АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зберігання автомобілів

Читайте также:
  1. Визначення кількості автомобілів, які діагностуються на постах Д2
  2. Визначення коефіцієнту технічної готовності для автомобілів однієї марки
  3. Вимоги до технічного стану автомобілів
  4. Відновлення лакофарбового покриття автомобілів.
  5. Глава 29. Тимчасове зберігання
  6. Глава 37. Зберігання товарів, транспортних засобів комерційного призначення на складах органів доходів і зборів
  7. Глава 63. Відкриття та експлуатація складу тимчасового зберігання
  8. Загальна будова і принцип дії стендів. Технологія перевірки кутів установлення коліс автомобілів на стенді.
  9. Зберігання насіння.
  10. Зразки кузовів автомобілів
  11. Зразки кузовів автомобілів та їх дизайнерських форм

1. Способи зберігання автомобілів.

2. Засоби зберігання легкових автомобілів.

Зберігання – це утримання технічно справного рухомого складу на території. Воно буває короткочасним і тривалим (консервація). На консервацію ставлять технічно справний непрацюючий рухомий склад. Типовим є короткочасне зберігання автомобілів у міжзмінний час, мета якого – зберегти зовнішній вигляд і технічний стан рухомого складу, не допустити руйнування деталей автомобільної техніки.

Найбільш поширені два способи зберігання автомобілів: у закритих приміщеннях (опалюваних і неопалюваних) та на відкритих майданчиках. В окремих випадках автомобілі можна зберігати під навісом. Зберігання автомобілів в опалюваних приміщеннях повністю захищає їх від будь-яких дій (холоду, снігу, дощу, вітру, пилу), а в неопалюваних приміщеннях, під навісом та на відкритих майданчиках не захищає їх від зовнішніх дій.

Закрите приміщення для стоянки треба розглядати як приміщення складського типу, призначене тільки на зберігання справних автомобілів, для пуску двигунів та огляду автомобілів перед виїздом на лінію. Це зумовлює короткочасне перебування людей на стоянці, а отже, мінімальні вимоги до опалювання, вентиляції й освітлення, а також мінімальну вартість її спорудження та експлуатації.

Під час зберігання автомобілів в опалюваних будівлях підтримується температура, достатня для захисту системи охолодження двигуна від замерзання, недопущення загуснення масла в картерах двигуна і трансмісії, а також забезпечення робото здатності акумуляторних батарей.

Автобуси і легкові автомобілі, а також автомобілі, від яких за характером їхньої роботи потрібна постійна готовність до негайного виїзду (автомобілі медичної і технічної допомоги, пожежні автомобілі тощо), забезпечують місцями для стоянки в закритих опалюваних приміщеннях у першу чергу.

Будівлі для зберігання автомобілів можуть бути одно – і багатоповерховими. Одноповерхові стоянки найбільш прості й економічні, тому вони дуже поширені. Багатоверхові стоянки використовують для легкових автомобілів розміри земельних ділянок, відведених під забудову ВАТ АТП, обмежені.

За способами розташування щодо рівня землі будівлі для зберігання автомобілів поділяють на земні і підземні. На підземних стоянках автомобілі зберігають з дотриманням певних протипожежних і санітарних норм.

Залежно від ступеня ізоляції кожного автомобіля або групи автомобілів один від одного стоянки бувають манежні й боксові. На манежній станції автомобілі розміщують в приміщенні вільно. На буксових стоянках автомобілі (або групи їх) відокремлені один від одного перегородками залежно від способу переміщення автомобілів між поверхами і на поверхах.

Багатоповерхові стоянки підлягають на немеханізовані, напівмеханізовані та механізовані.

На немеханізованих стоянках автомобілі рухаються між поверхами і на поверхах власним ходом по похилих площинах – рампах. На механізованих стоянках використовують ліфти.

Питання для контролю:

1. Способи зберігання легкових автомобілів.

2. Зберігання легкових автомобілів у закритих приміщеннях.

Література: О.А. Лудченко “Технічна експлуатація і обслуговування автомобілів” ст. 105-109.

 

Тема№25


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)