АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ефективність використання основних фондів

Читайте также:
  1. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.
  2. Аналіз складу, руху та стану основних фондів
  3. Виділ земельних фондів
  4. Визначення основних параметрів пожежі.
  5. Використання web інтерфейсу для роботи з e-mail
  6. Використання автофільтру в EXEL.
  7. Використання антивірусів
  8. Використання добрив і пестицидів та його наслідки
  9. Використання займенників у професійному мовленні
  10. Використання здобутків правової інформатики щодо забезпечення правотворчої діяльності
  11. Використання і переробка відходів.
  12. Використання імені фізичною особою
№ з/п Показники Одиниці Виміру 2009р. 2011р. Зміни +\-
1. Дохід (втручка) від реалізації продукції тис. грн.     -8759
2. Прибуток тис. грн.     -8267
3. Середньорічна вартість основних фондів тис. грн.   3464,5 -1287,5
4. Середньоспискова чисельність працівників Осіб     -19
5. Фондовіддача тис. грн. 1,99 0,19 -1,8
6. Фондоємність тис. грн. 0,5 5,09 4,59
7. Фондоозброєність тис. грн. 96,98 115,48 18,5
8. Рентабельність тис. грн. 1,87 0,18 -1,69

Отже, як ми бачимо з таблиці дохід зменшився на 8759 тис. грн., прибуток відповідно на 8267 тис. грн.,середньорічна вартість основних фондів зменшилась на 1287,5 тис. грн., зміна фондовіддачі становить -1,8 грн., фондоємність збільшилась на 4,59, середньспискова чисельність працівників зменшилась на 19 чоловік, фондоозброєність збільшилась на 18,5 грн., а рентабельність зменшилась на 1,69. Те, що рентабельність є від’ємною може призвести до банкрутства підприємства.

Важливо зазначити, що прибутковість підприємства значно зменшилась у 2011 році, порівняно з 2009. Це пояснюється тим що кількість замовлень у кільканадцять разів зменшилась, а разом з тим і дохід підприємства.

Ефективне використання основних фондів та виробничих потужностей має велике значення як для підприємства, так і для економіки країни в цілому. Повніше використання основних фондів на підприємстві веде до зменшення потреби у введенні в експлуатацію нових виробничих потужностей, до збільшення випуску обсягів продукції та підвищення рівня її якості (а значить,і прибутку), прискорює їх оборотність, що значною мірою сприяє вирішенню проблеми скорочення розвитку в термінах фізичного і морального зносу, прискорює темпи оновлення основних фондів.

Успішне функціонування основних фондів та виробничих потужностей залежить від того, якою мірою реалізується екстенсивні та інтенсивні фактори кращого їх використання. Екстенсивне поліпшення використання основних фондів і виробничих потужностей означає: по-перше, збільшення часу функціонування основного устаткування і, по-друге, підвищення питомої ваги діючого устаткування в складі всього устаткування в складі всього устаткування, наявного на підприємстві.

Інтенсивне поліпшення використання основних фондів та виробничих потужностей, яке передбачає підвищення ступеня завантаження устаткування за одиницю часу. Підвищення інтенсивного завантаження устаткування може бути досягнуто шляхом модернізації діючого устаткування, машин та механізмів, устаткування оптимального режиму їх роботи.

Оборотні засоби підприємства ВАТ «Ходорівполіграфмаш» перебувають у постійному русі, переходять зі сфери обігу до сфери виробництва і у формі готової продукції знову повертається у сферу обігу.

На ефективність використання оборотних фондів на ВАТ «Ходорівпо-ліграфмаш» впливають такі фактори:

- вторинне та раціональне використання сировини;

- хороша якість матеріалів;

- використання незавершеного виробництва.

Оцінюю стратегію підприємства як з якісного погляду так і з кількісного. Результати кількісного зведемо у таблицю 1.4.

Показники Роки
     
Частка ринку,% 18% 16% 15%
Темпи росту обсягів збуту продукції,% 2,99 2,5 1,8
Темпи зростання ринку загалом,%      
Чистий прибуток,тис. грн.      
Рівень рентабельності,% 1,87 0,18 -1,69
Чисельність працівників,ос.      
Витрати виробництва,тис. грн. 2743,6 1584,1 2099,3

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)