АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні способи руху агрегатів

Читайте также:
  1. I. Основні риси політичної системи України
  2. Б) Основні властивості операцій над множинами
  3. Бази даних, їх призначення та основні елементи.
  4. Бюджетна система України: основні характеристики
  5. Види, способи і типи правового регулювання
  6. Виникнення економічної теорії та основні етапи її розвитку.
  7. Виникнення, джерела та основні періоди розвитку індуїзму
  8. Виражальні засоби міжтекстовості та способи їх виявлення
  9. Вплив параметрів технічного стану і ТО на собівартість сільськогосподарської продукції та основні техніко-економічні показники використання МТП
  10. Глава 12 ОСНОВНІ ТЕОРІЇ ДЕМОКРАТІЇ
  11. Графічний та аудіовізуальний способи передачі інформації
  12. ДЕМОКРАТІЯ: ПОНЯТТЯ ТА ОСНОВНІ ЗАСАДИ

Для виконання сільськогосподарських робіт застосовують різні способи руху агрегатів: гонові, діагональні та кругові (фігурні).

При гоновому способі агрегат рухається вздовж одного з боків поля, а холості повороти виконує на його кінцях (поворотних смугах). Обробіток поля (загінки) у такому випадку може здійснюватися човником, всклад, врозгін або комбінованим способом.

Під час роботи човником поля на окремі загінки не розбивають і при внесенні добрив, поверхневому обробітку ґрунту, сівбі, міжрядному обробітку агрегати виконують поступально-зворотній рух, починаючи з одного боку поля і завершують на протилежному боці. Можлива організація робіт від середини поля, коли два агрегати після першого проходу з лівим і правим кроком оброблюють площу від середини до зовнішніх меж.

При діагональному способі агрегат виконує робочі ходи під кутом до сторони поля. Цей спосіб характеризується рухом агрегату човником при обробітку поля в один слід або перехресним рухом при обробітку поля в два сліди.

При круговому способі руху агрегат виконує робочі ходи від зовнішніх меж поля до центра і від центра до периферії.

Якість виконання технологічних операцій суттєво залежить від способу руху. Так, гонові способи руху краще застосовувати на оранці, культивації, сівбі; діагональні — на вирівнюванні, боронуванні, лущенні стерні в один або два сліди, а кругові — на збиранні зернових культур, природних та сіяних трав, льону-довгунця, лущенні дисковими лущильниками на полях з короткими гонами та неправильної конфігурації.

Вибір способу руху обґрунтовують якістю виконання роботи, зручністю обслуговування та виробітком машинних агрегатів.

 

 

Показники якості виконання роботи та зручність обслуговування при різних способах руху залежать від технологічного процесу (наприклад, для оранки кількість утворених звальних гребенів та розгінних борозен, ліній розмітки і т. ін.).

Коефіцієнт робочих ходів. Способи руху агрегатів зручно оцінювати коефіцієнтом робочих ходів :

,

де , — середня довжина робочого та холостого ходів;

, — кількість робочих та холостих проходів агрегату на загінці.

Кількість робочих та холостих проходів:

, ,

де — ширина загінки, м.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)