АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні фінансові та техніко-економічні показники роботи за останні три роки

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. I. Фінансові результати
  3. II Методика виконання курсової роботи.
  4. II. ЗМІСТ І ОФОРМЛЕННЯ РОБОТИ
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Основні напрями реалізації Національної стратегії
  7. IX. СИГНАЛИ, ЩО ЗАСТОСОВУЮТЬСЯ ПІД ЧАС МАНЕВРОВОЇ РОБОТИ
  8. VI Поточний контроль виконання роботи
  9. VI Поточний контроль виконання роботи
  10. VI Поточний контроль виконання роботи
  11. VI Поточний контроль виконання роботи
  12. VI. Методичні вказівки до виконання курсової роботи.

Основні відомості про фінансовий стан ВАТ «Ходорівполіграфмаш» наведено у таблиці № 1.1. Первинні дані для неї взято з фінансової звітності підприємства за 2009, 2010 та 2011 роки (Додатки 2, 3, 4).

Проблема ефективності виробництва завжди посідала важливе місце серед проблем підприємств усіх форм власності.

Ефективність підприємства являє собою комплексну оцінку кінцевих результатів використання основних і оборотних фондів, трудових і фінансових ресурсів та нематеріальних активів за певний період часу.

Процес виробництва здійснюється за умови поєднання робочої сили і засобів виробництва. Засоби виробництва складаються із засобів праці та предметів праці. У вартісному виразі вони становлять виробничі фонди (виробничі засоби) підприємства.

До основних виробничих фондів відносяться засоби праці, які беруть участь у процесі виробництва упродовж тривалого періоду, при цьому не змінюються свої натурально-речової форми і переносять свою вартість на вартість виготовленої продукції частинами.

ВАТ «Ходорівполіграфмаш» веде господарську діяльність як єдине підприємство, дочірніх підприємств та філій немає. В структуру підприємства входять три цехи основного виробництва та два цехи допоміжного.

Основні засоби відображені у звітності за фактичною собівартістю з вирахуванням накопиченою амортизацією, крім транспортних засобів, облік яких ведеться за переоціненою сумою за вирахуванням накопиченої амортизації. Амортизація основних засобів здійснюється методами прямолінійного списання, виходячи зі строків корисної експлуатації.

Необоротні активи виробництва складається з вартості нематеріальних активів, незавершеного будівництва – 1257 тис.грн., залишкова вартість основних засобів– 3066 тис.грн.на кінець звітного періду 2011р.(Додаток 4)

Оборотні засоби – предмети праці, елементи яких цілком споживаються у кожному виробничому циклі, змінюють або повністю витрачають натуральну форму, переносять всю свою вартість на вартість продукції, що виробляється.

Вартість оборотних активів підприємства складається з вартості виробничих запасів, незавершеного будівництва, готової продукції, товарів, дебіторської заборгованості за товари, роботи, послуги, за розрахунками з бюджетом, за виданими авансами, грошових коштів, інших оборотних активів.

В цілому активи відображені на балансі Товариства за достовірно визначеною оцінкою.

Ефективність використання основних фондів обчислюється багатьма показниками, основними з яких є:

- фондовіддача;

- фондоємність;

- фондоозброєність;

- рентабельність;

Фондовіддача показує скільки продукції в гривнях випущено на 1грн. вартості основних фондів.

Фондоємність – це величина, обернена до показника фондовіддачі. Він виражає потребу в основних та оборотних фондах.

Фондоозброєність – показує скільки основних фондів в грошовому виразі припадає на одиницю продукції.

Рентабельність – характеризує прибутковість чи збитковість виробництва за певний проміжок часу. Розрізняють рентабельність виробництва та рентабельність продукції.

Основними шляхами підвищення рентабельності є зниження собівартості продукції, підвищення її якості, зниження втрат трудових та матеріальних ресурсів, оптимальне використання обладнання, режим економії тощо.

За даними балансу (Додаток 4) подаю у таблиці 1.2. про технічній стан основних фондів.

Таблиця 1.2.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)