АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок передачі матеріалів при нестачі органам слідства і сучу

Читайте также:
  1. I. Порядок медицинского отбора и направления на санаторно-курортное лечение взрослых больных (кроме больных туберкулезом)
  2. III Общий порядок перемещения товаров через таможенную границу Таможенного союза
  3. V. ПОРЯДОК ОФОРМЛЕНИЯ РЕЗУЛЬТАТОВ ИНСПЕКТИРОВАНИЯ МЕСТ ПРИНУДИТЕЛЬНОГО СОДЕРЖАНИЯ
  4. А Порядок работы на станции при тахеометрической съемке. Вычислительная и графическая обработка результатов съемки.
  5. Административные взыскания и порядок их наложения
  6. Административный порядок предоставления земельных участков, находящихся в государственной собственности.
  7. Акти офіційного тлумачення (інтерпретаційні акти) – це правові акти, прийняті компетентними державними органами, що містять роз’яснення норм права або порядку їх застосування.
  8. Акционерное общество как юридическое лицо: порядок образования, правовое положение
  9. Аналіз матеріалів
  10. Аудит учета производственных запасов. Порядок проведения инвентаризации материальных ценностей
  11. Аукционный порядок распределения земельных участков.
  12. Блоки, изменяющие порядок прохождения блоков сообщениями

Лекція 14. Оформлення матеріалів ревізії і виробничо-господарської, фінансової та комерційної діяльності при порушенні діючого законодавства.

· Порядок передачі матеріалів при. нестачі органам слідства і суду.

· Особливості ревізії і контролю на вимогу правоохоронних органів.

· Відмінності між аудитом, обліком, ревізією і судово-бухгалтерською експертизою.

· Прийоми і способи економічного аналізу в контрольно-ревізійному процесі.

 

Порядок передачі матеріалів при нестачі органам слідства і сучу.

Ревізори зобов'язані негайно ставити до відома керівника вищестоящої організації про встановлені під час ревізії кримінально карані вчинки посадових осіб.

Корінник» підприємств повинні про кожний випадок нестачі товарно-матеріальних цінностей і грошових коштів, крадіжки або зловживання повідомляти слідчі органи з метою притягнення винних до кримінальної відповідальності й відшкодування матеріального збитку. У таких випадках слід керуватися Інструкцією про порядок проведення ревізій і перевірок державною контрольно-ревізійною службою її Україні, затвердженою наказом Головного контрольно-ревізійного управління України 3 жовтня 1997 р. №121.

Керівники підприємств зобов'язані повідомляти прокурора про ви яйл сні нестачі, матеріали, не передані до слідчих органів. Якщо нестача виникла внаслідок дій працівника, справу про неї слід передати органам слідства для притягнення винної особи до відповідальності. Заява, яка подається органам слідства, має містити відомості, що дають можливість встановити суть злочину, коли, ким і за яких обставин його було вчинено.

У заяві (листі) слід зазначити: який конкретно скоєно злочин (крадіжка, привласнення, розтрата тощо); суму нестачі (викрадені, привласнені або розтрачені цінності); де було вчинено злочин; правильний опис самої події, тобто фактичні обставини; коли був учинений і встановлений злочин (крадіжка або нестача) і хто конкретно має бути притягнений до відповідальності.

Відносно осіб, які притягуються до кримінальної відповідальності, необхідно зазначити прізвище, ім'я, по батькові, рік народження, домашню адресу, серію і номер паспорта, посаду і тривалість роботи, де працював(ла) до вступу на роботу в організацію. До заяви слід прикласти фотографію особи, яка притягується до відповідальності.

Слід також зазначити, хто може бути свідками: їхні прізвища, імена, по батькові, домашні адреси або адреси місць їхньої роботи та які, приміром, обставини можуть вони встановити своїми зізнаннями.

Заява органам слідства може бути підписана керівником організації, До складу якої входить підприємство, де встановлено злочин.

