АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 4. Основні компоненти організації внутрішнього простору закладів гостинності

Читайте также:
  1. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  2. IV. Основні напрями реалізації Національної стратегії
  3. Бази даних. Основні відомості
  4. Базис і розмірність векторного простору
  5. Базові компоненти соціального життя
  6. Біотехнічні заходи.Основні її задачи
  7. Будинки і споруди. Будинки і споруди навчальних закладів
  8. Вакуумні деаератори, будова, схеми розміщення. Основні показники роботи.
  9. Варистори та їх основні характеристики.
  10. Визначення площі зони для поточного методу організації ТО
  11. Визначення площі зони для поточного методу організації ЩО
  12. Визначники та їх основні властивості.

Організація просторової форми закладів гостинності.

Просторові форми та огородження. Поняття просторової форми і форми-оболонки. Просторові плани і розмір приміщень. Символіка просторової форми.

Прийоми організації просторової форми: прийоми організації і властивості монопростору; прийоми організації і властивості поліпростору; прийоми послідовного розподілу розмірів простору в структурі будівлі. Прийоми організації поверхні огороджень: принципи композиційного розроблення огороджень; засоби естетичної виразності огороджень; тектонічні прийоми в композиції огороджень.

Організація предметного середовища закладів гостинності.

Загальна характеристика предметного середовища закладів гостинності: вимоги і класифікація предметного середовища. Формоутворення меблевих виробів.

Композиційні принципи меблювання приміщень. Меблювання житлових приміщень рекреаційних закладів (туристські, санаторні, для відпочинку) і конструктивні особливості меблевих виробів. Меблювання приміщень адміністративного призначення рекреаційних закладів (туристські, санаторні, для відпочинку) і конструктивні особливості меблевих виробів.

Організація колористичної та світлової композицій закладів гостинності

Колірна ком позиція в просторі рекреаційного закладу (туристські, санаторні, для відпочинку): природа кольору, психофізіологічний вплив кольору; колористична композиція житлових, громадських і адміністративних приміщень рекреаційних закладів (туристські, санаторні, для відпочинку).

Світлова композиція в просторі рекреаційного закладу (туристські, санаторні, для відпочинку): взаємодія кольору і світла в; характеристика передавання кольору і типи джерел світла; світлорозподіл у приміщеннях закладів гостинності.

Організація синтезу мистецтв закладів гостинності.

Прийоми синтезу мистецтв в інтер’єрі рекреаційного закладу. Види декоративного мистецтва.

Види декоративно-монументального мистецтва (розпис, вітраж, мозаїка, художне оброблення поверхонь, скульптура).

Види декоративно-вжиткового мистецтва: основні й додаткові; декоративні й художні тканини (драпувальні та оббивні; килими і килимові покриття; покривала і скатертини; гобелени).

Види декоративно-оздоблювального мистецтва: основні й додаткові; прийоми використання станкового живопису і графіки в інтер’єрі; художня реклама в інтер’єрі; озеленення приміщень закладів гостинності і декоративні композиції з рослин.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)