АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Де і як робити записи?

Читайте также:
  1. Атрибути – це компоненти тегу, що містять вказівки про те, як броузер має сприйняти й обробити тег.
  2. Визначення й обґрунтування вибору проблеми мешканців Харківської області, для вирішення якої слід розробити пропозиції до регіональної політики
  3. Завдання 3. Оцінити дані цукрової кривої та зробити висновок про наявність та ступінь порушень толерантності до глюкози.
  4. Зробити аналіз ситуаційних задач, створити навчальні алгоритми
  5. Обробити слизову оболонку ротової порожнини при стоматиті
  6. Перелік справ, які повинен робити класний керівник
  7. Після таблиці зробити висновки.
  8. Розробити алгоритм дій педагога з діагностики психолого-педагогічного клімату в навчальній групі.
  9. Розробити анкету для батьків з метою виявлення рівня вихованості школярів та проблем батьків, що виникають у спілкуванні з дітьми.
  10. Розробити та затвердити графіки погашення недоїмки із акцизного збору підприємств — виробників підакцизних товарів.
  11. ТЕМАТИКА САМОСТІЙНОЇ РОБИТИ СТУДЕНТІВ

Де робити записи — на картках, окремих аркушах чи в зошитах?

Якщо записи бібліографічних даних, виписок, анотацій і рефератів слід робити тільки на картках, то для записів планів, тез і тим більше конспектів раціональніше використовувати зошити або окремі аркуші.

Запис конспекту (плану, тез) має починатися з бібліографічного опису твору, який конспектують. Заголовок записують або на окремому (титульному) аркуші, або безпосередньо перед текстом плану, тез.

Текст пишуть не на всій ширині аркуша, а залишають береги. Ширина берегів залежить від їхнього призначення. Якщо на бічних берегах передбачають записувати пункти плану або робити власні нотатки, то слід залишати широкі береги (іноді сторінку ділять навпіл). Вузькі бічні береги призначають для дрібних позначок і зазначення конспектованих сторінок джерела. Береги залишають не тільки збоку, але й унизу, і вгорі сторінки. Береги внизу сторінки використовують для підрядкових приміток. Верхні береги дають можливість згодом доповнити сторінку покажчиком її змісту.

Виокремлення й розмежування тексту полегшують читання конспекту, сприяють швидкому встановленню логічних зв’язків.

Прийоми виокремлення й розмежування тексту такі: заголовки, підзаголовки, абзаци, номери, підкреслення й підкреслювання, ключові слова, рамки, виокремлення кольором.

 

Види рефератів

Слово «реферат» у перекладі з латинської мови буквально означає «доповідати, повідомляти». Реферат під час індивідуальної роботи з літературою — це короткий запис ідей, що містяться в одному або кількох джерелах.

Мета написання реферату. Реферат пишуть для себе, щоб мати можливість із його допомогою осмислити й передати ідеї, думки, узагальнення іншим, разом їх обговорити. Реферат може стати допомогою для усного виступу з елементами імпровізації або може бути дослівно зачитаний уголос. В останньому випадку особливу увагу слід приділяти стилю викладу (недарма гарні реферати іноді рекомендують тиражувати, тому що їхній зміст дуже чіткий і зрозумілий).

Завдання написання реферату. Одне з головних завдань реферату — це доповісти, донести ідеї до аудиторії, мобілізувати її знання. Для вдосконалення цього вміння використовують як допомогу велику кількість літератури про лекторську майстерність та ораторське мистецтво. Що таке реферат? Багато учнів трохи помиляються, коли думають, що реферат — це самостійний твір

на задану тему. Насправді реферат — це не твір, а огляд публікацій, доступних із заданої теми. Огляд, на відміну від твору, не вимагає ні фантазії, ні оригінальності мислення, ні висловлювання нових ідей. Звісно, що й у рефераті можна наводити власні твердження й висловлювання, але, по-перше, це зовсім не обов’язково, а по-друге, доречно не в усіх розділах роботи. Можна виокремити кілька видів рефератів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)