АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Принцип та засоби здійснення централізованого спостереження

Читайте также:
  1. D. Принципи виваженості харчування та поступового розширення обсягу харчових предметів, що споживаються
  2. I. Назначение, классификация, устройство и принцип действия машины.
  3. I. Первый (и главным) принцип оказания первой помощи при ранениях является остановка кровотечения любым доступным на данный момент способом.
  4. I. Первым (и главным) принципом оказания первой помощи при ранениях верхней конечности является остановка кровотечения любым доступным на данный момент способом.
  5. I. Поэтому первым (и главным) принципом оказания первой помощи при ранениях является остановка кровотечения любым доступным на данный момент способом.
  6. I. ПРИНЦИПИАЛЬНЫЕ СООБРАЖЕНИЯ
  7. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  8. II. Общие принципы исчисления размера вреда, причиненного водным объектам
  9. II. Основные принципы
  10. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.
  11. II.2 Принципы деятельности и функции КБ
  12. III. Описание основных целей и задач государственной программы. Ключевые принципы и механизмы реализации.

11.1. Централізоване спостереження за станом КТС на об'єктах, що охороняються за допомогою ПЦС, полягає у ручному або автоматичному режимі взяття під спостереження СПТС комплексів тривожної сигналізації на об'єктах та контролі за їх станом уподовж усього періоду спостереження.

11.2. При надходженні тривожних або службових сповіщень з об'єктів, що свідчать про порушення стану засобів сигналізації на них, здійснюється передача інформації для реагування наряду ГЗ ПЦС.

11.3. При укладенні договору тільки на спостереження за станом КТС, встановлених на об'єкті, тривожна або інша інформація передається безпосередньо замовнику охоронних послуг.

11.4. Система передавання тривожних сповіщень складається з пристроїв кінцевих пультових (ППК, групових концентраторів, об'єктовий блок "Атлас-3" тощо), які встановлюються на об'єктах, ретранслятора (виконавчий напівкомплект "Центр-КМ" або "Нева-10М", ретранслятор АІКС "Каштан" або ПТК "Інтеграл" тощо), розміщеного у приміщені телефонної станції, та диспетчерського комплекту (диспетчерський напівкомплект "Центр-КМ" або "Нева-10М", мультиплексор АІКС "Каштан" або ПТК "Інтеграл" тощо), що знаходиться в приміщенні ПЦС.

11.5. Зв'язок між пристроєм кінцевим пультовим і ретранслятором здійснюється за допомогою діючих абонентських телефонних ліній (лінії безпосереднього зв'язку), які на час охорони перемикаються на СПТС або ущільнюються спеціальними пристроями високочастотного ущільнення. Зв'язок між ретранслятором і диспетчерським комплектом здійснюється за допомогою лінії безпосереднього зв'язку.

11.6. Порядок використання телефонних ліній визначається Інструкцією про порядок взаємодії підрозділів Державної служби охорони при МВС України з операторами зв'язку всіх форм власності при організації централізованої охорони об'єктів, затвердженої наказом МВС України та Держкомзв'язку України від 20.10.98 N 750/145.

11.7. Система передачі тривожних сповіщень, що використовує для передачі інформації радіоканал, складається з пристроїв кінцевих пультових з радіопередавачами або з радіоприйомопередавачами, що встановлені на об'єктах, та радіоприймача (прийомопередавача), який входить до складу диспетчерського комплекту, розташованого в приміщенні ПЦС. Для збільшення радіусу дії та розширення технічних можливостей до складу її можуть входити радіоретранслятори.

11.8. Порядок надання та використання радіочастот визначено розпорядженням ГУДСО при МВС України від 22.12.98 N 125 "Про порядок присвоєння та використання радіочастот для впровадження радіосистем централізованого спостереження".

11.9. На ПЦС можуть бути встановлені СПТС, що використовують інші принципи передачі інформації (автодозвон, мережі електроживлення, радіомовлення, стільникового зв'язку тощо).

