АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

РОЗДІЛ I ПОНЯТТЯ І СКЛАД СИРОВИНИ І МАТЕРІАЛІВ ВИРОБНИЧОГО ПІДПРИЄМСТВА

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. I. Поняття й ознаки об'єкта авторського права.
  3. I. Поняття необережності, як форми вини.
  4. II. Склад сім'ї призовника
  5. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  6. IV. Дії підрозділів податкової міліції при отриманні запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  7. IV. Запишіть 2 приклади: один - пособництва зґвалтуванню, другий - готування до розбещення неповнолітніх (складіть фабули).
  8. IV. Основні поняття і визначення,
  9. IV. Складіть список КК зарубіжних держав, які перекладені на українську чи російську мову, вкажіть джерела, в яких вони опубліковані.
  10. SLS-Склад Лайт
  11. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  12. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).

ЗМІСТ

ВСТУП

РОЗДІЛ I ПОНЯТТЯ І СКЛАД СИРОВИНИ І МАТЕРІАЛІВ ВИРОБНИЧОГО ПІДПРИЄМСТВА…………………………………………6

1.1. Поняття та класифікація сировини і матеріалів та їх роль у функціонуванні підприємства……………………………………………………6

1.2. Методи оцінки сировини і матеріалів, що списуються у
виробництво……………………………………………………………………10

1.3. Основні напрями підвищення ефективності використання сировини і матеріалів………………………………………………………………………18

1.4 Контроль за використанням сировини і матеріалів у виробництві………………………………………………………………….…20

ГЛАВА II ОРГАНІЗАЦІЯ ОБЛІКУ СИРОВИНИ І МАТЕРІАЛІВ У ВИРОБНИЦТВІ НА ПРИКЛАДІ ПРАТ «ХМЕЛЬНИЦЬКА МАСЛОСИРБАЗА»……………………………………………………………26

2.1 Загальна характеристика підприємства……………………………26

2.2 Аналіз доходів та витрат підприємства……………………………31

2.3. Документальне оформлення руху сировини і матеріалів …………34

2.4. Організація складського обліку матеріалів…………………………38

2.5. Облік операцій з придбання, заготівлі і надходженню матеріалів……………………………………………………………………….46

ГЛАВА III ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ СИРОВИНИ І МАТЕРІАЛІВ У ВИРОБНИЦТВІ…………………………..52

ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

 

ВСТУП

 

Торгівля є однією з найважливіших сфер діяльності, в якій перетинаються інтереси багатьох галузей, підприємств і населення.

Сьогодні підприємства здійснюють свою діяльність в різних сферах і галузях господарства (промисловості, сільському господарстві, торгівлі та ін.) вони можуть займатися як одним видом діяльності, так і декількома. Саме підприємства виробляють, реалізують товари, здійснюють роботи і послуги або інші види комерційної діяльності. Все це говорить про те, що підприємство є первинним, основною ланкою суспільного виробництва.

Сировина і матеріали складають значну частину витрат підприємства в собівартості продукції. Тому підвищення ефективності їх використання є одним з найважливіших факторів зниження собівартості продукції і зростання прибутку. Раціональне використання сировини та матеріалів багато в чому визначається постановкою бухгалтерського обліку та організації аналітичних робіт, що в умовах становлення ринкової економіки потрібно особливого осмислення. У зв'язку з наближенням обліку до міжнародних стандартів, роль і значення обліку матеріалів і сировини важко переоцінити, а обговорення актуальних проблем обліку вельми вчасно. Цей факт надає великого значення обліку та аналізу по сировині і матеріалам і дозволяє зробити висновок про актуальність і необхідність вивчення і дослідження даної теми в даний час.

Об'єктом досліджень цієї курсової роботи є ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза».

ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» відноситься до підприємств харчової промисловості момлочної галузі і займається виробництвом молочних і кондитерських виробів і виконує завдання з вироблення для населення продукції першої необхідності.

Підприємство результатом своєї діяльності бачить отримання максимального прибутку. Фактором зростання якої є нова ефективність використання і постачання матеріальними ресурсами. Тому в даній курсовій роботі поставлені наступні завдання:

- розглянути роль сировини і матеріалів у виробництві;

- розглянути практику документального оформлення і ведення обліку надходження і відпуску сировини і матеріалів;

- вдосконалення методів контролю за їх використанням;

- розглянути методологію проведення аналізу сировини і матеріалів та здійснити аналіз ефективності використання сировини і матеріалів на практиці маслосирбази;

- розробити рекомендації і внести пропозиції щодо вдосконалення обліку сировини і матеріалів та контроль за їх використанням.

Весь спектор цих питань і проблем робить тему курсової роботи вельми актуальною.

Особливість даної роботи в тому, що обраний об'єкт дослідження розглядається з різних позицій:

- з позиції обліку;

- з позицій аналізу проведення використання сировини і матеріалів.

При написанні курсової роботи використовувалася література, присвячена питанням бухгалтерського обліку та аналізу, а також фактичні дані ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза».

 

 

РОЗДІЛ I ПОНЯТТЯ І СКЛАД СИРОВИНИ І МАТЕРІАЛІВ ВИРОБНИЧОГО ПІДПРИЄМСТВА

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)