АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стаття 25. Атестація судового експерта

Читайте также:
  1. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  2. Аналіз витрат за економічними елементами та статтями.
  3. Аналіз витрат за статтями калькуляції.
  4. Аналіз витрат за статтями калькуляції.
  5. Аналіз собівартості за елементами витрат і калькуляційними статтями
  6. АТЕСТАЦІЯ HAVKOBO-ПЕДАГОПЧНИХ КАДРІВ
  7. Атестація професійної діяльності вчителів в організації післядипломної педагогічної освіти в Греції
  8. Атестація робочих місць
  9. Береговые навигационные знаки обозначения судового хода
  10. Висновок експерта
  11. Висновок експерта-бухгалтера
  12. Вона не може залучити експерта самостійно через відсутність коштів чи з інших об’єктивних причин.

1. Метою атестації судового експерта є визначення рівня теоретичних знань та практичних навичок осіб, які виявили намір отримати або підтвердити кваліфікацію судового експерта.

2. Кваліфікація судового експерта присвоюється та підтверджується за результатами атестації рішенням відповідної експертно-кваліфікаційної комісії.

3. Порядок атестації судово-медичних та судово-психіатричних експертів встановлюється Міністерством охорони здоров`я України.

4. Для проходження атестації особа повинна подати до відповідної експертно-кваліфікаційної комісії заяву, у якій обов'язково зазначаються: прізвище, ім'я, по батькові особи, адреса робочого місця, експертна спеціальність та установа, у якій особа проходила стажування.

До заяви додаються:

копія диплома про відповідну вищу освіту з додатком до нього за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче спеціаліста (у разі наявності також подаються копії дипломів молодшого спеціаліста, бакалавра з додатками до них);

відомості про відсутність або наявність судимості;

копія трудової книжки;

проекти або копії трьох висновків з відповідної експертної спеціальності, складені особою, яка виявила намір отримати або підтвердити кваліфікацію судового експерта;

рецензії на проекти або копії висновків, складені судовими експертами, що не брали участі в її стажуванні;

дві фотокартки розміром 3 х 4 см.

У разі підтвердження раніше присвоєної кваліфікації судового експерта до заяви додається також свідоцтво про присвоєння кваліфікації судового експерта з відповідного виду експертної спеціальності.

Документи подаються до експертно-кваліфікаційної комісії не пізніше ніж за 10 днів до проведення атестації.

5. Атестація включає вивчення поданих документів та кваліфікаційний іспит.

Якщо експертно-кваліфікаційною комісією під час вивчення документів буде встановлено, що особа, яка має намір отримати (підтвердити) кваліфікацію судового експерта, не відповідає вимогам статті 17 цього Закону або визнана в установленому законом порядку недієздатною, або має судимість, або подані нею проекти чи копії висновків складені на низькому професійному рівні, її не допускається до складання кваліфікаційного іспиту.

Кваліфікаційний іспит проводиться членами комісії шляхом оцінки відповідей, наданих особою на питання, зазначені в екзаменаційних білетах.

6. За наслідками атестації експертно-кваліфікаційна комісія приймає одне з таких рішень:

про присвоєння кваліфікації судового експерта;

про підтвердження раніше присвоєної кваліфікації судового експерта;

про відмову в присвоєнні (підтвердженні) кваліфікації судового експерта;

7. Якщо під час складання іспиту особою надано незадовільні відповіді комісія відмовляє у присвоєнні (підтвердження) кваліфікації судового експерта.

Особа, яка не склала кваліфікаційний іспит, може бути допущена до повторного проходження атестації на черговому засіданні комісії.

Особа, яка три рази поспіль не склала кваліфікаційний іспит, до наступного проходження атестації повинна повторно пройти стажування.

8. Атестація судово-медичних та судово-психіатричних експертів здійснюється в порядку, що встановлюється Міністерством охорони здоров`я України.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)