АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організоційно-управлінська структура

Читайте также:
  1. II. СТРУКТУРА КВАЛИФИКАЦИОННОЙ РАБОТЫ
  2. III. СТРУКТУРА И ПОРЯДОК ФОРМИРОВАНИЯ СТУДЕНЧЕСКОГО СОВЕТА
  3. III. Структура Клуба
  4. III. СТРУКТУРА, РУКОВОДЯЩИЕ И КОНТРОЛЬНЫЕ ОРГАНЫ КПРФ
  5. IV. ОРГАНИЗАЦИОННАЯ СТРУКТУРА ПРОФСОЮЗА
  6. IY. ОРГАНИЗАЦИОННАЯ СТРУКТУРА И ОРГАНЫ УПРАВЛЕНИЯ КЛУБА
  7. VI. ОРГАНИЗАЦИОННАЯ СТРУКТУРА ПАРТИИ.
  8. А) структура текстів драм
  9. Активные операции коммерческих банков, их структура.
  10. Атомная структура материи
  11. Базовая структура цикл.
  12. Бренд-консультирование: Структура бренда.

Організація управління – один з чинників розвитку економіки, через неї реалізується дія об’єктивних законів функціонування ринку; вона є передумовою суспільного виробництва. Ключовою проблемою в організації управління є структура системи управління підприємства.

В системі управління можна виділити кілька взаємопов’язаних елементів:

Ø апарат управління;

Ø механізм управління;

Ø процес планування;

Ø засоби, що забезпечують процес планування;

Ø механізм вдосконалення управління.

Управління та контроль за діяльністю ВАТ «Ходорівполіграфмаш» здійснюють такі його органи:

o Загальні збори акціонерів Товариства – вищий орган Товариства;

o Наглядова рада Товариства;

o Генеральний директор Товариства;

o Ревізійна комісія Товариства.

Правомочність Загальних зборів акціонерів та прийнятих ними рішень, порядок та строки їх скликання визначаються відповідно до чинного законодавства України та Статуту.

У Загальних зборах мають право брати участь всі акціонери ВАТ «Ходорівполіграфмаш», незалежно від кількості та видів акцій підприємства,власниками яких вони є.

Акціонерне Товариство ВАТ «Ходорівполіграфмаш» має право призначити свого представника для участі у Загальних зборах.

Загальні збори акціонерів скликаються не рідше одного разу на рік. Позачергові збори акціонерів скликаються у разі неплатоспроможності ВАТ „Ходорівполіграфмаш”, на вимогу акціонерів, які володіють у сукупності більш як 20 відсотків голосів у будь-який час і з будь-якого приводу.

Загальні збори визнаються правомочними, якщо в них беруть участь акціонери, або їх представники, що мають більш як 60 відсотків голосів. У випадку, якщо загальна кількість голосів не перевищує 60 відсотків, скликаються наступні збори не пізніше, ніж через один місяць після дня скликання перших зборів.

Повідомлення про проведення Загальних зборів акціонерів та про порядок денний Загальних зборів акціонерів здійснюється правлінням ВАТ „Ходорівполіграфмаш”.

Про проведення Загальних зборів акціонерів держателі іменних акцій повідомляються персонально. Акціонери вважаються поінформованими про участь у річних Загальних зборах, якщо дата і місце проведення зборів друкувались у трьох центральних газетах за 45 днів до початку і не призначались на іншу дату. У випадку проведення позачергових зборів або якщо загальні збори призначені на інше число, усі акціонери повинні бути поінформовані про дату, місце та порядок денний зборів. Учасники зборів вважаються проінформованими, якщо товариство опублікувало всю інформацію в трьох центральних газетах за 45 днів до початку зборів і надіслано цю інформацію поштою, кур’єром або по телефаксу кожному власнику іменної акції особисто. У випадку, якщо збори скликаються не правлінням товариства, а акціонерами, які володіють у сукупності 20 відсотками голосів, ВАТ „Ходорівполіграфмаш” сплачує всі витрати, пов’язані з інформуванням усіх акціонерів, а також надає списки акціонерів та їх адреси.

Голосування на Загальних зборах акціонерів проводиться за принципом: одна акція – один голос.

Наглядова рада є органом ВАТ «Ходорівполіграфмаш», який числа акціонерів.

Засідання Наглядової ради проводяться в міру необхідності, але не менше як один раз на три місяця, і вважаються правомірними, якщо на них присутні не менше як 2/3 складу Наглядової ради підприємства.

Члени Наглядової ради повідомляються говою Наглядової ради про дату проведення засідання не менше як за п’ять днів до доня проведення засідання персонально, шляхом надіслання поштових повідомлень (листів, телеграм) чи шляхом вручень повідомлень особисто під розпис.

