АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні умови стр-ня мор.суден

Читайте также:
  1. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Основні правила та обов’язки працівників
  4. IV. Основні обов’язки власника або уповноваженого ним органу
  5. IV. Основні поняття і визначення,
  6. N 1243, 31.10.2011, Наказ, Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
  7. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  8. А). Теоретичні передумови.
  9. А). Теоретичні передумови.
  10. А). Теоретичні передумови.
  11. А). Теоретичні передумови.
  12. А. ОСНОВНІ ФОРМУЛИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ВИКОРИСТАТИ

Стр-ня суден є найдавнішим у складі мор.стр-ня. На стр-ня приймається корпус судна із машинами, устаткуванням, такелажем, фрахт і інші витрати, пов’язані з експлуатацією судна. Страх. сума встановлюється за заявою страхувальника, але вона не повинна перевищувати дійсної вартості судна. Якщо страх.сума встановлена нижче дійсної вартості судна, страховик встановлює пропорційну систему забезпечення. Якщо страх.сума вище дійсної вартості судна, то договір є недійсним щодо тієї частини страх.суми, яка перевищує дійсну вартість. Спеціаліст-представник страховика – сюрвейєр – здійснює огляд судна, вантажів і на підставі його висновку страховик приймає рішення про укладання договору стр-ня.

Страх. премія встановлюється при стр-ні суден в середньому на рівні 1-2% від їх вартості. Ставка страх. премії залежить від таких чинників: класу реєстра Ллойду, розміру судна, вартості судна, репутації судновласника, кваліфікації та досвіду роботи капітана і команди, порт приписки судна, який вантаж перевозиться судном, району плавання і маршруту судна, віку судна. Крім переліченого на ставку премії впливають: варіант стр-ня; кількість суден, заявлених на стр-ня; розмір франшизи (завжди використовується. Її мін розмір 10% від страх. суми). При настанні страх. випадку страхувальник зобов’язаний документально довести, що дійсно трапився страх. випадок, передбачений страх. полісом і надати страховику претензійний документ і розрахунки, необхідні йому для визначення суми страх. відшкодування і реалізації прав суброгації. Спеціаліст – представник страховика, який займається з’ясуванням обставин страх. випадку і участі у спасінні і збереженні судна і майна на ньому, розраховує збитки, долю відшкодування, яка покладається на власника вантажу судна – диспашер.

В залежності від ступеня збитків виплата може бути як в повному обсязі, так і часткова. В повному обсязі страховик сплачує відшкодування в 3 випадках: при повній фактичній загибелі судна; при пропажі судна безвісти (ніяких повідомлень протягом 3-х місяців); при повній конструктивній загибелі судна: коли судно з вантажем знаходиться в районі воєнних дій; коли ремонт судна або його відновлення є економічно недоцільним.

Крім вартості судна у суму страх. відшкодування входять витрати по усуненню наслідків страх. випадку і витрати щодо спасіння судна і буксировки.

У випадку повної загибелі або пропажі судна до страховика переходить право власності на судно, але страхувальник і сам може заявити страховику про відмову від своїх прав на застраховане судно і отримати повну страх.суму від нього.

21-22.. Держ особисте стр-ня військовослужбовців і військовозобов, призваних на збори

Держ обов особ стр-ня охоплює: *військовосл-в і військовозоб-х, призваних на збори, *осіб рядового, навчальн-го та вільнонайм-го складу органів і підрозділів внутр справ, *працівників митних органів, *працівників прокуратури, *суддів, *спортсменів вищих категорій тощо

Необх-сть проведення держ обов особист стр-ня військовосл-в і військовозоб-х, призваних на збори зумовлена необх-стю їх соц захисту, оскільки вони самі стоять на захисті інтересів д-ви і їх д-сть пов’язана з високим ступенем ризику. Страхув-ми, а відповідно і платниками страхових платежів, є міністерства і відом­ства (зокрема Мін-во оборони України), а застрахованими — контингент військовослужбовців, службові особи, які визначаються нормативними актами з питань страхування.

Здійснення перелічених щойно видів державного обов'язкового особистого страхування здебільшого покладено на Національну акціо­нерну страхову компанію (НАСК) «Оранта».

