АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Створення нумерованих і маркованих списків

Читайте также:
  1. Вдосконалення ветеринарної справи в державі, створення державної, відомчої та приватної ветеринарної медицини
  2. Джерела створення та відтворення
  3. Зазначте причини створення козацтва. Які теорій походження козацтва Вам відомі? Розкрийте зміст деяких з них.
  4. Запуск Simulink та послідовність створення нової моделі
  5. ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 2. Створення ефективної організації (16 год.)
  6. І. Створення власної бази даних і таблиць
  7. Історія створення паттернів проектування
  8. Класифікатор. Способи створення класифікаторів техніко-економічної інформації.
  9. Локальний, глобальний та системний підходи щодо створення інформаційних систем.
  10. МАТЕРІАЛЬНІ ЗАПАСИ, ПРИЧИНИ ЇХ СТВОРЕННЯ
  11. Міжнародні відносини на Близькому Сході. Криза імперії Ахеменідів та створення держави Олександра Македонського.
  12. Особливості створення блочних матриць

Марковані і нумеровані списки – це особливий тип абзаців, які від­фор­ма­то­ва­ні з до­­помогою виступів. Виступ – це такий спосіб форматування абзацу, коли пер­ший рядок ви­­рівняний ліворуч, а решта рядків – зсунуті праворуч. У маркованих списках ліворуч у першому рядку абзацу стоїть особливий символ, який називається маркером, а в ну­ме­ро­ваних списках – послідовний номер абзацу в списку. Переважно марковані списки ви­користовують для того, щоб позначити в тексті документу ряд якихось особливо важ­ли­вих пунктів, наприклад, основні властивості описуваного об’єкту. Марковані і ну­ме­ро­вані списки можна використовувати в таблицях таким самим чином як і в абзацах. Тек­с­товий редактор дозволяє створювати багаторівневі списки.

Створити маркований, нумерований і багаторівневі списки мож­на двома спо­со­ба­ми: ввести текст, а потім його форматувати як нумерований або маркований список або розташувати курсор у пустому рядку і застосувати до цього рядка формат маркованого або нумерованого списку, а потім ввести текст списку. Форматування списку поширюється на наступний абзац. При натискуванні клавіші ENTER Writer додає в список новий абзац з номером або маркером. Щоб автоматично створити нумерований або маркований список, необхідно ввести 1. або *, а потім прогалину (пропуск) або символ табуляції з наступним текстом. При натисканні клавіші ENTER для додавання нас­тупного елементу спис­ку наступний номер або маркер вставляється ав­то­ма­тич­но. Для витирання певного номера або маркера курсор розташовуємо між ним і від­по­відним тек­с­том і клацаємо на клавіші BACKSPACE. Щоб знищити від­сту­п, пот­рібно ще раз клацнути на клавіш BACKSPACE. Щоб закінчити введення списку, пот­рібно двічі кла­цнути на клавіші ENTER.

Створення списку. За допомогою команд Формат → Маркери та ну­ме­ра­ція можна створювати списки. З’являється вікно виду:

Створення нумерованого списку. З допомогою вкладки Тип нумерації вибираємо ви­­бираємо вигляд нумерації. Вкладка Структура дозволяє створювати багаторівневі спис­­ки. З допомогою вкладки Параметри можна встановити тип нумерації, символ після ну­мерації, символ перед нумерацією, з якого номера починати. З допомогою вкладки По­зи­ція дозволяє вибрати величину відступу, вирівнювання нумерації.

Створення маркованого списку. Вибираємо вкладку Маркери і з поля Вибір оби­ра­є­мо вигляд маркеру, а після цього натискаємо клавішу Гаразд.

Використання палітри інструментів маркери та нумерація. З допомогою цієї па­літ­ри можна створювати нумеровані,марковані, вкладені списки. Можна переміщати елементи вверх, вниз по списку, а також змінювати стиль маркерів.

Ця палітра має вигляд:

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

1 Маркований список ввім/вимк

2 Нумерований список ввім/вимк

3 Увімкнути нумерацію

4 Підвищити на один рівень

5 Понизити на один рівень

6 Підвищити на один рівень з підпунктами

7 Понизити на один рівень з підпунктами

8 Вставити елемент без номера

9 Перемістити уверх

10 Перемістити униз

11 Перемістити уверх з підпунктами

12 Перемістити униз з підпунктами

13 Почати нумерацію спочатку

14 Маркери та нумерація

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)