Наглядова рада може створювати тимчасові та постійні комітети з числа своїх членів, акціонерів, працівників підприємства, експертів для вивчення питань, що належать до компетенції Наглядової ради. Висновки та пропозиції комітетів підлягають затвердження рішенням Наглядової ради.

Інші питання створення та роботи Наглядової ради підприємства регламентуються Положенням «Про порядок створення та організації роботи Наглядової ради ВАТ «Ходорівполіграфмаш», ВАТ «Ходорівполіграфмаш», яке приймається Наглядовою радою підприємства.(див. додаток №1).

Одноособовим виконавчим органом ВАТ «Ходорівполіграфмаш», який здійснює керівництво поточною діяльністю, підприємства, є Генеральний директор підприємства ВАТ «Ходорівполіграфмаш». Генеральний директор підприємства у своїй діяльності керується чинним законодавством, Статутом та іншими нормативними документами.

Генеральний директор підприємства обирається на Загальними зборами обирається на строк, який визначається Загальними зборами та зазначається в рішенні про обрання Генерального директора.

Генеральний директор підзвітний у своїй діяльності вищому органу Товариства та Наглядовій раді Товариства і органу виконання їх рішень.

Генеральний директор підприємства ВАТ «Ходорівполіграфмаш»:

o в межах своєї компетентності, на виконання рішень Загальних зборів, а також в процесі господарської діяльності видає накази, розпорядження, інші розпорядчі акти, які є обов’язковими для виконання всіма працівниками підприємства.

o звітує перед Загальними зборами з питань діяльності;

o без довіреності діє від імені Товариства, представляє Товариство в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форм власності як в Україні так і за кордоном;

o видає довіреності, відкриває і закриває в установах банків поточні вкладні та інші рахунки;

o укладає (підписує) із реєстратором договір (зміни до договору) на ведення реєстру власників іменних цінних акцій підприємства;

o визнає умови оплати праці посадових осіб підприємства, згідно з колективним договором підприємства, крім членів Наглядової ради;

У разі відсутності Генерального директора ВАТ «Ходорівполіграфмаш» його повноваження без довіреності виконує посадова особа, кандидатура якого погоджується з Наглядовою радою підприємства.

Право першого підпису господарських і фінансових документів ВАТ «Ходорівполіграфмаш» має Генеральний директор підприємства або особа, що тимчасово виконує обов’язки Генерального директора, в порядку передбаченому цим Статусом.

Генеральний директор не може бути членом Ревізійної комісії ВАТ «Ходорівполіграфмаш» або членом Наглядової ради підприємства.

Порядок висунення кандидатур та обрання Генерального директора регламентується Положенням «Про порядок висунення кандидатур та обрання Генерального директора ВАТ «Ходорівполіграфмаш», яке приймається Наглядовою радою підприємства. (див. додаток №1).

Рис. 1.3. Органіграма ВАТ «Ходорівполіграфмаш»

Перевірка господарсько-фінансової діяльності ВАТ «Ходорівполіграфмаш», здійснюється Ревізійною комісією Товариства, яка діє на засадах, визначених Статутом.

Ревізійна комісія підприємства обирається Загальними зборами з числа акціонерів підприємства у кількості не менше як три особи.

Ревізійна комісія підзвітна Загальним зборам, а у період між зборами – Наглядовій раді. Матеріали перевірок Ревізійна комісія надає вищому органу та Наглядовій раді.

Ревізійна комісія має право:

§ отримувати від органів управління ВАТ «Ходорівполіграфмаш», усі документи, що вимагаються необхідні для роботи матеріали, вивчення яких відповідає функціям та повноваженням Ревізійної комісії;

§ вимагати особистого пояснення від працівників підприємства, включаючи його посадових осіб, щодо питань, які належать до компетенції Ревізійної комісії ВАТ «Ходорівполіграфмаш»;

§ вносити на розгляд Загальних зборів акціонерів або Наглядової ради підприємства питання щодо діяльності посадових осіб Товариства.

Ревізійна комісія ВАТ «Ходорівполіграфмаш» у відповідності з покладеними на неї завдання виконує такі свої функції:

¨ перевіряє фінансову документацію підприємства;

Засідання Ревізійної комісії вважаються правомочними, якщо на них присутні не менше як 2/3 складу Ревізійної комісії підприємства. Кожен член Ревізійної комісії повинен зберігати комерційну таємницю щодо відомостей з питань діяльності Товариства, які він одержав під час виконання обов’язків члена Ревізійної комісії. (див. додаток №1).

Засоби, котрі забезпечують процес управління, то вони залежать від багатьох чинників. Серед них особливе місце посідає стиль управління –це сукупність характерних способів впливу керівників на підлеглих. У стилі управління поєднуються вимоги до підлеглих щодо одержання виробничих результатів та турбота про них. У ньому також відображається національні особливості, традиції, які не можливо не враховувати в управління.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)