АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мета і завдання дослідження

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. III.Результати дослідження
  10. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

Формулюють мету роботи і завдання, які необхідно вирішити для досягнення поставленої мети.

Завдання формулюються відповідно до плану магістерської роботи. Деякі ключові слова щодо постановки завдань: дослідити, визначити, з’ясувати, проаналізувати, оцінити, обґрунтувати, запропонувати, розробити, оптимізувати.

Як правило, на основі завдань дослідження будується структура магістерської роботи, тобто завдання дослідження зазвичай відповідають змісту розділів і підрозділів магістерської роботи. Після цього потрібно визначити предмет і об'єкт дослідження.

Об’єкт і предмет дослідження

Об’єкт дослідження – це процес або явище, що породжує проблемну ситуацію і обране для вивчення. Не слід називати об'єктом дослідження конкретне підприємство, організацію або їх структурні підрозділи.

Предмет дослідження - конкретна задача (проблема) в рамках об'єкту дослідження. Це те, що знаходиться в межах об'єкта і на що спрямована увага магістерської роботи. Предмет визначає тему дослідження.

Об’єкт і предмет дослідження як категорії наукового процесу співвідносяться між собою як загальне і часткове. В об’єкт виділяється та його частина, яка є предметом дослідження. Саме на нього спрямована основна увага автора, оскільки предмет дослідження визначає тему дипломної роботи, назва якої вказується на титульній сторінці.

Методи дослідження

Подають перелік використаних методів дослідження для досягнення мети, поставленої в роботі. Указують застосовані комп’ютерні програми для обробки й аналізу інформації.

У вступі відзначаються також обмеження, що існують, умови впровадження результатів. Стан наукового дослідження багато в чому визначає вибір методів дослідження, які дозволяють досягти поставленої мети. Тут потрібно назвати використовувані методи дослідження (порівняльний економічний аналіз, методи статистичної обробки даних, методи аналізу ринку та ін.) Характеризуючи елементи новизни отриманих результатів, потрібно вказати їх відмінності від відомих раніше наукових підходів, визначити ступінь новизни (вперше одержано, удосконалено, дістало подальший розвиток і т.п.).

У відомостях про перспективи практичного використання характеризуються основні прикладні результати роботи (методичні рекомендації з окремих напрямів діяльності, моделі, процедури і т.п.), форми вияву економічного, організаційного або соціального ефекту, можлива область впровадження результатів роботи і ступінь розв'язання досліджуваної проблеми. За наявності опублікованих магістрантом окремих результатів магістерської роботи наводяться відомості про тези доповідей у матеріалах наукових і науково-практичних конференцій, нарад, семінарів, посилання на статті в наукових журналах, збірниках наукових праць.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)