АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТОДИКА ВИКЛАДЕННЯ МАТЕРІАЛУ

Читайте также:
  1. I. Вивчення нового матеріалу
  2. I. Вивчення нового матеріалу
  3. I. ПРОБЛЕМА И МЕТОДИКА ИССЛЕДОВАНИЯ
  4. I. Сприйняття нового матеріалу.
  5. II. Вивчення нового матеріалу
  6. II. Закріплення вивченого матеріалу
  7. II. ПОВТОРЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУ
  8. II. ПОВТОРЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУ, ВИВЧЕННЯ НОВОГО
  9. II. Сприйняття нового матеріалу
  10. III. Вивчення нового матеріалу
  11. III. Вивчення нового матеріалу
  12. III. Метод, методика, технология

Міністерство освіти та науки України

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ЩОДО НАПИСАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ

ТА ЇХ ТЕМАТИКА З КУРСУ "ІСТОРІЯ Інженерної справи'

для студентів заочного відділення

Затверджено

на засіданні кафедри

історії та етнографії України ОНПУ

Протокол № 3 від 3 жовтня 2007 р.

 

Одеса 2007

 

Методичні рекомендації щодо написання контрольних робіт та їх тематика курсу "Історія інженерної справи" для студентів заочного відділення / Укл.: Мельник О.В., - Одеса, 2007 - с.

ЯК ПИСАТИ КОНТРОЛЬНУ РОБОТУ З ІСТОРІЇ ІНЖЕРНОЇ СПРАВИ

 

Для того, щоб отримати допуск до заліку з історії ІНЖЕРНОЇ СПРАВИ, студент заочної форми навчання повинен написати контрольну роботу. Що складається з трьох тем. Перша тема - охоплює період від появи перших інженерних навичок до конкретних історичних персоналій інженерів – винахідників. /до середини ХІХ ст./, друга включає в себе розгляд процесу промислового перевороту та формування інженерів, як професійної групи так її вплив на технізацію суспільства. Третя розглядає розвиток різних технічних винаходів в часі та їх вплив на розвиток історії, економіки та організації суспільства.

Написання контрольної роботи потрібно розпочинати з пошуку необхідної літератури, в алфавітному та систематичному каталозі бібліотек. Алфавітний каталог дає змогу знайти погрібну книгу за прізвищем автора, або за назвою праці (якщо вона не мас автора).

В систематичному каталозі, в розділі "Інженерна справа", “Технічні науки”, “Історія техніки та науки” запропонована література з усіх тем курсу. В разі необхідності можна використовувати також систему „ІНТЕРНЕТ”, посилання на опрацьовані сайти повинні бути в роботі.

Для написання роботи на обрану тему в цілому, перш за все необхідно ознайомитися з узагальнюючими працями з історії техніки та науки, підручниками. Після цього можна почати опрацювання літератури, що ре­комендована до кожної теми. Достатньо широкий вибір дає запропонована література, а використання матеріалу, що не входив до запропонованої літератури лише буде великою перевагою вашої роботи над іншими.

Вивчаючи матеріал, потрібно виписувати хронологію процесів та використовувати науково-узагальнюючий підхід. Формулюючи висновки за допомогою аналітики.

МЕТОДИКА ВИКЛАДЕННЯ МАТЕРІАЛУ

 

Зразок оформлення титульного аркуша ви знайдете в кінці рекомендацій.

На першій сторінці контрольної подаються тема і план який ви складаєте самостійно (виходячи з конкретної задачі та характеру матеріалу), далі ви пишете вступ до теми, в якому чітко і стисло характеризуєте значення вибраної проблеми та окреслюєте мету роботи.

В тексті контрольної слід виділяти розділи, що визначені планом. Ознайомившись з матеріалом та літературою, уважно визначте послідовність розміщення матеріалу. В кінці кожною розділу та роботи в цілому, даються висновки, в яких стисло визначається місце даної постаті чи явища в історії ІНЖЕРНОЇ СПРАВИ та їх вплив на подальший хід розвитку техніки та технології.

Якщо в контрольній роботі наводиться фактичний матеріал, хро­нологічні дати чи цитати, їх необхідно брати в лапки, після закриття яких позначати цифрою, під номером якої внизу аркуша вказати прізвище автора, назву, - джерела і сторінку, з якої взято цей матеріал або цитату. Наприклад:

1Мартынюк И.О. Инженер в зеркале времени. - К., 1989.- С.35.

2. Там само. - С.43.

 

Якщо це джерело буде використане в роботі декілька разів на інших сторінках, при наступних посиланнях на нього місце і рік видання вказувати не потрібно:.Мартынюк И.О. Инженер в зеркале времени. - С.24

В кінці роботи складається список використаної літератури в алфавітному порядку прізвищ авторів.

Обсяг контрольної роботи - 12-15 аркушів шкільного зошита (сторінки нумеруються).

Якщо всі теми контрольні роботи отримали позитивну оцінку, студент допускається до іспиту.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)