АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

З береження веб-сторінок

Читайте также:
  1. ВИМОГИ ДО ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ
  2. Вимоги до якості, фасування, маркування та збереження майонезу
  3. Відпустки без збереження заробітної плати
  4. Встановлення шляхів збереження ділянок із типовим рослинним та тваринним світом.
  5. Головні терміни та поняття енергозбереження
  6. Дисципліни і способи її збереження
  7. З питань збереження життя і здоров’я учнів
  8. Забезпечення збереження документів.
  9. Загальні відомості про проблеми енергозбереження та енергоменеджмету.
  10. Закон про енергозбереження
  11. ЗАКОНИ ЗБЕРЕЖЕННЯ В МЕХАНІЦІ

Завантажені веб-сторінки можна зберегти на жорсткому диску для подальшого перегляду без підключення до Мережі, тобто в автономному режимі. Для ощадливої витрати засобів під час роботи в Мережі доцільно не витрачати час на читання матеріалів, що надходять, а зберігати їх на жорсткому диску, щоб пізніше приділити вивченню стільки часу, скільки знадобиться.

Команда на збереження поточної веб-сторінки виглядає так само, як і в багатьох інших додатках Windows: «Файл» «Зберегти як». Вона відкриває стандартне діалогове вікно збереження, у якому треба:

— вибрати будь-яку папку для збереження ресурсу;

— задати за власним бажанням ім’я ресурсу, що зберігається;

— вибрати тип кодування (зазвичай Кирилиця Windows);

— вибрати тип збереження:

Текстовий файл. При цьому зберігається тільки текст веб-сторінки. Якщо, наприклад, на веб-сторінці були таблиці, то вони будуть втрачені. Цей вид збереження пов’язаний із найбільшими втратами інформації. Але це водночас і найбільш компактний спосіб збереження. Його застосовують у тих випадках, коли бажаний обсяг інформації, яку слід зберегти, є мінімальним. Наприклад, якщо ви збираєте матеріали для реферату, сидячи в Інтернет-кафе, то повинні зважати на те, на якому носії ви потім заберете із собою збережену інформацію.

Веб-сторінка, тільки HTML. Відбувається збереження тексту, повноцінно записуються таблиці. Однак вмонтовані об’єкти (графіки, анімації, звук) ігноруються.

Веб-сторінка повністю — режим збереження, при якому копіюються і текст, і таблиці, і вмонтовані об’єкти.

Перегляд збережених веб-сторінок

Перегляд збережених веб-сторінок виконується командою завантаження файла: «Файл» «Відкрити», після чого відкривається стандартне діалогове вікно з полем уведення локального шляху доступу до основного файла веб-сторінки. Пошук файла виконується за допомогою стандартних засобів Windows.

Пошукові покажчики

Перш ніж знайомитися зі способами пошуку інформації в Інтернеті, необхідно розібратися з такими поняттями, як пошукові покажчики, ключове слово, пошуковий запит, результати пошуку. Робота пошукових покажчиків відбувається в такий спосіб: пошукові роботи (хробаки, гусениці, краулери) — спеціальні програми — цілодобово переглядають простір Мережі й копіюють усі знайдені сторінки, переходять за гіперпосиланнями, знаходять нові документи, копіюють їх тощо. З таких сторінок складається спеціальна база даних, що має назву покажчик. Завдяки цим індексним файлам запит клієнта може бути оброблений майже миттєво, що ми й можемо спостерігати, звернувшись у Мережу за інформацією. Кожна пошукова система проводить індексацію за своїми алгоритмами, котрі є комерційною таємницею.

Ключові слова

Принцип роботи пошукових покажчиків базується на ключових словах. Ключові слова (Keywords), або пошуковий запит — це слова, фрази або набір символів, що відображають основну думку користувача Інтернету, які він вводить у спеціальне поле (рядок) пошуку пошукової системи з метою одержання інформації, що його цікавить. Запит обробляє пошукова машина, яка знаходить за своїми базами даних (їх називають індексами або покажчиками)

адреси веб-ресурсів, у яких наявні ключові слова. І клієнт отримує результати пошуку.

Результати пошуку

Результати пошуку (search engine result page) — це веб-сторінка, яку видає пошукова система як відповідь на запит користувача і яка містить набір посилань на сторінки Інтернету, що відповідають, на думку алгоритму пошукової машини, заданому запиту (релевантні йому). Таку веб-сторінку називають результуючою. Перед видачею результатів клієнтові відбувається ранжування результатів пошуку — система визначає цінність кожного зі знайдених ресурсів і відсортовує їх так, щоб найцінніші перебували на початку списку. Для цього кожному ресурсу дається оцінка. Найціннішими є сторінки, на яких ключові слова зустрічаються в заголовку, неодноразово повторюються в тексті тощо. Як правило, при грамотно складеному запиті необхідну інформацію можна одержати, ознайомившись із кількома веб-сторінками, що займають перші позиції у видачі пошукової системи.

Це цікаво

Найсучаснішим пошукачам можна задавати запити у вигляді звичайного запитання.

Система сама розбереться, які слова й словосполучення є ключовими.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)