АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

КОНФЛІКТОЛОГІЯ: СУТЬ ТА ЗНАЧЕННЯ

Читайте также:
  1. I. Визначення здібностей школяра шляхом спостереження.
  2. IV. ДЕЯКІ ІНШІ ОЗНАЧЕННЯ ГРУПИ
  3. Алгоритм призначення ДМПА
  4. Аналізатори, їх значення для життєдіяльності і забезпечення захисту людини від небезпек.
  5. БНМ 5.1.5 Діючі значення напруги і сили струму
  6. Будинки і споруди. Будинки адміністративного та побутового призначення
  7. БУДІВНИЦТВА ТА АВТОТРАНСПОРТУ» З МЕТОЮ ВИЗНАЧЕННЯ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ УЧНІВ 31
  8. В чому полягає економічне значення пільгової (нульової) ставки податку на додану вартість?
  9. Види шрифтів за призначенням
  10. ВИЗНАЧЕННЯ АКТИВНОСТІ ФЕРМЕНТІВ
  11. ВИЗНАЧЕННЯ БІЛІРУБІНУ В СИРОВАТЦІ КРОВІ
  12. ВИЗНАЧЕННЯ В КРОВІ ГЛЮКОЗИ

ТЕМА 6. УПРАВЛІННЯ КОНФЛІКТАМИ ТА ЗМІНАМИ

6.1. Конфліктологія: суть та значення. 6.2. Основні методи конфліктології. 6.3. Сутність конфлікту та його структура. 6.4. Основні причини та динаміка конфліктів. 6.5. Формули конфліктів. 6.6. Основні теорії трасактного аналізу. 6.7. Технологія управління конфліктом.    

КОНФЛІКТОЛОГІЯ: СУТЬ ТА ЗНАЧЕННЯ

„Якщо у вашому житті немає конфліктів, перевірте, чи є у вас пульс” Ч. Діксон
Конфліктологія (від лат. conflictus – зіткнення, та грецьк. logos – вчення, теорія) – наука про конфлікти. Конфлікт – це зіткнення.  

Конфліктологія виділилась як відносно самостійний
напрямок у соціології наприкінці 50-х років XX століття.

На побутовому рівні слово «конфлікт» застосовується до широкого кола явищ: від збройних сутичок і протистояння різних соціальних груп до службових чи сімейних суперечок, до проблем кожної особистості, які супроводжують її протягом усього життя. Поняття конфлікту сьогодні не належить якійсь одній певній галузі знань (науки) чи практики. Це соціальний феномен, який проникає в усі сфери людського соціуму і є предметом вивчення фахівців різних галузей науки.

Конфліктологія – це система знань про закономірності та механізми виникнення і розвитку конфліктів, а також про принципи та технології управління ними.

Наука конфліктологія має інтегративний характер, вона збагачується життєвим досвідом і досягненнями всіх галузей науки.

Об’єктом конфліктології є всі прояви конфліктної соціальної взаємодії у сучасному світі, людське суспільство і людину з її вчинками, цінностями, оцінками й відносинами в суспільстві та його інститутах.

Предметом конфліктології є закономірності та механізми виникнення й розвитку конфліктів, а також принципи та технології управління ними.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)