Розмір щорічних страхових платежів визначається Правлінням НАСК «Оранта» або іншими страховими компаніями за погодженням зі страхувальниками і Міністерством фінансів України. Страхові пла­тежі сплачуються страхувальниками щомісяця до 25 числа в розмірі 1/12 частини річної потреби (суми) на проведення виплат і перерахо­вуються на спеціальний рахунок страхової компанії.

Страхові суми ви­плачуються:

• у разі загибелі або смерті застрахованого його спадкоємцям у ро­змірі 100-кратного мінімального прожиткового рівня на час загибелі або смерті;

• у разі втрати застрахованим працездатності, що сталася внаслі­док поранення, захворювання, одержа­них у період проходження служби (зборів), - у розмірі, залежному від ступеня втрати працездатності, що визнач-ся у % до загальної суми страхування на випадок загибелі або смерті застрахованого.

Термін виплати — 7 днів з дня одержання страховою компанією всіх необхідних документів від застрахованого або його спадкоємців.

Вимоги щодо виплати страхової суми застрахований або його спад­коємці можуть пред'являти страховій компанії протягом трьох років з дня настання страхової події.

Спори щодо виплат страхової суми розглядаються вищою устано­вою НАСК «Оранта», а в разі непогодження з її рішенням — у встано­вленому законодавством порядку.

 

22.Держ особисте страхув осіб рядового, начальниц та вільнонайм складу органів і підроз внутр справ. – віднос до ризикових видів страх, яке передбачає виплату страх суми (СС) лише при настанні стра­х випадку (у повному розмірі або певної її частини). Виплати СС або повернення сплачених внесків по закінченні термі­ну дії дог страх не передбач. Джерелом сплати страх платежів є Держ бюджет і в разі не­платоспроможності страховика з таких видів страх держава га­рантує викон зобов'язань перед с-льниками. Необхідність такого виду страх зумовлена необхідністю їх соц захисту, оскільки вони самі стоять на захисті інтересів держ і їх діяльність постійно пов'яз з високим ступенем ризику. С-льниками з цих видів страх, а відповідно і платниками страх платежів, є міністерства і відом­ства. Здійснення такого виду страхув покладено на Нац акціонерну страх комп "Оранта". Розмір щоріч страх платежів визнач Правл НАСК "Оранта" або іншими страх комп за погодж зі с-льниками і Мінфіном. Стр пла­тежі сплач с-льниками щомісяця до 25 числа в розмірі 1/12 частини річної потреби (суми) на провед виплат і перерахо­в на спец рахунок страх компанії. Невикор в поточ році на виплату СС страх платежі підляг зарахув в рахунок чергових платежів, а кошти, яких не вистачає на виплату, доплач с-льниками. Вимоги щодо виплати СС застрахований або його спад­коємці можуть пред'яв страх ком протягом 3 років з дня настання страх події. СС застрахов або їхнім спадкоєм виплач залежно від обставин, при яких ста­лася страх подія, а саме: у період проходж служби, чи при ви­кон служб обов, пов'яз з безпосер участю в охороні громадськ порядку і громад безпеки, боротьбі зі злочин. При цьому якщо страх подія сталася у період проходж служби, то СС виплач: у разі загиб або смерті застрахов його спадкоєм у ро­змірі 100-кратного МІН прож рівня на час загибелі або смерті; у разі втрати застрах працезд, що сталася внаслі­док поранення (контузії, травми або каліцтва), захвор, одерж у період проходження служби (зборів), - у розмірі, залежному від ступеня втрати працезд, що визначається у % до заг суми страх на випадок загибелі або смерті застрахов. Якщо страх подія є насл викон служб обов, пов'яз із безпосер участю в охороні громад порядку і громад безпеки, у боротьбі зі злочин, то розмір СС визнач залежно від ступеня тяжкості поранення або вста­новл застрахов інвалідності, чи його смерті та розміру гро­ш утримання за останньою посадою.

