АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

РОЗВИТОК ІРРАЦІОНАЛЬНОСТІ

Читайте также:
  1. IV. ВПРАВИ НА РОЗВИТОК МОВЛЕННЯ
  2. В другій половині ХХ ст. розвиток неомарксизму був стимульований низкою чинників об“єктивного характеру.
  3. Виникнення і розвиток економічної соціології
  4. Виникнення і розвиток криміналістики в світі і в Україні.
  5. Виникнення і розвиток криміналістики в світі і в Україні.
  6. Виникнення і розвиток теорії модернізації
  7. Виникнення й розвиток квантової фізики
  8. Виникнення та розвиток друкарства в Україні
  9. виникнення та розвиток парламенту в Англії
  10. Виникнення та розвиток страхової медицини в Україні.
  11. Військове розвиток
  12. Вклад вітчизняних вчених у розвиток генетики і селекції (на само- опрацювання).

Як правило, люди, що розвивають в собі ірраціональність, починають по-новому усвідомлювати наслідки своїх вчинків, їх вплив на інших. Вони часто піддають свої пріоритети переоцінці, прагнучи виявити як можна більше гуманності.

Що нового може з'явитися в їх характері:

вони починають надавати моральну підтримку іншим людям, звертають увагу на потреби навколишніх;

піклуються про збереження і зміцнення дружніх зв'язків, діляться своїми особистими переживаннями і почуттями;

стараються навчитися вислуховувати співрозмовника, а також вчаться висловлювати свої думки;

починають високо цінувати працю інших людей.

Можливі нові захоплення:

громадська робота;

виховна робота;

інтерес до поновлення колишньої дружби;

організація або відвідування зборів;

духовний розвиток;

схильність до задушевних бесід;

інтерес до письменництва;

ведення щоденника;

інтерес до форм висловлення вдячності.

Для прикладу уявимо собі, що ваш тип особистості ІНЦТ і що вам п'ятдесят два роки. Ієрархія ваших функцій виглядає таким чином:

 

Основна Допоміжна Третя Четверта   Інтуїція Ірраціональність Раціональність Сенсорика  

 

Вам завжди було легко бачити приховане значення і сутність речей (інтуїція), і ви навчилися використати цю інформацію, щоб ухвалювати здорове рішення, засноване на ваших особистих цінностях і вашому розумінні навколишніх (ірраціональність). З роками ви придбали вміння передбачувати логічні наслідки своїх рішень (раціональність). Останнім часом ви ловите себе на тому, що все частіше перегортаєте каталоги для гурманів і навіть йдете на курси кулінарії. Ви все більше зміцнюєтеся в рішучості з'ясувати, звідки взялося розходження в десять копійок в довідці з банку про ваш рахунок. Все це ознаки того, що у вашому характері починає розвиватися сенсорика.

Сенсорика - ваша четверта функція. Згідно з тимчасовим графіком розвитку типу особистості четверта функція починає розвиватися після п'ятдесяти років.

Якщо ви ще сумніваєтеся, до якого типу особистості відноситеся, спробуйте уважно придивитися до ієрархії функцій того типу особистості, до якого ви могли б себе прирахувати (щоб це зробити, вам доведеться повернутися до таблиці ієрархії функцій). Цей тест допоможе вам остаточно з'ясувати свій тип особистості, а також визначити, наскільки просунувся його розвиток.

Може трапитися і так, що тип особистості визначений вами правильно, але розвиток його відбувається таким унікальним способом, який зовсім не укладається в наш тимчасовий графік. Таке також можливе. Але не варто пропускати цей тест тільки через те, що у вас власний графік розвитку. Поняття розвитку типу особистості може ще послужити вам гарну службу; вам тільки доведеться провести самостійну дослідницьку роботу, щоб з'ясувати, де ви знаходитеся і куди рухаєтеся.

РОЗВИТОК ТИПУ ОСОБИСТОСТІ І УМІННЯ ВИБРАТИ ВІРНЕ РІШЕННЯ

Вам потрібно дізнатися, що чим краще розвинені ваші функції - сенсорика, інтуїція, раціональність і ірраціональність, тим легше знаходити правильне рішення. Це дуже важливо, особливо якщо має бути зроблений вибір, що визначить подальше життя, наприклад, вибрати професію. На щастя, цю здатність ви можете розвинути в собі цілком свідомо.

Коли вам треба ухвалити рішення, постарайтеся використати для цього обидві функції отримання інформації (сенсорику і інтуїцію), а потім обидві функції прийняття рішень (раціональність та ірраціональність). Не треба починати автоматично зі своєї основної функції (якою б вона не була). Користуватися основною і допоміжною функціями для вас, безсумнівно, легше, але зробіть над собою зусилля і спробуйте закликати на допомогу третю і четверту функції. Кожна функція по-своєму сприяє процесу прийняття рішень, і якщо ви проігноруєте хоч би одну з них, ваше рішення може виявитися з істотними вадами.

Ідеальний підхід до розв’язання проблеми виглядає приблизно так:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)