АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Фактори, що позначають роль персоналу на сучасному підприємстві

Читайте также:
  1. АКТИВІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕРСОНАЛУ
  2. Американської та вітчизняної моделей управління: реалізація потреб як рушій активності персоналу
  3. Атестація персоналу
  4. Відбір та оцінка персоналу
  5. Відомчий, регіональний і громадський контроль з питань охорони праці на підприємстві.
  6. ВСТУП МОРАЛЬНІ ЦІННОСТІ В СУЧАСНОМУ СВІТІ
  7. Дії педагогічного персоналу під час виникнення пожеж, аварій або надзвичайних ситуацій.
  8. Екологічні фактори, їх класифікація та основні закони дії факторів
  9. Еластичність пропозиції та фактори, що її визначають.
  10. Етап 1. Анкетування персоналу підприємства
  11. Етнополітичні конфлікти в сучасному світі
  12. З.Оцінка ступеню можливих уражень персоналу

Розвиток персоналу є найважливішою умовою успішного функціонування будь-якої організації. Сучасні концепції управління персоналом грунтуються на визнанні зростаючої ролі особистості працівника, на знанні його мотиваційнихустановок, вмінні їх формувати і направляти відповідно до завдань, що стоять перед організацією.
Володіння працівником тими чи іншими якісними характеристиками визначає структуру персоналу організації за категоріями: керівники, спеціалісти, інші службовці, робітники. Всі категорії персоналу, у свою чергу, можуть структуруватися запрофесіями, спеціальностями, кваліфікаційними ознаками. Умови найму, рівень якісних характеристик, їх розвиток визначають діяльність в конкретній посаді або на конкретному робочому місці, тобто визначають становище працівника ворганізаційній структурі. Це положення пов'язане з виконанням якої-небудь мети або завдання. Персонал працює на забезпечення певних цілей організації, а так само володіє власними цільовими настановами. Ефективність роботи персоналу багато в чому визначаться тим, наскільки цілі кожного працівника адекватні цілям організації. Підвищуючи кваліфікацію й здобуваючи нові навички та знання, працівники стають більш конкурентоспроможними на ринку праці й отримують додаткові можливості для професійного зростання як усередині своєї організації, так і поза нею. Це особливо важливо в сучасних умовах швидкого старіння професійних знань. Професійне навчання також сприяє загальному інтелектуальному розвитку людини, розширює його ерудицію і коло спілкування, зміцнює впевненість в собі

Управління людьми має важливе значення для всіх організацій, тому що без людей немає і організації. Без потрібних людей жодна організація не зможе досягти своїх цілей і вижити. Керівники процвітаючих фірм люблять повторювати, що головний потенціал підприємств полягає в кадрах. Які б не були прекрасні ідеї, новітні технології, сприятливі зовнішні умови, без добре підготовленого персоналу високої ефективності роботи добитися неможливо. Вкладення в людські ресурси і кадрову роботу стають довгостроковим фактором конкурентноздатності і виживання фірми. Людина є найважливішим елементом виробничого процесу на підприємстві. Фінансові кошти, капітал для здійснення нових інвестицій при створенні нового підприємства можна отримати на ринку капіталів, знайти ж компетентних співробітників набагато складніше.

Персонал фірми в сучасних умовах це та основа, на якій тільки й можливо домогтися ринкового успіху. Наявність грошових і матеріальних успіхів ще не є гарантією, а лише передумовою успіху. Надійним фундаментом його є працівники, фахівці організації.

Якісні характеристики персоналу: наявність конкретних знань і професійних навичок у певній сфері діяльності; певні професійні і особисті інтереси, прагнення зробити кар'єру, потреба у професійному та особистому самореалізації; наявність психологічних, інтелектуальних, фізичних якостей для конкретної професійної діяльності. Персонал працює на досягнення певних цілей організації. Ефективність його роботи значною мірою визначається тим, наскільки цілі кожного співробітника адекватні цілям організації. Гасло "Кадри вирішують все" сьогодні особливо актуальне. Тому організації так зацікавлені в залученні найбільш здібних працівників. Чим вище рівень розвитку працівника з точки зору сукупності його професійних знань, вміння, навичок, здібностей і мотивів до праці, тим швидше удосконалюється речовий фактор виробництва. Провідні компанії все частіше пропонують працівникам замість стабільності зайнятості, оплати праці та жорстких організаційних структур створення умов для розширення знань, підвищення кваліфікації, безперервного самовдосконалення, розширення повноважень працівників у прийнятті рішень. Це означає поворот менеджменту до формування нових моральних цінностей, поділюваних всім персоналом фірми. Значні кошти спрямовуються на гнучке та адаптивне використання людських ресурсів, підвищення творчої та організаторської активності персоналу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)