АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Анотація. Психологія здоров'я особливу увагу приділяє визначенню «ціни», яку платить людина в ситуаціях підвищених вимог

Читайте также:
  1. Анотація
  2. АНОТАЦІЯ
  3. АНОТАЦІЯ
  4. АНОТАЦІЯ
  5. АНОТАЦІЯ
  6. АНОТАЦІЯ ДИСЦИПЛІНИ
  7. АНОТАЦІЯ НА ХОРОВИЙ ТВІР
  8. Анотація навчальної дисципліни зі структурно-логічною схемою (міждисциплінарними зв’язками)
  9. Анотація – це:
  10. КОРОТКА АНОТАЦІЯ

Психологія здоров'я особливу увагу приділяє визначенню «ціни», яку платить людина в ситуаціях підвищених вимог, психічних навантажень і перевантажень. Поза сумнівом, студентське середовище належить до таких, в яких ці перевантаження і вимоги виступають у всьому різноманітті. З іншого боку, саме в цей період формується майбутній професіонал, стан психічного здоров'я якого безпосередньо впливає на успішність діяльності та стиль життя в цілому і, отже, набуває високого суспільного значення. В період гострих соціально-економічних перетворень зі всією силою виявляється ще один додатковий чинник ризику по відношенню до збереження психологічного здоров'я - соціальна та професійна невизначеність майбутнього фахівця та адаптаційні фактори студента в учбовому середовищі і необхідність пошуку свого місця в житті, відповідного рівню освіти та підготовки також самоусвідомлення себе як особистість.

2.1. Огляд і обґрунтування вибору методик

Проблема підготовки професіоналів є на сьогоднішній день надзвичайно актуальною. Сучасне студентство готується до висококваліфікованої діяльності допомогою одержання вищої освіти. Одне з важливих завдань вузу на сучасному етапі - підвищення ефективності навчальної діяльності. Якість підготовки випускника вузу закладається на всіх етапах його навчання. У цьому зв'язку для забезпечення якості підготовки випускника необхідно системне психологічне забезпечення його навчальної діяльності на всіх етапах професіоналізації в рамках вищого навчального закладу. Велику роль при цьому відіграє етап адаптації студента до вузу. Початок навчання у вузі - одне з найбільш значущих подій в житті молодої людини.

Перебудовується структура життєвих відносин: змінюється місце в системі суспільних відносин, з'являються нові обов'язки. Процес навчання у вузі пов'язаний з великими емоційними та інтелектуальними навантаженнями і стресовим станом. Серед причин, що викликають такі перевантаження, слід назвати сам характер навчального процесу у ВНЗ, необхідність засвоєння великого потоку інформації, новий спосіб життя та інші чинники. Освітній простір в період навчання у вузі стає ареною взаємодії внутрішніх, суб'єктивних особливостей студента та особливостей соціального середовища.

Досить цікаві роботи, спрямовані на створення експрес - діагностичних методик оцінки здоров'я. Їх перевага пов'язана з прискореною діагностикою, заснованої на нормативному підході до оцінки здоров'я. У зміцненні і збереженні свого здоров'я визначальну роль відіграє сама людина. З цим пов'язано і її вміння оцінювати складність свого здоров'я. Водночас ефективність самооцінки здоров'я безпосередньо залежить від знання себе.

Отже, можна говорити що адаптація студентів до ВУЗу, або до учбового процесу є важливим фактором в здоров’язбережувальному аспекті. Непристосованість до процесу навчання є наслідком порушення психо-емоційного фактору що подальшому призводить до хвороботворного стану. Щоб показати студентові його стан здоров’я на сьогодення та забезпечення подальшу активності для збереження або укріплення здоров’я й була запропонована методика самоаналізу здоровя на різнорівневих етапах що формують цілісну здорову особистість.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)