АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Класифікація вантажів, які перевозяться морським транспортом

Читайте также:
  1. II. Класифікація основних засобів
  2. Банківські рахунки та їх класифікація.
  3. БИЛЕТ 5-6Поняття про організаційні форми навчання. Класифікація форм навчання природознавству.Класифік норм навч.природозн.
  4. Біржі як елемент інфраструктури ринку. Класифікація бірж.
  5. Біржова торгівля як основа біржової діяльності. Історія еволюції біржової торгівлі. Поняття організованого ринку. Риси та класифікація організованих ринків.
  6. Біржова угода: ознаки, сутність, зміст, класифікація
  7. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків
  8. Бюджетна класифікація: будова, роль і призначення видатків
  9. Бюджетна система України та бюджетна класифікація
  10. Вади серця: класифікація, характеристика порушень гемодинаміки.
  11. Вантажів, завантажених в автомобільний контейнер N ____
  12. Вантажним автотранспортом СТОВ “Сонячне” за грудень 20__ р.

Усі вантажі, які перевозяться морським видом транспорту, поділяють на 3 групи:

· масові;

· генеральні (штучні);

· особливо режимні.

До першої групи належать насипні, навалочні, наливні й лісові вантажі, які мають певну масу. До насипних в основному належать зерно й насіння всіх видів сільськогосподарських культур, до навалочних – вугілля, пісок, гравій, каміння. Цю групу вантажів перевозять переважно великими партіями, що забезпечує щільне завантаження суден.

Генеральні (штучні) вантажі (2 група), перевозять упакувавши в різноманітну тару. або без упаковки. За кількістю найменувань це найбільша категорія вантажів.

Штучні вантажі, в свою чергу, поділяються на негабаритні, важковагові й легковагові. Важковаговими вважають на водному транспорті вантаж, який має масу одного місця більше 1 т.

Негабаритні й важковагові вантажі мають нестандартні розміри, вагу, об’єм і т. д. Їх транспортування пов’язано з великими труднощами тому, що часто такий вантаж неможливо перевезти стандартними способами. Для таких вантажів доводиться іноді створювати спеціальні транспортні засоби і вигадувати спеціальні способи транспортування, розробляти особливі маршрути їх перевезень. Прикладом негабаритного і важковагового вантажу може бути будівля, бурильна установка, важкі генератори.

До третьої групи належать особливорежимні вантажі, тобто вантажі, які зберігають і перевозять за умов дотримання спеціальних правил. Це небезпечні і швидкопсувні вантажі, а також живність і сирі тваринні продукти.

Небезпечні вантажі. До небезпечних вантажів належать предмети або речовини, транспортування яких може завдати шкоди здоров’ю, навколишньому середовищу, а також зіпсувати майно. Існує спеціальний перелік небезпечних вантажів товарів – IATА Dangerous Goods Regulations.

Усі небезпечні вантажі за загальними ознаками, характером небезпеки й технічними умовами зберігання і перевезення поділяють на 9 класів і 26 підкласів. У кожному підкласі вантажі поділяють на категорії, а в кожній категорії за ступенем транспортної небезпеки – на групи. Класи небезпечних речовин такі:

1 клас – вибухові речовини;

2 клас – гази стиснені, зріджені і розчинені під тиском;

3 клас – легкозаймисті рідини;

4 клас – легкозаймисті речовини й матеріали;

5 клас – окислювальні речовини й органічні перекиси;

6 клас – отруйні (токсичні) речовини;

7 клас – радіоактивні й інфекційні речовини;

8 клас – їдкі й корозійні речовини;

9 клас – інші небезпечні речовини.

Швидкопсувні вантажі. До них зараховують вантажі, які потребують особливих умов зберігання (рівень вологості, температурний режим) і строків доставки, інакше під час перевезення вони будуть непридатними або втратять свої якісні властивості. До таких вантажів належать, зазвичай, харчові продукти.

Живі вантажі. До класифікації даного виду входить рогата худоба, усі можливі види домашньої птиці й інші сільськогосподарські тварини. Крім того, дуже часто люди беруть із собою у відпустки домашніх тварин (собак, кішок і т. д.), які також є живим вантажем.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)