АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правові основи адміністрування домену .UA

Читайте также:
  1. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  2. А. ОСНОВИ ТЕОРІЇ ДЕРЖАВИ
  3. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  4. АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ
  5. Азотисті основи як складові компоненти нуклеїнових кислот
  6. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  7. Б. ОСНОВИ ТЕОРІЇ ПРАВА
  8. Біохімічні основи визрівання м’яса
  9. Види підприємств, їх організаційно-правові форми
  10. Види правовідносин
  11. Гігієнічні основи здорового способу життя
  12. Гігієнічні основи масажу

Серед означених об’єктів правовідносин слід виділити такий специфічний, властивий лише мережі Інтернет, як доменні імена.

Закон України «Про телекомунікації» (ст. 1) визначає, що домен – це частина ієрархічного адресного простору мережі Інтернет, яка має унікальну назву, що її ідентифікує, обслуговується групою серверів доменних імен і централізовано адмініструється. В українському сегменті мережі Інтернет на законодавчому рівні виокремлюють:

Ø домен.UA – це домен верхнього рівня ієрархічного адресного простору мережі Інтернет, створений на основі кодування назв країн відповідно до міжнародних стандартів, для обслуговування адресного простору українського сегмента мережі Інтернет:

Ø домен другого рівня – частина адресного простору мережі Інтернет, що розміщена на другому рівні ієрархії імен у цій мережі.

Ключовим аспектом забезпечення функціонування українського сегмента мережі Інтернет є адміністрування адресного простору.

За ст. 56 Закону України «Про телекомунікації», адміністрування адресного простору українського сегмента Інтернет включає комплекс організаційно-технічних заходів, необхідних для забезпечення функціонування технічних засобів підтримки адресування, у тому числі серверів доменних назв українського сегмента мережі Інтернет, реєстру домену.UA в координації з міжнародною системою адміністрування мережі Інтернет, спрямованих на систематизацію й оптимізацію використання, обліку й адміністрування доменів другого рівня, а також створення умов для використання простору доменних імен на принципах рівного доступу, захисту прав користувачів послуг мережі Інтернет і вільної конкуренції.

Основними завданнями адміністрування адресного простору українського сегмента мережі Інтернет, який здійснює уповноважена організація, є:

1. створення реєстру доменних назв і адрес мережі українського сегмента мережі Інтернет;

2. створення реєстру доменних назв у домені.UA;

3. створення та підтримання автоматизованої системи реєстрації й обліку доменних назв і адрес українського сегмента мережі Інтернет;

4. забезпечення унікальності, формування та підтримки простору доменних назв другого рівня в домені.UA;

5. створення умов для використання адресного простору українського сегмента мережі Інтернет на принципах рівного доступу, оптимального використання, захисту прав користувачів послуг мережі Інтернет і вільної конкуренції;

6. представництва та захисту у відповідних міжнародних організаціях інтересів користувачів українського сегмента мережі Інтернет.

Адміністрування у домені.UA здійснюється недержавною організацією, яка утворюється організаціями операторів та провайдерів мережі Інтернет зареєстрована відповідно до міжнародних вимог.

Утворення адресного простору, розподілення та надання адрес, маршрутизація інформації між адресами здійснюються відповідно до міжнародних вимог.

Згідно з розпорядження Кабінету Міністрів України «Про адміністрування домену.UA передбачалося створення об’єднання підприємств «Український мережевий інформаційний центр» з метою управління адресним простором українського сегмента мережі Інтернет. Обслуговування й адміністрування системного реєстру та системи доменних імен домену верхнього рівня.UA та подання листа про делегування відповідних функцій до Всесвітньої корпорації з призначення доменних імен та номерів (ICANN).

Домен.UA було зареєстровано приватною організацією ТоЗВ «Комунікаційні системи» у грудні 1992 р. Нині адміністрування домену.UA здійснюється ТоЗВ «Хостмастер». Ця організація формулює правила та визначає політику адміністрування для цього домену.

Законодавство та судова практика деяких країн приділяє значну увагу проблемі використання зареєстрованих назв фірм, товарних знаків, імен як адрес Інтернет-сайтів, оскільки використання відомих назв збільшує кількість відвідувань того чи іншого інформаційного ресурсу й її можна використовувати як засіб недобросовісної конкуренції.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)