АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Виробничий потенціал станції та його ефективність

Читайте также:
  1. A. Достатній енергетичний потенціал добового раціону – кількісна повноцінність
  2. II. Запуск електростанції і введення в режим навантаження.
  3. Атомні електростанції (АЕС), як екологічний фактор природного середовища
  4. Блоки, магнітні пускачі і станції
  5. В) «У світі все приходяще, не має постійної субстанції, а тому сповнене печалі»
  6. Важливість та ефективність користувацького інтерфейсу СППР
  7. Вибір типу трансформаторної підстанції напругою 10/0,4кВ. Вибір елементів живлячої мережі.
  8. Визначте неформальні групи (колективи) підприємства, ефективність взаємодії формальних і неформальних груп та розробіть заходи щодо її підвищення (5 балів).
  9. Виробниками товарів та їх ефективність
  10. Виробничий менеджмент у системі менеджменту підприємства
  11. Виробничий процес: поняття та структура

Державне підприємство «Білоцерківська дослідна – селекційна станція інституту цукрових буряків» розташовано в Київській області, Білоцерківському районі в селі Мала Вільшанка за адресою вулиця Радянська, 1 індекс 09175.

Середньорічна кількість опадів припадає на літні місяці (червень, липень). Основний запас продуктивної вологи в ґрунті створюється за рахунок осінньо - зимових опадів.

Район розташування господарства знаходяться в помірно-посушливій зоні степу.

Кліматичні умови цієї зони за даними спостережень метеостанцій м. Біла Церква та агрокліматичного довідника по Київській області характеризується недостатньою кількістю опадів, нерівномірністю їх розподілу у різні періоди року, високими температурами в літній період, низькою відносною вологістю повітря, сильними суховіями.

Клімат даного району континентальний з високими тепловими ресурсами. Сума ефективних температур 3250. Зима коротка, м'яка з частими сильними відлигами. Середня тривалість періоду 175 днів.

Територія господарства представляє рівнину.

Ґрунти представлені каштановими чорноземами слабо солонцюваті. Ці землі пригідні для вирощування сільськогосподарських культур.

Державне підприємство БЦДСС складається з двох основних галузей - рослинництва і тваринництва.

Білоцерківська дослідна – селекційна станція державної науково – дослідної установи Інституту цукрових буряків Української академії аграрних наук була створена у 1893 році. Сьогодні це одна з провідних наукових установ України.

Станція створена з метою здійснення науково дослідницьких робіт згідно з програми Інституту цукрових буряків. Основними напрямками і видами наукової діяльності станції є:

· Створення та впровадження у виробництво нових інтенсивних конкурентоспроможних сортів і гібридів цукрових буряків, озимої пшениці ярої вики;

· Розробка адаптованих технологій вирощувань сільськогосподарських культур, що базуються на використанні нових сортів і гібридів, нових технологічних та хімічних засобів;

· Виробництво високоякісного елітного насіння сільськогосподарських культур районованих сортів;

В БЦДСС в 2010 році працювало 138 чоловік: в тваринництві – 38 чол. Із них операторів машинного доїння – 6 чол., в рослинництві – 33 чол. Із них механізаторів – 18 чол., спеціалістів та ІПТ – 28 чол., робітників допоміжних та обслуговуючих виробництв – 39 чол.

Нині на станції працюють 7 наукових відділів і лабораторій: відділи селекції однонасіньових цукрових буряків, селекції поліплоїдних цукрових буряків, селекції і насінництва зернових культур, насінництва цукрових буряків, землеробства, захисту рослин, лабораторія агрохімічних аналізів і технологічних якостей цукрових буряків.

Наведені дані про роботу підприємства свідчать про те, що воно в останні три роки невпинно скорочувало кількість зайнятих пра­цівників: порівняно з базовим роком чисельність персоналу підприєм­ства у звітному році зменшилась на 48,6 % (100-124*100/241), обсяг випуску продукції — на 21,6% (100 - 1807 * 100: 2305) за практично незмінної виробничої потужності. Виробіток продукції на одного працюючого підвищився на підприємстві за ці роки на 52,4 % (1457 * 100: 956 - 100), що не компенсувало скорочення чисельності персоналу. Це, звичайно, призвело до різкого спаду кое­фіцієнта використання виробничої потужності: з 72,03 % у базово­му році до 57,4% у звітному.

 

Таблиця2.1 Дані про роботу підприємства

№ п/п Показник 1-й рік 2-й рік 3-й рік Звітний рік
  Виробнича потужність, тис. грн        
  Обсяг товарної продукції у зіставній оцінці, тис. грн        
  Середньорічна чисельність пер­соналу основної діяльності, осіб        
  Коефіцієнт використання виробни­чої потужності (р. 2: р. 1) 72,03 64,3 55,4 57,4
  Виробіток товарної продукції на одного працівника (р. 2: р. 3), грн        

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)