АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технічне обслуговування кривошипно – шатунного механізму

Читайте также:
  1. Агальні положення щодо переходу на казначейське обслуговування місцевих бюджетів
  2. Алгоритмізація діагностики при технологічному процесі технічного обслуговування
  3. Возможные неисправности кривошипно-шатунного механизма двигателя Камаз-740, причины возникновения и способы устранения
  4. Г) Адміністративних витрат, спрямовані на обслуговування та управління підприємством.
  5. Глава 21. Матеріально-технічне забезпечення
  6. Інформаційна діяльність та інформаційне обслуговування
  7. Кривошипно- шатунный механизм
  8. НА ЗДІЙСНЕННЯ РОЗРАХУНКОВО-КАСОВОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ
  9. Обслуговування вузлів система живлення
  10. Основні положення казначейського обслуговування місцевих бюджетів за видатками
  11. Повноваження в галузі житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту і зв’язку
  12. Порядок відкриття і обслуговування банківського рахунка

1. Перевірка кріплення двигуна.

2. Очищення циліндрів двигуна від натягу.

3. Затягування деталей кріплення головки блока.

В процесі експлуатації двигуна виконують наступні роботи з технічного обслуговування кривошипно – шатунного механізму:

а) перевірка кріплення двигуна на єлементах кузова та підтягування елементів кріплення.

б) перевірка компресії в циліндрах двигуна за допомогою компресора.

в) перевірка щільності прилягання головки блока до блоку циліндрів.

г) перевірка відсутності підтікання масла через сальники колінчастого вала.

д) очищення камер згорання і поршнів від нагару.

Основні несправності двигуна, їхні ознаки і причини. Зниження потужності двигун не розвиває оберти під навантаженням сильно димить і глохне не моє прйомистості. Причини цієї несправності можуть бути утворення нагару на свічках, головках поршнів, у камері згорання на клапанах і поршневих кільцах, відкладів у впускній системі і систему охолодження, неполадки в системі запалювання пошкодження прокладки головки блока циліндрів.

Нагар призводить до залягання поршневих кілець, зависання клапанів, перегрівання двигуна, посилення спрацювання тощо. В умовах експлоатації нагар можна видалити із зняттям головки блока і без зняття її. Якщо головку зняли, то нагар видаляють металевими скребками, волосяними щітками та оптиральними кільцами. Перед видаленням нагар розм’якшують гасом. Без зняття блока нагар видаляють так. У кожний циліндр підігрітого двигуна заливають 150…200 см3 суміші, що становить 80% гасу і 20% масла для двигуна. Після видалення нагару треба замінити масло в картері двигуна і перед пуском у кожний циліндр залити по 20…30 см3 свіжого масла.

У процесі роботи двигуна кріплення головки блока циліндрів ослаблюються внаслідок деякого осідання прокладки і здовження болтів (шпильок). Починати кріпити головку блока циліндрів треба з середніх гайок (болтів), поступово переходити до крайніх у певній послідовності. Болти (гайки) затягують у два прийми: попередньо і остаточно. Гайки (болти) кріплення чавунної головки блока підтягують на підігрітому двигуні, а з алюмінієвих сплавів на холодну.

Затягуючи кріплення головки слід мати на увазі, що недостатнє і неправильне затягування призводить до руйнування прокладки головки блока, деформування головки, порушень герметичності камер згорання.

Питання для контролю:

1. Які фактори впливають на зниження потужності двигуна.

2. Порядок затягування елементів головки блоку циліндрів.

3. Порядок очищення камер згорання і поршнів від нагару.

Література: О.А. Лудченко «Технічна експлуатація і обслуговування автомобілів» ст.. 275-277

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)