АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання. 1. За систематичне порушення норм Конституції Республіки Польща 1997р

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

1. За систематичне порушення норм Конституції Республіки Польща 1997р. Президента Республіки Польща було відсторонено від займаної посади рішенням Конституційного Трибуналу Республіки Польща.

Чи вийшов за межі своїх конституційних повноважень Конституційний Трибунал? Яка специфіка відсторонення від посади Президента Республіки Польща і вищіх посадових осіб Республіки Польща згідно з Конституцією Республіки Польща 1997р. Здійсніть посилання на конкретну статтю Конституції Республіки Польща 1997р.

2. Президент Республіки Польща висунув кандидатуру Голови Ради Міністрів, котрий представив Сейму програму діяльності Ради Міністрів і попросив про вотум довіри. Рішення про вотум довіри Сейм прийняв простою більшістю голосів, присутніми в залі пленарних засідань було 240 депутатів.

Чи відбулося призначення Голови Ради Міністрів з порушенням Конституції Республіки Польща 1997р. Відповідь обгрунтуйте, здійсніть посилання на конкретну статтю Конституції Республіки Польща 1997р. Поясніть особливості формування виконавчої гілки влади в парламентсько-президентських республіках на прикладі Республіки Польща.

3. Провівши консультації із парламентськими групами, Президент Республіки Болгарія доручив представнику найчисельнішої парламентської групи сформувати Уряд. Кандидат на посаду Голови Ради Міністрів у 3-х денний термін запропонував склад Ради Міністрів, котрий було відхилено Президентом. Президент пояснив, що вже сам визначився з кандидатурою на посаду Голови Ради Міністрів і складом Уряду і буде просити Народні Збори підтримати його призначення.

Чи правомірні дії Президента Республіки Болгарія? Поясніть особливості формування уряду в Республіці Болгарія відовідно до Конституції 1991р. Який орган державної влади наділений конституційними повноваженнями вирішити цю правову колізію.

4. 56 депутатів Народних зборів (народних представників) висунули звинувачення Президенту Болгарії в порушенні норм Конституції Республіки Болгарія 1991р. 204 народних представники підтримали обвинувачення повторним голосуванням. Конституційний Суд Республіки Болгарія розглянув звинувачення в місячний термін з дня внесення, але виправдав Президента Болгарії, мотивуючи своє рішення тим, що була порушена процесуальна форма процедури імпічменту.

Дайте конституційно-правову оцінку ситуації, посилаючись на конкретну статтю Конституції Болгарії 1991р. Вкажіть на підстави та особливості процедури імпічменту Президента та Віце-Президента згідно з Конституцуією Болгарії 1991р.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)