АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Об’єктом обчислення збору за спеціальне використання водних ресурсів є фактичний обсяг води, який використовують водокористувачі

Читайте также:
  1. D. Принципи виваженості харчування та поступового розширення обсягу харчових предметів, що споживаються
  2. E. Використання антисептичних засобів
  3. Q - обсяг виробництва.
  4. V. Робочий час і його використання
  5. VII. Використання міжнародного фактору в інтересах інноваційного розвитку економіки України
  6. А) зменшенням обсягу ділових паперів
  7. Адаптивна система навчання з використанням інформаційних технологій.
  8. Активними операціями називаються операції з розміщення банківських ресурсів.
  9. АлгОРитм синтаксичного розбору односкладного речення
  10. Аналіз використання автопарку.
  11. Аналіз використання виробничих потужностей
  12. Аналіз використання виробничого обладнання

Об’єктом обчислення збору за користування водами для потреб гідроенергетики і водного транспорту є:

- обсяг води, пропущений через турбіни гідроелектростанцій;

- тоннаж (місце) – доба експлуатації вантажних і пасажирських суден.

Не справляється збір:

1)за використання підземних вод, які є сировиною в технологічному процесі для вилучення корисних компоненнтів, що містяться в них;

2)за використання підземних вод, які вилучаються із надр разом з видобутком корисних копалин;

3)за воду, що використовується для задоволення питних і господарсько-побутових потреб населення;

4)за воду, що використовується для протипожежних потреб, та для потреб зовнішнього благоустрою територій міст і населених пунктів;

5)за морську воду;

6)за воду, що відпускається платниками збору іншим водокористувачам.

7). За підземну воду, що вилучається з надр для усунення шкідливої дії вод (підтоплення, заболочення, зсув тощо).

Обсяг використаної води визначається водокористувачами самостійно на підставі даних первинного обліку за показниками вимірювальних приладів.

В разі відсутності вимірювальних приладів, як виняток, обсяг використаної води визначається за технологічними даними (тривалість роботи агрегатів, обсяг виготовленої продукції чи наданих послуг, витрати електроенергії, пропускна спроможність водопровідних труб за одиницю часу тощо).

Збір обчислюються щоквартально виходячи з фактичного обсягу використаної води, встановленого ліміту, нормативів плати та пільгових коефіцієнтів.

Для того щоб нарахувати збір необхідно фактичну кількість використаної води (куб.м.) за податковий період, але в межах ліміту, помножити на норматив плати (коп.), пільговий коефіцієнт і поділити на 100.

За понадлімітне використання водних ресурсів плата обчислюється у п’ятикратному розмірі (тобто, норматив збору збільшується в п’ять разів). Збір за водні ресурси загальнодержавного значення в розмірі 100% перераховується до держбюджету, а місцевого значення – повністю в дохід місцевого бюджету. Збір за понадлімітне використання водних ресурсів зараховується відповідно до держбюджету і до місцевих бюджетів.

Збір нарахований у межах встановленого ліміту відноситься до витрат виробництва (валових витрат), а за понадлімітне їх використання – сплачується водокористувачами за рахунок прибутку, який залишається в розпорядженні платника.

Задача №1

Водокористувач в четвертому кварталі минулого року використовував водні ресурси для виробничих та соціально-побутових потреб, а саме:

Назва водогосподарської системи Затверджений ліміт використання м.куб. Фактично використано, м.куб. Норматив Збору, коп.
Загальна система подапостачання р. Захід. Буг     7,25
Власна свердловина     17,54

 

Необхідно нарахувати збір за спеціальне використання водних ресурсів, вказати джерела сплати та скласти відповідні бухгалтерські кореспонденції і визначити сальдо розрахунків з бюджетом станом на 1.січня 2009р.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)