АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІІ. Завдання до ситуації

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

ТЕОРЕТИЧНІ ПИТАННЯ

З ДИСЦИПЛІНИ «УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЯМИ»

ДО ДЕРЖАВНОГО ІСПИТУ

1. Охарактеризуйте сутність інновацій та інноваційної діяльності як об'єкту управління, державну підтримку інноваційних процесів.

 

2. Проаналізуйте основні організаційні форми інноваційної діяльності та особливості управління інноваційним розвитком організації.

 

3. Дайте загальну характеристику процесів управління інноваційним проектом, можливим ризикам та оцінюванню ефективності інноваційної діяльності організації.

ТВОРЧІ ЗАДАЧІ ДО ДЕРЖАВНОГО ІСПИТУ З ДИСЦИПЛІНИ «УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЯМИ»

Творча задача №1

Ви — фінансист консалтингової фірми, яка планує проведення семінару з питань організації фінансового контролінгу на підприємстві. Перед вами поставлено завдання розрахувати мінімальну кількість учасників семінару, починаючи з якої можна отримати прибуток від його проведення.

В вашому розпорядженні є така інформація:

результати маркетингового дослідження, які показали, що середня ціна, яку погодився б заплатити один слухач (чи підприємство) за участь у подібному семінарі, становить 625 грн

(без ПДВ), бажана тривалість семінару — 2 дні;

оплата праці експертів, які ведуть семінар, та нарахування на неї — 300 грн за годину, або 4800 грн за семінар;

змінні витрати на виготовлення роздаткових матеріалів для слухачів — 20 грн на одного учасника;

постійні витрати на виготовлення роздаткових матеріалів — 1 тис. грн;

представницькі витрати на одного учасника семінару — 80 грн;

умовно постійні прямі адміністративні витрати консалтингової фірми на проведення семінару — 5 тис. грн.,

витрати на рекламу на проведення семінару — 4 тис. грн.,

оренда приміщення на проведення семінару — 2 тис. грн.

Творча задача №2

Із застосуванням методу заперечення і конструювання запропонувати ідею принципово нового (не відомого у світовій практиці) об'єкта, взявши за основу один з наступних об'єктів:

а) настінний годинник б) книжкова шафа, в) цукерка,

г) балкон, д) роздрібна торгівля, е) залізничний розклад.

Творча задача №3

 

Складіть блок-схему алгоритму кількісної оцінки ризику варіантів дій (проектів) і ухвалення рішення про вибір оптимального (для випадку, коли для оцінки альтернатив використовують можливі втрати).

 

 

КОМПЛЕКСНІ СИТУАЦІЙНІ ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ ДО ДЕРЖАВНОГО ІСПИТУ З ДИСЦИПЛІНИ «УПРАВЛІННЯ ІННОВАЦІЯМИ»

Завдання № 1

І. Вихідні дані.

Компанія АВС має реалізувати один з інноваційних венчурних проектів. Для реалізації проектів також варто придбати обладнання за 35460грн або орендувати його строком на 4 роки за 10000 грн. за рік. Очікуваний строк служби-4 роки. Норма амортизації-15% річних. В результаті використання обладнання витрати на оплату праці працівників зменшаться на 1100 грн. за рік внаслідок скорочення частки ручної праці. Умови надання кредиту-18% на рік. Ставка дисконту-15%.

ІІ. Завдання до ситуації.

 

1. Розрахуйте чистий дисконтований дохід (ЧДД), строк окупності та визначте найбільш ефективний за даними критеріями венчурний інноваційний проект.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)