АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поняття податкового адміністрування, загальні засади його здійснення. Контролюючі органи: склад, структура, функції

Читайте также:
  1. II. Поняття соціального процесу.
  2. III. Соціальна політика, її сутність і функції.
  3. Адміністративна структура БМР має три органи: загальні збори акціонерів, рада директорів і правління.
  4. Азербайджанська Республіка: загальні відомості
  5. Акти застосування права: поняття, ознаки, види, структура
  6. Асимптоти функції.
  7. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. особливості побудови банківської системи в Україн
  8. Безробіття населення: види, структура, причини
  9. Библиотека для чтения» О. И. Сенковского. Тип, структура, направление журнала.
  10. Валовий внутрішній продукт: поняття та методи розрахунку
  11. Введення поняття комплексного числа
  12. Визначте поняття і структуру особистості в соціології

АДМІНІСТРУВАННЯ ПОДАТКІВ, ЗБОРІВ, ПЛАТЕЖІВ

План

1. Поняття податкового адміністрування, загальні засади його здійснення. Контролюючі органи: склад, структура, функції.

2. Податкова звітність. Визначення суми податкових зобов’язань платника податків та порядок їх сплати.

3. Облік платників податків.

4. Податковий контроль.

5. Процедура погашення податкового боргу платників податків.

6. Відповідальність за порушення податкового законодавства.

Поняття податкового адміністрування, загальні засади його здійснення. Контролюючі органи: склад, структура, функції.

Відомо, що адміністрування податків і зборів є однією з найважливіших ознак держави та необхідною умовою її існування. Адміністрування (від англ. "administration") означає управління, організація, виконання, здійснення, нагляд (контроль); у широкому розумінні, це - організаційно-розпорядча діяльність керівників і органів управління, що здійснюється шляхом наказів і розпоряджень. Адміністрування процесів оподаткування об'єднує за допомогою однієї ідеї комплекс заходів, спрямованих на забезпечення виконання законодавчих та нормативно-правових актів. Об'єктом адміністрування є процес узгодження й погашення податкових зобов'язань платників податків. Метою адміністрування є забезпечення погашення податкових зобов'язань платників шляхом оптимального втручання в їхню господарську діяльність через застосування законодавчо встановлених механізмів і процедур.

Отже, під податковим адмініструванням слід розуміти сукупність норм (правил), методів, засобів і дій, за допомогою яких спеціально уповноважені органи держави здійснюють управлінську діяльність у податковій сфері, спрямовану на контроль за дотриманням законодавства про податки та збори (обов'язкові платежі), за правильністю нарахування, повнотою і своєчасністю внесення у відповідні бюджети податків і зборів, а у випадках, передбачених законами України, - за правильністю нарахування, повнотою та своєчасністю надходжень у відповідний бюджет інших обов'язкових платежів та притягнення до відповідальності порушників податкового законодавства.

Адміністрування податків і зборів здійснюють контролюючі органи у сфері оподаткування, а саме – органи доходів і зборів.

Контролюючими органами є органи доходів і зборів - центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування єдиної державної податкової, державної митної політики в частині адміністрування податків і зборів, митних платежів та реалізує державну податкову, державну митну політику, забезпечує формування та реалізацію державної політики з адміністрування єдиного внеску, забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями при застосуванні податкового та митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску (далі - центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику), його територіальні органи.

У складі контролюючих органів діють підрозділи податкової міліції

 

 

У складі Міністерства доходів і зборів можна виділити департаменти та управління (рисунок).

На регіональному рівні податкові органи представлені Головними управліннями Міндоходів в областях, м. Києві та м. Севастополі, АРК. Безпосередню роботу із платниками податків здійснюють податкові інспекції.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)