АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Галузева структура та місце на ринку

Читайте также:
  1. II. СТРУКТУРА КВАЛИФИКАЦИОННОЙ РАБОТЫ
  2. III. СТРУКТУРА И ПОРЯДОК ФОРМИРОВАНИЯ СТУДЕНЧЕСКОГО СОВЕТА
  3. III. Структура Клуба
  4. III. СТРУКТУРА, РУКОВОДЯЩИЕ И КОНТРОЛЬНЫЕ ОРГАНЫ КПРФ
  5. IV. ОРГАНИЗАЦИОННАЯ СТРУКТУРА ПРОФСОЮЗА
  6. IY. ОРГАНИЗАЦИОННАЯ СТРУКТУРА И ОРГАНЫ УПРАВЛЕНИЯ КЛУБА
  7. VI. ОРГАНИЗАЦИОННАЯ СТРУКТУРА ПАРТИИ.
  8. А) структура текстів драм
  9. А) суспільно небезпечні наслідки, причинний зв’язок між діянням і суспільно небезпечними наслідками, місце, час, обстановка, спосіб і засоби вчинення злочину;
  10. Агальні положення щодо переходу на казначейське обслуговування місцевих бюджетів
  11. Активные операции коммерческих банков, их структура.
  12. Антиконкурентні дії органів влади, місцевого самоврядування, адміністративно - господарського управління і контролю

Діяльність підприємств у сучасних умовах пов’язана з ринковим визначенням її доцільності, тобто з маркетинговою діяльністю.

Маркетингові дослідження - система збору, обробки і аналізу інформативних даних про ситуацію на ринку підприємницької діяльності і прийняття обґрунтованих управлінських рішень.

Головною метою маркетингового дослідження є з’ясування ринкових можливостей підприємства, для чого вивчають ринковий попит, розраховують прогноз його змін та місткість певного ринку. Після чого визначають частку свого підприємства на ринку.

Вивчення ринку починається з визначення ринкового попиту. Загальне визначення ринкового попиту зводить до розрахунку кількості продукції чи послуг, що їх можуть і бажають придбати споживачі за певного рівня цін, за певних обставин, у певному місці та в певний час.

Ринок поліграфічного машинобудування на сьогоднішній день в світі та в Україні зокрема – це галузь, яка швидко розвивається і зобов’язує виробника виготовляти якісне та конкурентоспроможне обладнання.

Завод «Ходорівполіграфмаш» – це підприємство, яке здатне розвиватись, та реагувати на кон'юнктуру ринку.

ВАТ «Ходорівполітрафмаш» спеціалізується на випуску поліграфічного обладнання для різання паперу, а також магнітні системи для кріплення фото- полімерних форм на сталевій підкладці. Місце ВАТ «Ходорівполіграфмаш» на ринку поліграфічного обладнання є не великим. Іноземні конкуренти розповсюджують свою продукцію на території України, витісняючи наші підприємства. Перспектива у розвитку поліграфічного обладнання є: можна збільшити асортимент, покращити якість продукції, яку вже виготовляє та розширювати своїх покупців та замовників.

Попит на поліграфічне обладнання не є дуже великим. Купують таке обладнання переважно такі фірми, які виробляють газети, журнали, книжки та інше. ВАТ «Ходорівполіграфмаш» задовольняє усіх своїх споживачів, але, на жаль, замовлень на основну продукцію дуже мало.

Сегментація ринку –це поділ ринку на чітко визначені групи споживачів, кожна з котрих може придбати певні товари, послуги. Сегмент утворюють спо-живачі,що однаково реагують на певний товар,тобто мають подібні мотиви поведінки до товару,котрий їм пропонується. Аналіз сегмента передбачає виявленя чинників як сприятливого,так і не несприятливого розвитку сегмента.

ВАТ «Ходорівполіграфмаш» індивідуально підходить до кожного свого покупця. Серед замовників поліграфічного обладнання переважають фірми, які займаються у сфері масової інформації - випуском газет, журналів, видавництвом книжок.

Вивчення ринку передбачає виявлення всіх можливих конкурентів та аналіз ринкового середовища конкурентів. Важливою запорукою стабільного розвитку підприємства на ринку є розуміння того, що увага до конкурентів має бути не меншою, ніж до своїх цільових споживачів.

Завод ВАТ «Ходорівполіграфмаш» є не єдиним в Україні виробником поліграфічного обладнання. На ринку збуту продукціє є іноземні конкурентів.

Крім внутрішнього ринку, підприємство здійснює зовнішньоекономічну діяльність у порядку встановленому чинним законодавством, та в напрямках згідно з предметом праці.

За останні кілька років зовнішня діяльність підприємства звузилась, однак вона і надалі продовжує співпрацювати з такими країнами як Росія, Білорусія, Казахстан, Узбекистан.

Підприємство ВАТ «Ходорівполіграфмаш» має своїх постачальників на сировину і матеріали. Купують продукцію замовники подані у додатку №2.

ВАТ «Ходорівполіграфмаш» просуває свою продукцію на ринку за допомогою маркетингової діяльності, яка пов’язана зі спеціальними видами інформаційної роботи. Завдяки цієї роботи підприємство формує для себе бажаного попиту та налагодження потрібного рівня збуту. Завод рекламує себе за допомогою листівок, журналів, інтернету.

Постачальниками ВАТ “Ходорівполіграфмаш” є підприємства, які забезпечують підприємство електроенергією, газом, водою, а також підприємства зв’язку “Укртелеком” та постачальники оборотних засобів. З постачальниками заключаються договори-поставок. За невиконання договірних зобов’язань з боку ВАТ “Ходорівполіграфмаш” на підприємство накладаються штрафні санкції, які оговорюються в договорах. Постачальники, які надають матеріали та сировину подано в додатку.

Для виконання маркетингових досліджень на підприємстві створюють спеціальну групу працівників, об’єднаних у формальні організаційні структури – відділи маркетингу. На ВАТ «Ходорівполіграфмаш» існує такий відділ – відділ постачання і збуту. Цей відділ досліджує ринок матеріалів, шукає фірми, що продають необхідну сировину, веде переговори про доставку матеріалу,аналізує ціни. Також цей відділ займається дослідженням ринку збуту, вивчає аналогічну продукцію конкурентів, аналізує вартість продукції, займається пошуком замовлень, проводить зовнішньоекономічну діяльність.Можна зробити висновок, що від відділу постачання і збуту залежить дохід підприємства і його розвиток в цілому. [9].


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)