АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рекомендації щодо оформлення пояснювальної записки та графічного матеріалу

Читайте также:
  1. I. Сприйняття нового матеріалу.
  2. II. Гігієнічні рекомендації
  3. IV. Вивчення нового матеріалу.
  4. IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин
  5. IV. Сприйняття й засвоєння учнями навчального матеріалу.
  6. V. Вивчення нового матеріалу.
  7. V. Вивчення нового матеріалу.
  8. V. Вивчення нового матеріалу.
  9. V. Вивчення нового матеріалу.
  10. V. Вивчення нового матеріалу.
  11. V. Вивчення нового матеріалу.
  12. V. Вивчення нового матеріалу.

Зміст

№п/п Назва розділу Стор.
  Вступ…………………………………………..  
  Рекомендації щодо оформлення пояснювальної записки та графічного матеріалу…………………………………………  
  Склад та зміст курсового проекту на будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини для водопостачання…………...    
  Загальна частина виконання курсового проекту………………………………………..  
  Вибір способу буріння і конструкції свердловини…………………………………..  
  Освоєння свердловини……………………………  
  Основи методики розрахунку зон санітарної охорони…………………………………………….  
  Водопідйомне обладнання………………………..  
  ЛІТЕРАТУРА………………………………….  
  Додатки………………………………………..  

Вступ

У вирішені проблем питного водопостачання важливу роль відіграють задачі оптимального проектування, будівництва та експлуатації систем водопостачання із підземних джерел та інших споруд зв’язаних з ними. Для цього повинні вирішуватися гідрогеологічні задачі по оцінці експлуатаційних запасів підземних джерел, технологічні та техніко-економічні задачі водопостачання, а також задачі захисту підземних джерел від забруднення та виснаження.

Проектування свердловинних водозаборів виконувалось без достатнього техніко-економічного обґрунтування вибору схеми водозабору (кількість свердловин, відстані між ними, планове розташування), не враховувались технічні фактори (конструкції свердловини, фільтра, технології буріння, параметрів та режимів роботи водопідйомного обладнання), обмеження, які накладаються на схему водозабору в конкретних умовах (екологічні обмеження, дороги, газо-нафтопроводи, населенні пункти).

Цим пояснюється той факт, що продуктивність більшості діючих водозаборів по відношенню до паспортних даних складає 60-75%.

Між елементами водозабору, їх конструкціями, технологіями будівництва та експлуатації діє тісний взаємозв’язок, який необхідно враховувати при розробці нового або модернізованого окремого елемента в системі „водоносний пласт (параметри) – технологія буріння (бурові агрегати та інструмент) - конструкція свердловини (обсадні труби, фільтри) – водопідйомне обладнання (водопідйомні труби, заглиблені насоси, запірно-регулювальна арматура, електрообладнання та автоматика).

Для закріплення та систематизації здобутих теоретичних знань, застосування їх при вирішенні питань виробничого характеру при будівництві свердловин для водопостачання, а також для набуття навичок самостійної роботи, студенти виконують курсовий проект.

 

Рекомендації щодо оформлення пояснювальної записки та графічного матеріалу.

Пояснювальна записка повинна бути стислою за змістом. Основну увагу слід зосередити на обґрунтуванні прийнятих рішень. Текст пояснювальної записки повинен бути ув’язаний з графічним матеріалом. Виконують пояснювальну записку на листах формату А4.

Пояснювальну записку виконують без скорочень, а наведені формули повинні містити пояснення із зазначенням одиниць. Всі формули, таблиці, рисунки нумерують в межах одного розділу, наприклад (3.2), що відповідає порядковому номеру формули 2, яка наведена в 3- му розділі. Таблиці та рисунки повинні супроводжуватися короткими назвами. Назви таблиць виконують без скорочення над самою таблицею, а назви рисунків під самим рисунком. У тексті пояснювальної записки обов’язкове посилання на використане літературне джерело, наприклад [5]. Це відповідає першоджерелу, яке знаходиться під номером 5 в списку використаної літератури.

Графічний матеріал виконується на 3 листах формату А3 і включає проектний геолого-технічний переріз розвідувально-експлуатаційної свердловини, конструкцію фільтра, основні проектні дані про свердловину, специфікацію матеріалів, із дотриманням всіх вимог нормативних документів, щодо оформлення та надписів на кресленнях. Внизу кожне креслення закінчується штампом.

Більш детальніше по оформленню пояснювальної записки та графічного матеріалу, заповнення штампів, можна ознайомитися в методичних вказівках [3 ].


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)