АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Від двадцяти п'яти до п'ятдесяти років

Приблизно після двадцяти п'яти років починає розвиватися наша третя функція. Ми виявили, що більшість людей не в змозі розвинути її до двадцяти п'яти років, навіть якщо дуже стараються. Цікаво, що цей період співпадає з іншим явищем, що відбувається в цій тимчасовій фазі, - кризою середнього віку.

Ми вважаємо, що зв'язок між розвитком типу особистості і кризою середнього віку - будемо називати його переоцінкою цінностей - далеко не випадковий. В першій половині життя ми користуємося переважно основною і допоміжною функціями. Ми спираємося на них, ми довіряємо їм, і вони добре служать нам. За декілька років ми навчилися користуватися ними, і робимо це успішно. На цьому етапі, так би мовити, на вершині гори, у нас можуть з'явитися тривожні думки: по-перше, що у нас попереду залишилося не так багато часу і, по-друге, чи варто провести роки, що залишилися, точно так само, як молоді. Часто трапляється, що в середині життя люди починають переоцінювати свої цінності і міняти пріоритети.

На основі практичного досвіду ми дійшли до висновку, що середній вік знаменує початок нового етапу в розвитку типу особистості. Мимовільно ми починаємо прагнути "вирівняти" свій тип особистості, щоб стати більш пристосованими до життя, діяти з більшою ефективністю. Ми починаємо розвивати в собі спочатку третю, а потім і четверту функції.

Середній вік не завжди супроводжується глибокими змінами в житті. Багато з людей поступово змінюють свої інтереси, діяльність і спосіб життя. У середньому віці ми часто відкриваємося назустріч новим пріоритетам, новим підходам до тієї або іншої проблеми. Ми стаємо більш гнучкими і починаємо звертати увагу на те, що раніше вважали поганеньким.

Деякі люди знаходять собі захоплення, що відповідають вимогам їх третьої функції (наприклад, ознакою розвитку сенсорики може бути інтерес, що виник до фізичних вправ). Інших починають захоплювати розумові задачі, пов'язані з третьою функцією (наприклад, ознакою розвитку раціональності може бути підвищена увага до об'єктивності і справедливості). У багатьох людей в зв'язку з розвитком третьої функції може прокинутися інтерес як до активного відпочинку, так і до розумової діяльності. Це може виникнути одночасно або ж почергово.

Якщо ви зрозумієте, що таке розвиток типу особистості, досягши середнього віку, ви зможете свідомо посилити свою третю функцію, щоб зробити своє життя багатшим, глибшим, повноціннішим і щасливішим. Але кожна людина йде до цього тільки своїм, унікальним шляхом.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)