АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Маркування контейнерів

Читайте также:
  1. Вимоги до якості, фасування, маркування та збереження майонезу
  2. Знаки спеціального маркування
  3. Класифікація та маркування вуглецевих сталей
  4. Маркування
  5. Маркування аеродромного пункту перевірки VOR
  6. МАРКУВАННЯ І ЗАСТОСУВАННЯ БРОНЗ.
  7. Маркування перешкод
  8. Пакування, маркування та транспортування
  9. Пакування, маркування та транспортування олій
  10. Правила маркування вантажів
  11. Стаття 226. Виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів

Рис. 6.12. Зовнішні написи, що наносяться на контейнер

У зв’язку з тим, що контейнер – це транспортне обладнання для перевезення вантажу не тільки в межах однієї країни, але й у міжнародному сполученні, він має відповідати не лише розмірам, але й бути безпечним для обслуговуючого персоналу під час перевезення. Це досягається його конструкцією, матеріалом що використовується, і міцністю. На підтвердження до контейнера прикріплюється табличка КБК (Конвенція з безпечних контейнерів) (рис. 6.13), яка видається кваліфікаційним і наглядовим органом країні – власниці контейнера. Контейнер вважається атестованим на предмет безпеки для країн, що підписали КБК. Інформація, яка міститься на табличці КБК:

1. Країна, що надала допуск і номер допуску.

2. Дата виготовлення.

3. Розпізнавальний номер.

4. Максимальна маса брутто (у кілограмах і фунтах).

5. Допустиме навантаження при штабелюванні (при 1,8 g, у кілограмах і фунтах).

6. Сила під час випробування на жорсткість.

7. Міцність торцевої стінки зазначається в таблиці тільки в тому разі, коли стінки розраховані на навантаження, що становить більше ніж 0,4 від максимально допустимого корисного навантаження.

8. Міцність бокової стінки зазначається в таблиці тільки в тому разі, коли стінки розраховані на навантаження, більше ніж 0,6 від максимального допустимого корисного навантаження.

9. Дата першого профілактичного огляду нових контейнерів і дата наступних профілактичних оглядів.

Табличка виготовляється розмірами не менше 200х100 мм з міцного, антикорозійно, вогнетривкого матеріалу. Висота літер заголовка таблички має бути не менше 8 мм, інших літер і цифр – не менше 5. Заголовок і написи чітко наносяться різцем або іншим надійним способом.

Свідченням допуску контейнера до перевезень під митними контролем є табличка КТК (рис. 6.14). Табличка КТК розмірами не менше ніж 200 х 100 мм прикріпляється до контейнера під час його виготовлення і має такі написи англійською мовою:

· дозволяється перевезення вантажів під митними печатками і пломбами;

· назва країни;

· тип контейнера;

· заводський номер контейнера.

Рис. 6.13. Таблички КБК (Конвенції з безпечних контейнерів)

 

 

Висота літер заголовка таблички має бути не менше 8 мм, інших літер і цифр – не менше 5. Заголовок і написи чітко наносяться різцем або іншим надійним способом. Табличка виготовляється з міцного, антикорозійного, вогнетривкого матеріалу, міцно прикріпляється в такому місці, де її буде видно, так щоб її не можна було пошкодити.

Рис. 6.14. Табличка КТК (Свідчення допуску контейнера до перевезень під митними контролем)

 

На кожен контейнер наноситься маркування, яке дозволяє розшифрувати необхідну інформацію про параметри, призначення і власника контейнера:

· номер (код) маркування;

· максимальна маса контейнера брутто;

· маса тари контейнера.

Ці дані наносяться на бічні стінки, двері і дах контейнера. Схема маркування визначена наказом Міністерства транспорту України від 20 серпня 2001 р. №542 “Про затвердження Правил перевезення вантажів в універсальних контейнерах”. Відповідальність перед перевізником за дотримання вимог маркування контейнера несе його власник. За відсутності належного маркування контейнери до перевезення не приймаються. Маркувальний номер великотоннажних контейнерів складається з таких елементів (рис. 6.15).

 
 

 


Рис. 6.15. Елементи маркувального коду великотоннажних контейнерів

 

Індивідуальний код власника реєструється в Міжнародному бюро з контейнерів (BIC) і вноситься до Міжнародного реєстру власників контейнерів.

Латинська буква U позначає “Контейнер вантажний”. Контрольне число, необхідне для ідентифікації власника і серійного номера, розраховується за певними правилами. Якщо під час ремонтних робіт яка-небудь цифра або буква в першому рядку зникли, контрольне число не сходиться.

 

Завдання

Проаналізувати конструктивні особливості різних видів контейнерів, визначити сфери їх застосування, ознайомитися з існуючою класифікацією, технічною характеристикою, інформаційними написами та маркуванням контейнерів.

 

Методика виконання роботи

1. З використанням методичних вказівок та електронних додатків ознайомитись з типами контейнерів.

2. Скласти структурну схему класифікації контейнерів відповідно до ознак: за призначенням; за конструкцією; за величиною маси брутто і нетто; за сферою застосування (згідно із завданням).

3. Зробити висновок. Роботу оформити на аркушах формату А4.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)