АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Формування кабінету міністрів з приходом до влади Маргарет Тетчер

Читайте также:
  1. III. Формування теми, мети і завдань уроку.
  2. А.Б.: - В Древней Руси пили брагу, медовуху, живое пиво, князья – заморские вина, качественные и низкоградусные. Это и составляло то «веселие Руси» о котором говорил Владимир.
  3. Александр Ярославович Владимиро-Суздальский (Невский) (1220-1263)
  4. Аналіз формування власних надходжень спеціального фонду бюджетних установ
  5. Андрей Юрьевич (Георгиевич) Владимиро-Суздальский (Боголюбский) (1111-1174)
  6. Антиконкурентні дії органів влади, місцевого самоврядування, адміністративно - господарського управління і контролю
  7. Антропологія влади як нова субдисципліна
  8. Антропоморфные саркофаги Владимиро-Суздальской Руси
  9. Архаїчні прояви влади в пострадянських соціумах
  10. Белов Сергей Владимирович
  11. Благослови, владико, час Трисвятого.
  12. Бондаренко Павла Владимировича

 

Маргарет Тетчер був необхідний сильний кабінет міністрів. Звичайно, він потрібен будь-якому прем’єру, але вона вкладала в поняття «сильний» свій зміст. Новому уряду потрібно було здійснити вкрай важливу місію – зупинити неминучий занепад країни. Тетчер вважала що це завдання під силу тільки «кабінету переконаних», - члени якого будуть віддані її ідеям. В інтерв’ю газеті «Обсервер» ще на передодні виборів Тетчер так сказала про це: «Якщо ви маєте намір робити діло, то ви повинні об’єднатися і забезпечити об’єднання в кабінеті. Є два шляхи формування кабінету. Один – коли він складається з людей, котрі відображають різні точки зору, що існують в партії, і представляють широкий філософський спектр. Існує і другий шлях, коли в уряд входять тільки ті міністри, котрі будуть йти в тому напрямку, який мені підказує моя інтуїція. Нам треба дотримуватися політики ясної і стабільної, йти твердо і рішуче. Ми повинні рухатися в злагодженому напрямку. Я не допущу марної трати часу на внутрішню полеміку в кабінеті».

Тетчер ділила всіх політиків не дві категорії: «один і з нас», «один із них». А на питання, за яким принципом вона розділює людей на ці категорії, вона відповідала, що насамперед це працелюбство, надійність з точки зору особистої відповідальності та віра в ту філософію, в котру вірить вона сама. Насправді такого кабінету міністрів їй сформувати так і не вдалося, тому маючи хорошу політичну інтуїцію, вона розуміла, що ключові пости повинні займати віддані прихильники її економічної програми, а інші портфелі необхідно віддати політикам, здатним надати кабінету авторитет і вплив. Саме так вона і зробила. Перший уряд Тетчер зразу ж взявся до виконання економічної програми торі, з якою вона прийшла до влади. Економічна платформа, на якій будувалася ця програма, і отримала визначення «тетчеризм», а її наслідки пізніше були названі «тетчерівською революцією».

 

РОЗДІЛ 2. РЕФОРМИ В ГАЛУЗІ ЕКОНОМІКИ

 

2.1 Суть неоконсервативної моделі

 

Маргарет Тетчер була представником нової течії в британській Консерваторській партії, так званого "неоконсерватизму".

Суть неоконсервативної моделі полягає в тому, що люди не можуть бути рівними, а тому держава не повинна дбати про всіх. Вона мусить лише стежити, щоб ніхто не порушував умови ринкової економіки. Крім того, оскільки рівності не може бути, то пріоритет слід надавати не їй, а свободі [17:56].

Ідеологічну основу "тетчеризму" складають кілька елементів. "Це енергетика вільної підприємницької діяльності, особистої ініціативи, крайнього індивідуалізму" [15:54]. Маргарет Тетчер не приховувала, що основним стимулом при цьому вона вважала пряму матеріальну вигоду, бажання зробити життя кращим для себе і своєї сім'ї". Нічого поганого немає в тому, щоб створити багатство, достойне засудження лише намагання нажити гроші заради грошей" [15:56].

Тетчер стверджувала, що "гонитва за рівністю - це міраж, можливості нічого не означають, якщо за ними не стоїть право на нерівність. Соціалізм протирічить природній суті народу" [14:26].

Захист вілного підприємництва, заклики до звільнення особи від пут державного бюрократизму надаються як частина загальної стратегії наступу на соціалізм.

М.Тетчер не без гордощів заявляє, що здійснила в країні перебудову [18:4]. Хоча кінцева мета тетчерівської перебудови полягала в тому, щоб закріпити позиції правлячих класів, а її практичний зміст - задіяння нових важелів для раціоналізації і підйому британської економіки.

Зміст програми Маргарет Тетчер був досить простим - надати найсприятливіші можливості приватному бізнесу, закрити нерентабельні підприємства, скоротити до потрібного мінімуму державне фінансування освіти, охорони здоров’я, пенсійних фондів, науки і культури. Важливий пункт програми - передати в приватні руки значну частину державного сектора економіки.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)