Структура ПЦС

12.1. Типові штати ПЦС.

Типові штати пунктів централізованого спостереження затверджуються наказом МВС України, підприємства.

Штат ПЦС встановлюється з урахуванням обсягу роботи із забезпечення надійної охорони об'єктів, рівня автоматизації процесу оброблення інформації, необхідності скорочення витрат на утримання охорони та економічної ефективності ПЦС.

Посади працівників пунктів утримуються за рахунок коштів, одержаних за надані послуги охорони за договорами. Чисельність ГЗ та інших посад на ПЦС при потребі може бути збільшена залежно від наявності коштів на їх утримання.

Функціональні обов'язки працівників ПЦС розробляються в підрозділах ДСО та на підприємствах на підставі типових функціональних обов'язків працівників ПЦС з урахуванням специфіки їх роботи та затверджуються начальником підрозділу ДСО чи підприємства.

12.2. ПЦС, як правило, складаються з наступних технологічних приміщень:

- операційний зал;

- кабінет начальника ПЦС;

- кабінет старших інспекторів-інженерів, інспекторів-інженерів;

- кабінет інженерно-технічних працівників;

- майстерня;

- побутова кімната;

- допоміжні приміщення (акумуляторного, агрегатного, допоміжного обладнання тощо).

12.3. Типи пунктів централізованого спостереження.

Залежно від кількості об'єктів, що охороняються, а також від перспективи розвитку централізованого спостереження в регіоні ПЦС можуть бути:

- об'єктові - охороняються об'єкти;

- квартирні - охороняються квартири;

- змішаного типу - охороняються об'єкти та квартири;

- промислові - охороняються великі промислові підприємства, а також ряд об'єктів, територіально прилеглих до даного підприємства;

- пожежні - здійснюється нагляд за станом пожежної сигналізації;

- технологічні - здійснюється нагляд за станом технологічної сигналізації (контроль розподільчих телефонних шаф, трубопроводів, ліфтових вузлів, газових сповіщувачів тощо).

12.4. При функціонуванні в підрозділі кількох ПЦС, пункт, на який підключена найбільша кількість об'єктів, є головним ПЦС.

Обладнання ПЦС

13.1. На ПЦС можуть встановлюватись СПТС, дозволені для застосування підрозділами Державної служби охорони України та підприємствами (як правило, встановлюються однотипні СПТС).

13.2. В операційному залі ПЦС розміщуються:

- диспетчерські комплекти СПТС;

- стаціонарна або центральна радіостанція;

- засоби аудіозапису, що забезпечують реєстрацію телефонних та радіопереговорів ПЦС, запис звукового фону операційного залу;

- пристрій для визначення часу надходження інформації з можливим підключенням через спеціальний пристрій до засобів аудіозапису;

- телефонні апарати, на які виводяться міські номери телефонів та внутрішні - для організації прямих зв'язків;

- засоби пожежогасіння на електроустановках;

- медична аптечка;

- гасові або інші лампи для освітлення при аварійному відключенні електроживлення на ПЦС;

- засоби підтримки мікроклімату (кондиціонери, вентилятори);

- засоби світломаскування.

13.3. Освітленість робочих місць чергового персоналу та мікроклімат повинні відповідати санітарним нормам, що висуваються до приміщень.

13.4. У разі зберігання ключів від квартир на ПЦС встановлюються металеві шафи, в яких розміщуються пенали з ключами. Ключі від шаф повинні знаходитись на ПЦС.

13.5. Залежно від місця дислокації ПЦС проводяться необхідні заходи з технічної укріпленості приміщень ПЦС. Приміщення обладнуються засобами обмеження доступу, вічками, переговорними пристроями, системами охоронно-пожежної та тривожної сигналізації з підключенням їх на інший ПЦС або з виведенням у чергову частину ДСО чи ОВС.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)