АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретична частина. Організація і структура управління різних судноплавних компаній не однакові

Читайте также:
  1. I. ВСТУПНА ЧАСТИНА
  2. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА
  3. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (25 хв)
  4. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  5. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  6. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (33 хв)
  7. II.Основна частина
  8. II.Практична частина
  9. II.Практична частина
  10. III. Практична частина.
  11. III. Практична частина.
  12. V. Заключна частина.

Організація і структура управління різних судноплавних компаній не однакові. Судноплавна компанія самостійно виробляє ефективну організаційну структуру, яка дозволить ефективно здійснювати основний вид діяльності компанії, – перевезення вантажів і пасажирів, що безпосередньо залежить від грамотної організаційної структури управління роботою флоту (рис. 1).

Розглянемо функції апарату управління і основних підрозділів компанії.

Акціонери, Рада Директорів, як найвищий керівний орган судноплавної компанії, розглядає і ухвалює рішення по найважливіших питаннях, що відносяться до її практичної діяльності.

Президент — головне адміністративне обличчя судноплавної компанії. Він відповідає перед Радою засновників за реалізацію його рішень і керує всією виробничою і фінансовою діяльністю компанії.

Перший Віце-президент - організовує єдиний маркетинг всього флоту компанії, розподіляє повноваження на отфрахтуванння конкретного тоннажу між філіями, в залежності від розстановки флоту, характеру роботи і конкретній обстановці на ринку і за узгодженням з Президентом компанії.

Департамент якості і екологічного менеджменту (ДК) – керівним органом є директор, що відповідає перед Президентом і Правлінням по питаннях забезпечення безпечного і підлягаючого зберіганню перевезення вантажів, а також охороні навколишнього середовища.

Відділ ветинга – забезпечує контроль технічного стану судів і рівня професіоналізму суднового екіпажа.

 

Рис. 1 – Структурна схема управління флотом судноплавної компанії

Департамент управління персоналом і кадрової діяльності – очолюється Віце-президентом-директором, що відповідає перед Президентом за питання підбору, навчання, підвищення професійної підготовки і контролю діяльності берегового персоналу і плавсостава. Розробляє трудові, колективні договори, положення і посадові інструкції.

Департамент технічної експлуатації флоту і управління інформаційними технологіями (ДТЕФ) - очолюється директором, відповідальним за суднобудування і судноремонт; стивідорні роботи; закупівлю і постачання судів.

Вхідні до складу департаменту групи ТЕФ і її флит-менеджери і суперінтенданти здійснюють контроль роботи особового складу машинних відділень судів; розглядають заявки судів на ремонт і запасні частини, проводять огляд і огляд машин і механізмів в цілях безпеки мореплавання.

У свою чергу група закупівель і її інженери обробляють заявки, що поступають з судів, на своєчасне придбання і доставку предметів постачання; контролюють організацію харчування і побутового обслуговування на судах.

Відділ інформатики зв'язку і навігації (ОИСиН) – займається, відповідно, розробкою інформаційних технологій; забезпеченням зв'язку з судами і портами; організацією і контролем навігаційних питань.

Віце-президент по комерційному менеджменту і оперативній діяльності флоту – є заступником президента компанії і несе відповідальність за забезпечення стійкої вантажної бази флоту з метою отримання максимального прибутку, що забезпечує конкурентоспроможність і стабільне функціонування компанії в умовах ринкової економіки.

Департамент комерційної експлуатації флоту (ДКЕФ) – є структурним підрозділом судноплавної компанії, створеним для організації роботи флоту і очолюваним директор. Завдання департаменту визначаються функціями операторів флоту – головними співробітниками даного структурного підрозділу. Функції оператора флоту:

- оптимальна розстановка судів;

- складання розкладів їх роботи на лінії;

- проведення фрахтової політики;

- заключення стивидорних і агентських контрактів;

- залучення клієнтури на власні лінії і напрями;

- планування роботи судів групи;

- контроль за технічним станом судна;

- розробка і видача капітанам судів рейсових завдань;

- застосування заходів по забезпеченню судів повним вантажем;

- оптимізація завантаження судна з урахуванням ротації портів і специфіки вантажу;

- видача рекомендацій капітанам по діях в надзвичайних, аварійних ситуаціях і оформленні відповідних документів;

- своєчасне інформування капітана судна про основні умови вантаження/вивантаження і перевезення вантажу, про звичаї в портах заходу;

- сповіщення у встановлені терміни агентів і брокерів про підхід судів і особливості їх завантаження;

- випуск рахунку-фактури (envoys) по оплаті фрахту на підставі кількості завантаженого і вказаного в коносаменті вантажу;

- контроль оплати фрахту і демереджа, перевірка timesheet;

- систематизація і аналіз результатів ефективності виконаних рейсів і складання звітів з подальшим їх представленням всім зацікавленим особам, зокрема директорові ДКЕФ і Віце-президентові компанії.

Відділ претензій і страхування (ОПиС) – займається питаннями розгляду і оформлення претензій, пов'язаних з перевезенням, а також організацією морського страхування вантажу, судна, фрахту і відповідальності.

Відділ фрахтування – підкоряється Віце-президентові по комерційному менеджменту і оперативній діяльності флоту. Включає, як правило, старших менеджерів-фрахтувальників (далі фрахтовшиков), що працюють з групою судів з схожими ТЕХ і їх оператором.

Функції фрахтувальника:

- аналіз фрахтового ринку;

- здійснення фрахтового маркетингу;

- оцінка привабливості нових «ринкових ніш»;

- розрахунок і аналіз ефективності пропонованих рейсів;

- узгодження майбутньої операції з фрахтувальником за всіма умовами чартеру;

- ознайомлення оператора судна з основними умовами операції;

- укладення договорів і оформлення чартерів;

- обробка всіх питань по операції з оператором, фрахтувальником і брокером в ході виконання перевезення (рейса);

- підготовка звітів по експлуатації флоту.

Департамент безпеки мореплавання (ДБМ) – очолюється Віце-президентом-директором по безпеці мореплавання і охороні судів.

Функції ДБМ:

- загальна координація діяльності по забезпеченню безпеки і охорони навколишнього середовища;

- розбір і аналіз аварійних подій і випадків, видача рекомендацій капітанам судів;

- постановка під підвищений контроль судів, що перевозять небезпечні вантажі;

- видача рекомендацій капітанам по діях в надзвичайних і аварійних ситуаціях і оформленні відповідних документів;

- аналіз і узагальнення випадків непідлягаючого зберіганню і аварійного перевезення вантажів, випадків забруднення навколишнього середовища.

 

Практична частина

1. Проаналізувати структурну схему управління флотом судноплавної компанії, що наведено у теоретичній частині.

2. Виділити основні підрозділи та пояснити функції, що вони виконують.

3. Визначити складові структури управління флотом які відповідають за технічну експлуатацію флоту та конкретного судна.

4. Навести і пояснити основні та вихідні показчики технічної експлуатації транспортних судів.

5. Навести структурну схему управління флотом конкретної судноплавної компанії (можливо з місць проходження практики).

 


 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)