АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Обробка гарбузових, томатних і бобових овочів

Читайте также:
  1. Види нарізання овочів.
  2. Гідротермічна обробка зерна
  3. Закон нормального розподілу випадкових похибок та статистична обробка при нормальному розподілі результатів спостережень
  4. Залежно від виду теплової обробки розрізняють страви з відварних, припущених, смажених, тушкованих і запечених овочів.
  5. Класифікація овочів.
  6. Математична обробка даних емпіричного дослідження
  7. Обробка гарбузових, томатних і бобових овочів
  8. Обробка грибів.
  9. Обробка для народного хору Анатолія Дудки.
  10. Обробка й інтерпретація результатів
  11. Обробка капустяних і цибулевих овочів

Гарбузові овочі обробляють вручну. Гарбуз миють, відрізають пло­доніжку, розрізають на декілька частин, видаляють насіння і обчища­ють шкірку, промивають. Використовують для варіння, тушкування, смаження.

Кабачки і патисони рекомендується використовувати недозріли­ми, оскільки в цей час вони мають ніжну смачну м'якоть. Кабачки об­робляють по-різному в залежності від розміру, ступеня зрілості і кулі­нарного призначення, їх промивають, підрізають плодоніжку, обчища­ють шкірку. Великі екземпляри розрізають на частини і видаляють насіння.

Для фарширування кабачки обчищають від шкірки, розрізають упоперек на циліндри товщиною 4—5 см. Із кожного вирізають внутріш­ню частину з насінням, кладуть у киплячу підсолену воду і варять 3—5 хв. Потім виймають, охолоджують і наповнюють фаршем (рис. 7).

Огірки свіжі миють, сортують залежно від розміру; пожовклі плоди грубою або гіркою шкіркою обчищають. Парникові огірки не обчи­щають. Використовують для приготування салатів і холодних супів.

Помідори спочатку сортують за стиглістю і якістю. У хороших ви­даляють плодоніжки, потім помідори промивають і сортують за розмі­ром. Міцні, красиві і стиглі використовують для салатів, прикрашення страв, фарширування. Пом'яті, перестиглі помідори йдуть на теплову обробку.

 

Рис. 7. Підготовка кабачків для фарширування: а — кабачки після обчищання під шкірочки; б — підрізані шматочки циліндричної форми; в — шматочок кабачка без м'якоті й насіння; г — шма­точки кабачка, наповнені начинкою.

 

У помідорів, призначених для фарширування, зрізують верхній сег­мент (кришку), видаляють частину м'якоті з насінням. Виїмку запов­нюють фаршем (рис. 8).

Рис. 8. Підготовка томатів для фарширування: а — зрізана верхня частина у вигляді кришечки; б — видалена м'якоть і насіння; в — фарширований томат

 

Баклажани використовують у їжу в технічній стиглості (ніжна м'я­коть і недостигле насіння). У перестиглих баклажанів м'якоть гірка, з грубими волокнами. Для зменшення гіркоти їх обшпарюють або, на­різані на тонкі скибочки, солять і витримують 20-30 хв., потім проми­вають. Молоді баклажани повністю від шкірки не обчищають, а лише біля плодоніжки. Стиглі баклажани після видалення плодоніжки і про­мивання запікають у жаровій шафі, тоді шкірка знімається легко.

Перець стручковий солодкий обробляють таким чином. Спочатку видаляють плодоніжку разом з насінням, натискуючи на неї рукою у середину стручка і витягуючи назад. Потім витрушують залишки на­сіння, промивають стручок.

Якщо перець у подальшому фаршируватимуть, то його залишають цілим. Перець промивають, роблять надріз навколо плодоніжки і ви­даляють її разом з насінням (рис. 9).

Рис. 9. Підготовка перцю для фарширування

 

У зелених стручків квасолі та гороху видаляють жилки з двох боків стручка. Потім стручки нарізають і відразу варять, щоб вони не темніли. Ці овочі використовують у стадії молочної стиглості, тому в їжу йдуть і насіння, і оболонка (лопатка).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)