24.Держ особисте страхув працівників митних органів. – віднос до ризикових видів страх, яке передбачає виплату страх суми (СС) лише при настанні стра­х випадку (у повному розмірі або певної її частини). Виплати СС або повернення сплачених внесків по закінченні термі­ну дії дог страх не передбач. Джерелом сплати страх платежів є Держ бюджет і в разі не­платоспроможності страховика з таких видів страх держава га­рантує викон зобов'язань перед с-льниками. Необхідність такого виду страх зумовлена необхідністю їх соц захисту, оскільки вони самі стоять на захисті інтересів держ і їх діяльність постійно пов'яз з високим ступенем ризику. С-льниками з цих видів страх, а відповідно і платниками страх платежів, є міністерства і відом­ства. Здійснення такого виду страхув покладено на Нац акціонерну страх комп "Оранта". Розмір щоріч страх платежів визнач Правл НАСК "Оранта" або іншими страх комп за погодж зі с-льниками і Мінфіном. Стр пла­тежі сплач с-льниками щомісяця до 25 числа в розмірі 1/12 частини річної потреби (суми) на провед виплат і перерахо­в на спец рахунок страх компанії. Невикор в поточ році на виплату СС страх платежі підляг зарахув в рахунок чергових платежів, а кошти, яких не вистачає на виплату, доплач с-льниками. Вимоги щодо виплати СС застрахований або його спад­коємці можуть пред'яв страх ком протягом 3 років з дня настання страх події. Якщо страх подія є насл викон служб обов, пов'яз із безпосер участю в охороні громад порядку і громад безпеки, у боротьбі зі злочин, то розмір СС визнач залежно від ступеня тяжкості поранення або вста­новл застрахов інвалідності, чи його смерті та розміру гро­ш утримання за останньою посадою.

1. Страхова послуга як специфічний товар. Ознаки, які характеризують страхову послугу.

2. Економічна необхідність страхових послуг фізичним і юридичним особам і розширення їх асортименту.

3. Служба маркетингу страхової компанії та її функції.

4. Вивчення і формування попиту на страхові послуги. Система страхових послуг.

5. Безпосередній продаж; продаж через посередників. Переваги і недоліки.

6. Права і обов’язки страхових посередників. Вимоги законодавства України до страхових посередників.

7. Роль реклами в реалізації страхових послуг. Види страхової реклами і вимоги до неї.

8. Контроль з боку страхових компаній і держави за реалізацією страхових послуг.

9. Етапи проходження страхової угоди. Заява про страхування: форма, зміст, значення. Андерайтинг.

10. Укладання договору страхування. Страховий поліс як форма договору страхування. Зміст страхового полісу. Його зв’язок з правилами страхування. Структура страхового полісу.

11. Врегулювання вимог страхувальника щодо відшкодування збитків. Дії страхувальника при настанні страхової події. Дії страховика щодо розслідування характеру і розмірів збитків. Страховий акт.

12. Виплата відшкодування. Система страхового забезпечення. Франшиза. Виключення.

13. Необхідність і значення страхового захисту життя й пенсій громадян. Особливості страхування. Розвиток і сучасний стан страхування.

14. Змішане страхування життя. Суб’єкти страхування. Обсяги страхової відповідальності. Строк страхування. Порядок визначення і сплати страхових премій.

15. Змішане страхування. Страхова сума. Одержувачі страхової суми у випадку смерті страхувальника. Організація роботи страхової компанії по визначенню страхових і викупних сум, порядок їх виплати страхувальнику, спадкоємцям або визначеним для цього особам.

16. Страхування дітей.

17. Страхування до вступу в шлюб.

18. Довічне страхування.

19. Страхування пенсій.

20. Необхідність і значення страхового захисту громадян від нещасних випадків. Розвиток і сучасний стан страхування. Форми і види страхування.

21. Державне особисте страхування військовослужбовців і військовозобов’язаних, призваних на збори: суб’єкти страхування. Обсяг страхової відповідальності. Страхова сума. Страхова премія і порядок її сплати.

22. Державне особисте страхування військовослужбовців і військовозобов’язаних, призваних на збори: визначення розміру страхових сум за наслідками нещасних випадків. Одержувачі страхової суми у випадку смерті застрахованого. Відмова у виплаті страхової суми.

23. Державне особисте страхування осіб рядового, начальницького та вільнонайманого складу органів і підрозділів внутрішніх справ.

24. Державне особисте страхування працівників митних органів.

25. Особисте страхування від нещасних випадків на транспорті.

26. Інші види обов’язкового страхування від нещасних випадків.

27. Індивідуальне страхування громадян від нещасних випадків.

28. Інші види добровільного страхування від нещасних випадків.

29. Необхідність, розвиток і сучасний стан медичного страхування. Форми проведення медичного страхування та їх особливості.

