нею пов’язаних. Студент під час відповідей на питання має право користуватися своєю роботою. За змістом та стилем доповіді й відповідями на питання комісія робить висновок про рівень знань студента, його вміння публічно виступати та аргументовано захищати власну точку зору.

Дипломна робота оцінюється диференційовано за чотирибальною системою (“відмінно”, “добре”, “задовільно”, “незадовільно”) та за шкалою ЄКТС на основі шкали інституту (за такими критеріями: аргументація вибору теми та розкриття дослідження з урахуванням власного вкладу дослідника – 50 балів; логічність, послідовність, лаконічність викладення матеріалу дослідження – 20 балів; компетентність учасника, вичерпність відповідей – 20 балів; етика та культура спілкування учасника – 5 балів; активна, кваліфікована участь в веденні дискусії – 5 балів; всього/разом/максимальна кількість балів – 100 балів) з урахуванням якості виступу і відповідей на питання, оформлення роботи; повноти розкриття теми, рецензії наукового керівника. Потрібно пам’ятати, що висока якість виконаної дипломної роботи не є гарантією отримання високої оцінки на захисті, оскільки висока оцінка керівника (рецензента) може бути знижена через некваліфікований захист її студентом.

Після захисту дипломних робіт голова комісії оголошує рішення, яке є остаточним і не підлягає оскарженню.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)