АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Виробляти або купувати

Читайте также:
  1. E. Реєстрації змін вологості повітря. 8 страница
  2. E. Реєстрації змін вологості повітря. 9 страница
  3. NATURAL AND ENVIRONMENTAL DISASTERS
  4. Translate the following sentences from Ukrainian into English.
  5. Translate the sentences from Ukrainian into English.
  6. Translate the sentences from Ukrainian into English.
  7. Translate the sentences into Ukrainian and say what are the functions of the Infinitive in the sentences.
  8. UNIT 1 WHAT IS ECONOMICS?
  9. Wortschatz
  10. А. ОСНОВИ ТЕОРІЇ ДЕРЖАВИ
  11. Акумулюючі
  12. Альтернативна гідроенергетика.

Відповідь на питання про те, що є основним видом діяльності підприємства (або центральною ланкою бізнесу), містить багато корпоративного змісту, проте операційна діяльність вносить у нього свій вагомий внесок. Від того, якою є діяльність підприємства – виробнича, складальна, дистриб'юторська або сервісна, будуть залежати всі інші операційні рішення. Не менш важливими є рішення про те, чи будуть зосереджені всі зусилля на основному виді діяльності під дахом організації. Якщо відповідь негативна, то слід з'ясувати в якому обсязі вони будуть покладені на третіх осіб. Підприємство, приміром, може вирішити закуповувати сировину, яку воно також виробляє самостійно, з метою підвищення операційності. Однак, якщо ринок приділяє велику увагу якості й злагодженості виробництва, такий крок може бути невиправданим.

 

Вибір процесу.

Рішення відносно процесу є, можливо, найголовнішим, оскільки неправильний вибір спричиняє низькі показники роботи. Якщо ж у результаті помилки будуть здійснені значні капіталовкладення, то виправити їх дуже складно. Розрізняють три основні категорії процесів.

1. Робота/проект – компанії з такою організацією особливо добре пристосовані для разових робіт. Цей процес малоефективний, зате допускає істотні коливання в специфікаціях продукту. Він настільки гнучкий, що може задовольнити майже будь-яку умову в технічному завданні або в поставках матеріалів. Переваги такої організації в тому, що вона дозволяє продовжувати роботу до тих пір, поки не буде отриманий необхідний результат. При наявності необхідних навичок, устаткування, сировини й часу можна домогтися дуже високої якості. Недоліки – відносно високі витрати й невизначеність як у витратах, так і в часі.

2. Серійні процеси краще підходять для випуску ряду продуктів у помірних кількостях. Допускаючи деякий ступінь стандартизації, вони разом з тим створюють ефект масштабу й тим самим знижують собівартість одиниці продукції. Гнучкість, закладена в схему такого виробничого процесу, припускає можливість маневрування обсягами й асортиментами випуску без значного збільшення витрат. Серійна організація однаково добре підходить для замовлень як у кількості 500, так і у кількості 5000 одиниць. Незважаючи на це, такі процеси найкраще підходять для виробництва стандартизованих продуктів у точно зазначених обсягах. Вони, як правило, пристосовані для формальних процедур контролю якості. Партії, що з якихось причин не пройшли цей контроль, можна відправити на доробку без шкоди для всього процесу.

3. Потокові/масові процеси найбільш ефективні, але негнучкі. Потокова лінія може виробляти лише один продукт із незначними варіаціями в специфікаціях, з тим самим темпом випуску готової продукції. Вона вимагає стандартизації використовуваних матеріалів, стадій процесу й кінцевих продуктів. Затримка на одній з ділянок лінії приводить до зупинки всього конвеєра Переваги такого процесу: прогнозованість і низька собівартість продукції. Її якість буде високою настільки, наскільки якісні застосовуються матеріали, навички працівників і устаткування. Спроби виправити брак по ходу виробництва призведуть до порушення роботи всієї лінії.

 

Організація не зобов'язана обмежуватися будь-якою однією схемою. На виробничому підприємстві компоненти можуть вироблятися серійним методом, а готовий продукт збиратися на конвеєрі. Ціль операційної стратегії – забезпечити правильне комбінування процесів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)