АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Анотація

Читайте также:
  1. АНОТАЦІЯ
  2. АНОТАЦІЯ
  3. АНОТАЦІЯ
  4. АНОТАЦІЯ
  5. Анотація
  6. АНОТАЦІЯ ДИСЦИПЛІНИ
  7. АНОТАЦІЯ НА ХОРОВИЙ ТВІР
  8. Анотація навчальної дисципліни зі структурно-логічною схемою (міждисциплінарними зв’язками)
  9. Анотація – це:
  10. КОРОТКА АНОТАЦІЯ

 

Навчальний курс «Основи педагогічної майстерності» розрахований на студентів вищих навчальних закладів історичних спеціальностей з урахуванням наявності у них базового рівня знань (середньої освіти), які навчаються за освітньо-кваліфікаційними програмами підготовки бакалавра. Він побудований згідно вимог кредитно-модульної системи організації навчального процесу у вищих навчальних закладах та узгоджених з примірною структурою змісту навчального курсу, рекомендованою Європейською Кредитно-Трансферною системою (ECTS).

Курс «Основи педагогічної майстерності» для студентів ІV курсу гуманітарних і природничих факультетів розрахований на ІІ-й семестр, передбачає 4 лекційних, 22 практичних годин, а також 64 годин самостійної роботи. У змісті курсу можна виділити два змістові модулі.

Зміст першого модулю включає:

- розуміння специфіки педагогічної професії як професійної системи «людина – людина»;

- пізнання структури педагогічної діяльності;

- усвідомлення домінанти особистості вчителя як головного «інструмента» успішної педагогічної діяльності;

- удосконалення особистих задатків (уваги, спостережливості, уяви та фантазії), професійного мовлення і невербальної поведінки, що є необхідним для конструювання та організації продуктивного педагогічного діалогу;

- ознайомлення з елементами театральної педагогіки.

Зміст другого модулю включає:

- формування власного стилю педагогічного спілкування;

- вивчення стратегій і прийомів педагогічної взаємодії та доцільне їх використання у педагогічній діяльності;

- закріплення правил педагогічного такту;

- формування у студентів як майбутніх педагогів концепції продуктивного навчання;

- оволодіння технологією індивідуальної педагогічної бесіди за методикою контактної взаємодії;

- визначення завдання і надзавдання сучасного уроку;

- опанування технологією уроку-діалогу, оптимальне поєднання уроку-діалогу і уроку-монологу у навчальному процесі;

- доцільне використання інноваційних технологій у педагогічній діяльності;

- оволодіння технікою самоналаштовування на творчу педагогічну діяльність;

- вивчення передового досвіду вчителів-майстрів.

У процесі викладання матеріалу значну увагу приділено удосконаленню педагогічної техніки, моделюванню педагогічних ситуацій, виконанню вправ на розвиток педагогічних вмінь і навичок, оволодінню елементами акторської майстерності в педагогічній діяльності, вдосконаленню майстерності організації педагогічної взаємодії у навчально-виховному процесі. Наприкінці вивчення курсу серед студентів проводиться конкурс педагогічної майстерності. Формою підсумкового контролю якості знань, навичок, вмінь студентів є залік у ІІ-ому семестрі.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)