АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Поточний контроль знань

Читайте также:
  1. II. Контрольна робота.
  2. III. Актуалізація опорних знань учнів.
  3. III. СТРУКТУРА, РУКОВОДЯЩИЕ И КОНТРОЛЬНЫЕ ОРГАНЫ КПРФ
  4. IV.Контрольно - аналитический этап.
  5. IX. Контроль за осуществлением пассажирских перевозок
  6. O меморіально-ордерна (контрольно-ахова).
  7. VI Поточний контроль виконання роботи
  8. VI Поточний контроль виконання роботи
  9. VI Поточний контроль виконання роботи
  10. VI Поточний контроль виконання роботи
  11. VI. КОНТРОЛЬНО-РЕВИЗИОННАЯ КОМИССИЯ (РЕВИЗОР) ОРГАНИЗАЦИИ
  12. VIІ Поточний контроль виконання роботи

Об’єктом оцінювання знань студентів є програмний матеріал різного характеру і рівня складності, засвоєння якого перевіряється під час поточного контролю і на іспиті.

Завданням поточного контролю є перевірка розуміння та засвоєння теоретичного матеріалу, умінь аналізувати відповідні явища та процеси, що стосуються системи управління персоналом в організації, й розробляти рекомендації щодо їх покращання, навичок проведення розрахункових робіт, умінь самостійно опрацьовувати тексти, здатності осмислити зміст теми, умінь публічно чи письмово представити певний матеріал (презентація).

Оцінювання знань студентів здійснюється за 100-бальною шкалою на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань.

Завдання поточного контролю оцінюються в діапазоні від 0 до 50 балів (включно).

Перелік завдань для студентів різних форм навчання подано у карті самостійної роботи (див. табл. 2 і 3).

Максимальна кількість балів за активність роботи на контактних заняттях для студентів заочної форми навчання – 25 балів. Розподіл балів наведено в карті самостійної роботи.

Максимальна кількість балів, яку можуть набрати студентина одному занятті, для студентів заочної форми навчання складає 2 або 3 бали (див. табл. 3).

Критерії диференціації оцінок роботи на контактних заняттях:

- правильність і вичерпність відповідей на теоретичні питання;

- знання понятійного апарату і літературних джерел;

- уміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, залежностей і явищ;

- якість, повнота, самостійність виконаних практичних завдань (задач);

- самостійність суджень і висновків під час відповідей;

- активність участі в обговоренні дискусійних питань, роботи в малих групах, під час презентації матеріалів іншими студентами;

- вміння презентувати матеріал;

- уважність під час виступів інших студентів та розв’язання ними практичних завдань (задач).

 

Відповідно до зазначених критеріїв залікові оцінки за роботу на контактних заняттях диференціюються за шкалою, наведеною в табл. 4.

Таблиця 4

Шкала оцінювання роботи студентів на контактних заняттях

Можлива максимальна оцінка за певну форму роботи (завдання), балів Рівень виконання
Відмінний   Добрий   Задовільний   Незадовільний  
    1,5    
         

 

Ці бали викладач виставляє у свій журнал, в журнал обліку роботи академічної групи та до системи електронного обліку поточної успішності студентів.

Кількість балів, отриманих студентами на кожному контактному занятті, сумується і включається до загальної суми балів поточної успішності разом із балами за модульні роботи та виконання завдань для самостійної роботи.

Студенти заочної форми навчання виконують модульне завдання. При виконанні модульного завдання оцінці підлягають теоретичні знання та практичні навики, яких набули студенти після опанування науки. Модульний контроль проводиться у формі відповідей на теоретичні питання та розв’язання практичних завдань. Модуль містить три теоретичні питання та два практичних завдання.

Максимальна кількість балів, яку може отримати студент за виконання модульних завдань, складає 5 балів (за кожне завдання – 1 бал) для студентів заочної форми навчання.

Критерії оцінювання знань студентів під час виконання модульних завдань наведено в табл. 5.

Таблиця 5

Шкала оцінювання виконання модульних завдань

Можлива максимальна оцінка виконання завдання, балів Рівень виконання
Відмінний   Добрий   Задовільний   Незадовільний  
    0,8 0,5  

 

Для студентів денної та заочної форм навчання обов’язковим завданням є виконання індивідуальних самостійних завдань на базі практики або за місцем роботи.

Завдання №1 містить загальну інформацію про організацію, де студент проходить практику або працює, тому конкретній бальній оцінці воно не підлягає, але у разі відсутності інформації, передбаченої завданням, робота до розгляду кафедрою не приймається.

Для студентів денної форми навчання максимальна оцінка кожного з двох пунктів завдання № 2 складає 15 балів, для студентів заочної форми навчання – 10 балів.

Критерії оцінювання виконання завдань наведено в табл. 6.

Таблиця 6

Шкала оцінювання виконання індивідуальних завдань

Можлива максимальна оцінка виконання індивідуального завдання, балів Рівень виконання
Відмінний   Добрий   Задовільний   Незадовільний  
         
         

 

Примітки:

1. Викладачу надається право зменшити загальну оцінку на 5-10 балів у разі незадовільного оформлення роботи.

2. Якщо доведено, що роботи ідентичні, то студенти одержують нульові оцінки за дані завдання.

 

Студенти денної форми навчання також виконують індивідуальні завдання, подані у табл. 2.

Максимальна кількість балів за виконання кожного індивідуального завдання для студентів денної форми навчання – 10 балів.

Критерії оцінювання індивідуальних завдань наведено в табл. 7.

Таблиця 7

Шкала оцінювання виконання індивідуальних завдань

Можлива максимальна оцінка виконання індивідуального завдання, балів Рівень виконання
Відмінний   Добрий   Задовільний   Незадовільний  
         

 

Граничний термін подання робіт з виконаними завданнями на кафедру управління персоналом та економіки праці – за 2 тижні до початку екзаменаційної сесії. Роботи, що надійдуть на кафедру пізніше встановленого терміну, не розглядаються і не оцінюються.

Одержані кафедрою завдання студентів оцінюються викладачем у семиденний термін. Про одержану оцінку студент може дізнатись у викладача під час щотижневої консультації на кафедрі.

 

За рішенням кафедри додаткові бали (до 10) за поточну успішність можуть присуджуватись за позанавчальну наукову діяльність студентів – участь у конференціях, підготовку наукових публікацій тощо. При цьому загальна кількість балів, що вносяться до відомості обліку поточної і підсумкової успішності за поточну роботу не може перевищувати 50 балів.

Результати поточного контролю знань студентів заносяться до відомості обліку поточної і підсумкової успішності й враховуються при виставленні підсумкового балу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)