АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

На якій стадії розвитку типу особистості ви знаходитеся?

Читайте также:
  1. А) людської особистості
  2. А. С. Макаренко про програму формування особистості
  3. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України
  4. Аналіз та оцінка рівня соціального розвитку регіонів України
  5. Аналіз технічного рівня розвитку виробництва
  6. Аналіз туристичного ринку та прогнозування його розвитку
  7. БІОЛОГІЗАТОРСЬКЇ ТА СОЦІОЛОГІЗАТОРСЬКІ КОНЦЕПЦІЇ РОЗВИТКУ ЛЮДИНИ. ПЕДОЛОГІЯ.
  8. Болонський процес і перспективи розвитку вищої освіти в Україні
  9. Братства та їх роль в розвитку української культури 16- початок 17 ст.
  10. Братства та їх роль в розвитку української культури.
  11. Бюджет розвитку місцевих бюджетів є складовою спеціального фонду місцевих бюджетів.
  12. Виховання – це усвідомлене і цілеспрямоване зрощування людини як особистості у відповідності зі специфікою цілей, соціальних груп і організацій в яких воно здійснюється.

Існує два способи дізнатися, як ви просуваєтеся в розвитку свого типу особистості. Однак перш ніж приступити до приведених далі тестів, вам доведеться пригадати свою ієрархію функцій, приведену в таблиці “Ієрархія функцій”. Радимо вам виписати її окремо і тримати під рукою. Так вам легше буде застосувати до себе загальну інформацію про розвиток типу особистості.

Щоб отримати приблизне уявлення про те, як просунувся в розвитку ваш тип особистості, відмітьте свій вік на тимчасовому графіку, приведеному далі. Якщо ви йдете в загальному руслі, швидше усього, у вас розвивається та функція, яка позначена поруч з вашим віком. Пам'ятайте, однак, що це вельми приблизна оцінка. Кожний з нас просувається по цьому шляху з індивідуальною швидкістю.

Тимчасовий графік розвитку типу особистості

Функція   Вік особистості, років  
Основна Допоміжна Третя Четверта    

 

Тимчасовий графік розвитку типу особистості може допомогти вам скласти досить загальне уявлення. Ніхто ж не прокидається в день, коли йому виконалося двадцять п'ять років, і не говорить: "Ага! Час розвивати третю функцію!" У різні періоди життя людини залучають різні ознаки типу особистості. Навіть у людей одного і того ж типу особистості і одного віку прогрес не може йти в однаковому темпі. Вікові обмеження, приведені на цьому графіку, дають тільки приблизну, загальну картину.

Перевірити, як ви просунулися в розвитку свого типу особистості, можна, переглянувши свої інтереси і відношення до різних сторін життя. Найкраще придивитися до своєї поведінки в позаробочий час, оскільки саме в періоди дозвілля ви більш схильні слідувати своїм бажанням і бути тим, ким хочеться бути.

Прочитайте приведені далі чотири описи, як людина розвиває свою сенсорику, інтуїцію, раціональність або ірраціональність, і подумайте, яке з них більше всього вам підходить. Чи зможете ви визначити, яку функцію ви розвиваєте в даний період свого життя? Вам буде легше прийти до правильного висновку, якщо зазделегідь випишете на папір свої останні захоплення або спитаєте того, хто вас добре знає, чи спостерігав він (або вона) зі своєї сторони які-небудь нові сторони вашого характеру.

Визначивши функцію, яка розвивається у вас в цей час, звіртеся зі своєю ієрархією функцій. Чи допоміжна це функція або, можливо, третя або четверта? За бажанням ви можете перевірити свій результат по тимчасовому графіку розвитку типу особистості.

Ознаки розвитку типу особистості


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)