30. Обов’язкове медичне страхування: суб’єкти і відносини між ними. Обсяг відповідальності страховика. Страхова сума. Визначення розміру страхових премій, їх сплата. Організація роботи страхової компанії, пов’язана з настанням відповідальності за фактом страхового випадку.

31. Добровільне медичне страхування: суб’єкти і відносини між ними. Договір страхування. Обсяг відповідальності страховика. Строк страхування. Страхова сума. Страхова премія. Порядок виплати страхового забезпечення. Відмова у виплаті.

32. Медичне страхування громадян, які виїздять за кордон.

33. Зміст поняття “підприємницькі ризики”. Роль страхування у забезпеченні потреб підприємця в страховому захисті. Форми й види страхування.

34. Страхування від вогню та інших небезпек: основні умови страхування. Суб’єкти страхування. Обсяг відповідальності.

35. Страхування від вогню та інших небезпек: об’єкти страхування, їх оцінка. Виключення. Строк дії договору. Страхова сума. Страховий тариф.

36. Страхування від вогню та інших небезпек. Страхова премія. Оцінка збитку. Страхове відшкодування.

37. Страхування від перерв у виробництві внаслідок знищення або пошкодження застрахованого майна.

38. Страхування відповідальності товаровиробників за якість продукції.

39. Страхування відповідальності роботодавця.

40. Страхування відповідальності за забруднення навколишнього середовища.

41. Економічні завдання страхового захисту в сільському господарстві.

42. Розвиток і сучасний стан страхування майна виробників сільськогосподарської продукції. Форми й види страхування майна сільгосппідприємств.

43. Обов’язкове страхування врожаю сільськогосподарських культур і багаторічних насаджень: об’єкти страхування. Обсяг страхової відповідальності та характеристика страхових випадків. Страхове забезпечення. Визначення вартості врожаю. Обчислення і порядок сплати страхових сум.

44. Обов’язкове страхування врожаю сільськогосподарських культур і багаторічних насаджень. Визначення факту й причини загибелі (пошкодження) врожаю сільськогосподарських культур.

45. Добровільне страхування врожаю сільськогосподарських культур і багаторічних насаджень.

46. Страхування сільськогосподарських тварин.

47. Страхування будівель та іншого майна сільськогосподарських підприємств.

48. Необхідність і значення страхування технічних ризиків. Види страхування.

49. Страхування будівельних ризиків. Умови страхування. Суб’єкти страхування. Об’єкти страхування, їх оцінка. Обсяг страхової відповідальності. Виключення. Строк дії договору. Страхова сума. Страховий тариф. Страхова премія. Оцінка збитку. Страхове відшкодування.

50. Страхування монтажних ризиків.

51. Страхування машин від поломок. Умови страхування.

52. Страхування електронної техніки. Умови страхування.

53. Страхування післяпускових гарантійних зобов’язань. Умови страхування.

54. Необхідність і значення страхування у фінансово-кредитній сфері. Сутність та економічний зміст страхування кредитів.

55. Форми забезпечення кредитів: матеріальна та юридична. Характеристика основних організаційних форм страхування кредитів.

56. Страхування товарних кредитів.

57. Страхування кредитів під інвестиції.

58. Страхування споживчих кредитів.

59. Страхування кредитів, виданих під заставу.

60. Страхування кредитів довіри.

61. Страхування відповідальності позичальника за непогашення кредиту. Об’єкт страхування. Обсяг страхової відповідальності. Страхова сума. Строк страхування. Страховий тариф. Страхова премія. Визначення збитків. Страхове відшкодування.

62. Страхування ризику непогашення кредиту.

63. Страхування банківських гарантій.

64. Сутність та економічний зміст страхування фінансових ризиків.

65. Страхування від втрат прибутку. Умови страхування.

66. Страхування депозитів. Умови страхування.

67. Страхування автомобілів. Характеристика об’єктів страхування. Варіанти страхування. Обсяг страхової відповідальності. Страхова сума.

68. Страхування автомобілів. Страховий тариф. Фактори, що впливають на розмір страхового тарифу. Страхова премія. Строк страхування.

69. Страхування автомобілів. Франшиза. Пільги страхувальникам. Оцінка збитків. Страхове відшкодування.

70. Необхідність і значення страхування автотранспортних ризиків. Поняття автотранспортного страхування, його сутність. Об’єкти страхування. Розвиток і сучасний стан автотранспортного страхування.

