АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ознайомтеся з результатами. 40 і більше балів. Вам дуже легко скласти думку про людину

Читайте также:
  1. Ознайомтеся з результатами.
  2. Ознайомтеся з результатами.

40 і більше балів. Вам дуже легко скласти думку про людину. Вам достатньо подивитися на когось, і ви вже знаєте, що вона за птиця. Крім того, Ви можете одразу повідомити їй свою думку, тому що вважаєте, що не помилились. Цим, безперечно, ви не заробите подяки (у тих випадках, коли оцінка буде негативною або неприємною для людини). Проте, повірте, що Ви не завжди праві. Але навіть якщо це і так, поміркуйте: чи варто говорити кожному, що Ви про нього думаєте? Цим Ви навряд чи щось зміните, скоріше викличете роздратування і відразу. А, може, Ви хочете показати, що ніхто не може водити Вас за ніс?

Від 31 до 39 балів. Ви вмієте об’єктивно оцінювати ситуації і оточуючих. У Вас дійсно є нюх на людей і для Вас неважко вгадати характер іншої людини. З Вас би вийшов хороший психолог. У Вас є ще одна хороша якість: Ви не дозволяєте собі приймати на віру чужу думку. Надаєте перевагу тому, щоб самостійно оцінити іншу людину. Це дуже хороша якість для вчителів, управлінців. І якщо Ви зрозумієте, що помилились, то не боятиметесь це визнати (що й справді рідкість).

Від 21 до 30 балів. Ви, як правило, не буваєте впевнені в своїй думці, легко можете змінити її залежно від того, що інші говорять про певну людину. Таким чином, Ваша спостережливість пригнічується, все це зрештою може призвести до того, що Ви взагалі не зможете сформулювати свою, самостійну думку. Це пояснюється тим, що у Вас немає чітко виявленої власної позиції. Спробуйте хоча б раз по-своєму оцінити іншу людину. Більше довіряйте власному досвіду, а не думці інших.

20 і менше балів. Ви нерідко готові повірити кому завгодно. Ви надзвичайно довірливі і оцінюєте людей на основі того, посміхаються вони при зустрічі чи ні та добре ставляться до Вас. Коли ж згодом з’ясовується, що Ваша оцінка була абсолютно помилковою, Ви надзвичайно дивуєтесь і засмучуєтесь. Навчіться передусім зважувати всі „за” і „проти” і лише потім висловлювати свою думку. Не бійтеся того, що згодом Ваша думка може змінитися. В цьому немає нічого поганого. Але це повинно відбуватися на основі власного досвіду, а не численних помилок, котрих Ви припускаєтесь з одного того ж самого приводу – неправильної оцінки інших людей...Особливо обмірковуйте свої слова, коли висловлюєте думки вголос.

(За Знаете ли Вы себя? (55 популярных тестов). – М.: Моск. рабочий, 1989. – С.51-56.)

 

Практичне заняття № 6


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)