Якщо нестачу встановлено під час ревізії, то заяву до органів слідства підписують самі ревізори, повідомивши про це вищестоящу організацію, на підприємстві якої встановлено нестачу. У заяві слід порушити перед органами слідства питання про вжиття невідкладних заходів щодо накладання арешту на майно осіб, притягнених до відповідальності.

Матеріали ревізії, які передають до слідчих органів, мають містити:

· лист, у якому викладено суть порушень, зловживань, які закони порушено, розмір заподіяних збитків, названо винних осіб;

· перший примірник акта ревізії;

· договір про повну матеріальну відповідальність;

· оригінали документів або їх копії, які підтверджують факти виявлених зловживань, якщо рішення про вилучення оригіналів документів після закінчення ревізії не прийняті правоохоронними органами;

· пояснення осіб, діяльність яких перевірена, а також інших осіб, які мають значення для перевірки обставин скоєння зловживань;

· висновки ревізуючих за поясненнями службових осіб за наявності їх заперечень щодо акта;

· документи, подані матеріально відповідальною особою, але не прийняті ревізором або бухгалтерією з поясненням про неприйняття при здаванні звіту (документи підчищені).

У справах КРУ, КРВ залишають другий та третій примірники акта ревізії, копії пояснень посадових осіб перевіреної організації щодо виявлених порушень чи зловживань, копії основних документів, які це підтверджують. Додатки до заяви мають бути пронумеровані (кожний лист зокрема) в зшиті. До заяви слід додати перелік (опис) прикладених документів із зазначенням їхньої назви. Якщо до заяви додаються не оригінали, а копії, вони мають бути належним чином засвідчені.

Приблизна схема заяви до органів слідства може бути такою.

Прокурору м.Тернополя

Тернопільське ТзОВ

ЗАЯВА

Під час проведення інвентаризації будівельних матеріалів на іуртоині Тернопільського ТзОВ 15 квітня 201_ р. інвентаризаційною комісією в складі голови – ревізора І кат. КРУ Тернопільської області Клименко Я.Д., члена комісії — головного бухгалтера ТзОВ Зарудної В.М. і завідувача гуртовні Когут О.С. було встановлено нестачу в сумі 9142 грн 95 коп.

У гуртовні до встановлення великої нестачі мали місце дрібні нестачі, які погашалися завідувачем гуртовні Когут О.С.

Когут О.С. 1971 року народження, заміжня (склад сім'ї: чоловік і одна дитина), живе у емт Куликів, вул. Остапа Вишні, 19; паспорт серії КВ № 362587, виданий Тернопільським MB УМВС України у Тернопільській області 24 лютого 1998 р.

На посаді завідувача гуртовні Когут О.С. працює 3 роки 4 місяці з 29 грудня 1997 р. до сьогодні.

Голова правління Тернопільського ТзОВ просить накласти арешт на майно Когут О.С.

Свідки за справою:

1. Ревізор І кат. КРУ Львівської області Клименко А.Д., який мешкає у м. Тернополі, вул. І.Франка, 25, кв. 3.

2. Головний бухгалтер Тернопільського ТзОВ Зар/дна В.М., яка мешкає у емт Куликів, вул. Шевченка, 8, кв. 9.

Додатки:

1. Перший примірник акта ревізії від 5 листопада 2000 р.

2. Порівняльна відомість про результати інвентаризації гуртовні від 2 листопада 2000 р.

3. Інвентаризаційний опис товарно-матеріальних цінностей по гуртовні від 2 листопада 2000 р.

4. Договір про повну матеріальну відповідальність Когут О.С.

5. Наказ № 43 від 29 грудня 1997 р. про зарахування Когут О.С. на посаду завідувача гурговні.

6. Пояснення Когут О.С.

7. Висновок ревізора І кат КРУ Тернопільської області Клименка А.Д. про нестачу в завідувача гуртовні Когут О.С.

8. Рішення TjOB від 5 листопада 2000 р. про звільнення Когут О.С. з роботи і передачу справи до прокуратури м. Тернополя.

9. Дві фотографії.

5 листопада 2000 р.

Директор Тернопільського ТзОВ Ткач Б.В. _________________________

(підпис)

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)