71. Страхування цивільної відповідальності власників автотранспортних засобів: форми і суб’єкти страхування. Об’єкти страхування. Обсяг страхової відповідальності.

72. Страхування цивільної відповідальності власників автотранспортних засобів: страхові випадки. Договір страхування. Страхова сума. Страхові платежі.

73. Страхування цивільної відповідальності власників автотранспортних засобів: Страхове відшкодування. Франшиза.

74. Моторне (транспортне) страхове бюро України, його функції. Права і обов’язки членів МТСБ.

75. Міжнародна система. Зелена картка, її розвиток.

76. Страхування вантажів, що перевозяться автомобільним транспортом. Об’єкти страхування. Обсяг страхової відповідальності.

77. Страхування вантажів, що перевозяться автомобільним транспортом. Строк страхування. Страхова сума. Страховий тариф. Страхова премія. Визначення і порядок відшкодування збитків.

78. Необхідність і особливості страхування морських ризиків. Суб’єкти страхування. Клуби взаємного морського страхування. Визначення договору морського страхування в Кодексі торговельного мореплавства.

79. Страхування морських суден. Об’єкти страхування. Класифікація суден за категоріями ризику. Обсяг відповідальності. Варіанти страхування. Виключення.

80. Страхування морських суден. Страхова сума. Страховий тариф. Страхова премія. Строк страхування. Оцінка збитків. Страхове відшкодування.

81. Страхування відповідальності власників суден: перед третіми особами; за забруднення державних територіальних вод. Обсяг відповідальності. Виключення. Страхова сума. Страховий тариф. Страхова премія, строк страхування. Оцінка збитків. Страхове відшкодування.

82. Страхування вантажів, що перевозяться морським транспортом. Об’єкти страхування. Обсяг відповідальності. Варіанти страхування.

83. Страхування вантажів, що перевозяться морським транспортом. Строк страхування. Страхова сума. Страховий тариф. Страхова премія. Оцінка збитків. Страхове відшкодування.

84. Необхідність та особливості страхування авіаційних ризиків. Суб’єкти страхування. Об’єкти страхування. Законодавча база в авіаційному страхуванні. Авіаційний поліс Ллойда.

85. Страхування повітряних суден. Форми страхування. Об’єкти страхування. Обсяг відповідальності. Виключення.

86. Страхування повітряних суден. Страхова сума, страховий тариф. Страхова премія. Строк страхування. Оцінка збитків. Страхове відшкодування.

87. Страхування вантажів, що перевозяться авіаційним транспортом. Об’єкти страхування. Обсяг відповідальності.

88. Страхування вантажів, що перевозяться авіаційним транспортом. Строк страхування. Страхова сума. Страховий тариф. Страхова премія. Оцінка збитків. Страхове відшкодування.

89. Необхідність і значення страхового захисту майна громадян. Розвиток і сучасний стан страхування особистої власності громадян. Види послуг страхових компаній громадянам-власникам майна. Суб’єкти страхування.

90. Страхування будівель і споруд громадян: об’єкти страхування. Обсяг страхової відповідальності. Виключення. Страхове забезпечення.

91. Страхування будівель і споруд громадян: термін страхування. Страхова оцінка об’єкта. Страхова сума. Пільги. Страхові платежі.

92. Страхування будівель і споруд громадян: визначення розміру збитку. Розрахунок та виплата страхового відшкодування.

93. Страхування тварин у господарствах громадян: суб’єкти страхування. Об’єкти страхування. Виключення. Страхові випадки.

94. Страхування тварин у господарствах громадян: термін страхування. Страхова сума. Страховий платіж.

95. Страхування тварин у господарствах громадян: визначення розміру збитку.

96. Страхування домашнього майна громадян: суб’єкти страхування. Об’єкти страхування. Страхові випадки. Виключення.

97. Страхування домашнього майна громадян: обсяг страхової відповідальності. Договір страхування. Пільги. Тарифна ставка.

98. Інші види страхування майна громадян.

99. Страховий захист відповідальності громадян перед третіми особами. Види й форми страхування.

100. Страхування особистої відповідальності власників будівель.

101. Страхування відповідальності власників домашніх тварин.

102. Страхування професійної та іншої відповідальності.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.015 сек.)